ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
19 Haziran 2013 Çarşamba - 14:57

Hisarcıklıoğlu Erzurum’daydı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Erzurum’da ekonomi gündemini değerlendirdi.

Hisarcıklıoğlu Erzurum’daydı

ERZURUM (İHA) –

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Erzurum’da ekonomi gündemini değerlendirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Meclis üyeleriyle bir toplantı yaptı.
Beraberinde, TOBB Başkan Vekili ve Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, TOBB Emekli Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Tandoğan ve TOBB Başkanlık Danışmanı Erdoğan Özegen’le birlikte havayoluyla Kayseri’den Erzurum’a gelen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu hava limanında, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri karşıladı.
Kendisini karşılayan heyetle ETSO’ya gelen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada, ETSO Meclis üyeleri ile Oltu Ticaret ve Sanayi Odası ile Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerine seslendi.
Düzenlenen toplantının açış konuşmasını ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik yaptı. ETSO’da mayıs ayında yapılan seçimle özverili ve çalışkan bir ekibin göreve geldiğini ifade eden Başkan Yücelik, Erzurum için faydalı çalışmalar yapmayı umut ettiklerini söyledi. Bir kez daha önemli bir sorumluluk yüklendiklerini kaydeden Başkan Yücelik, “İnşallah daha fazla çalışıp, daha çok gayret gösterip, ilimizin ve bölgemizin ekonomide hak ettiği noktaya gelmesine çaba göstereceğiz. Bizim bu dönemde öncelikli olarak hedefimiz; bir süreden beri çalışmalarını sürdürdüğümüz üniversitemizi bir an önce hayata geçirmek. Bu konuda TOBB’un da desteğini yanımızda görmek istiyoruz” dedi.
“YENİ İSTİHDAM TEŞVİKİ BİR AN ÖNCE ÇIKSIN”
Erzurum’a sağlık, turizm, eğitim ve hizmet sektörlerinde önemli yatırımlar yapıldığını ancak üretimde ve sanayide istenilen seviyeye ulaşılamadığını anlatan Başkan Yücelik, yeniden düzenlenen istihdam teşviklerinin bir an önce uygulamaya konulması gerektiğini belirterek, aksi takdirde bölgedeki işletmelerin daha da zor duruma düşeceğini dile getirdi. Mevcut teşvik kanununun bölgeye istenilen katkıyı sağlayamadığını vurgulayan Başkan Yücelik, bu teşvik uygulamasının da yeniden gözden geçirilmesinin faydalı olacağına dikkate çekerek, “Teşvikten, bu ülkede üretim yapan, ticaret yapan mevcut işletmelerin de faydalanması gerekir. Elbette yeni yatırımcıların başımızın üstünde yeri, her türlü desteği vermeye hazırız, ancak mevcutları da yaşatmamız gerekiyor. Çünkü üretim olmazsa istihdamı da çözemiyorsunuz, ihracatı da çözemiyorsunuz” diye konuştu.
Toplantıda daha sonda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Meclis üyelerine hitap etti. Bir süre önce organ seçimlerini tamamlayan her üç odada göreve gelen Meclis üyelerini tebrik eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğu konuşmasında, TOBB olarak oda ve borsalarla birlikte yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
“ÜLKENİN FAY HATLARIYLA OYNANMAK İSTENİYOR”
Konuşmasında, Gezi Parkı olaylarına değinen Hisarcıklıoğlu, yapılan eylemlerin amacını aştığını ve ülkeye içerde ve dışarıda zarar verdiğini ileri sürerek, toplumun bütün kesimlerinin olaylardan zarar gördüğünü kaydetti. Ülkenin fay hatlarıyla oynanmak istendiğinin altını çizen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu fay hatlarıyla oynanmasını istemiyoruz. Bizim her zaman, birbirimizle kardeşlik içerisinde, sıkı bir dayanışma içerisinde olmamız lazım. Artık bu işin sona ermesi lazım, herkes söyleyeceğini söyledi” diye konuştu. Türkiye’nin en demokratik kurumlarının başında TOBB ve bağlı oda ve borsaların geldiğini öne süren Hisarcıklıoğlu, “Bizde rekabet sandık günü olur, biter. Ondan sonra herkes birbirini kucaklar” dedi. Oda ve borsalarda 5 yıldızlı hizmet standartları getirdiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’deki oda ve borsaların, Avrupa’nın gelişmiş ülkelerindeki oda ve borsalarla aynı standartta hizmet vermesi için başlatılan uygulama kapsamında şu ana kadar 131 oda ve borsanın 5 yıldızlı hizmet standardına kavuştuğunu söyledi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile Erzurum Ticaret Borsası’nın da 5 yıldızlı standartta hizmet verdiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, her iki kuruma çabalarından dolayı teşekkür etti.
Hisarcıklıoğlu konuşmasında, TOBB’un, Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla üyelerine kefil olduğunu, Beceri 10 Projesi’yle işletmelere kalifiye eleman desteği sağladığını, danışmanlık hizmetleri verdiklerini ve ayrıca gümrük kapılarını modernize edip, buralarda fiziki imkanları rahatlatarak, ithalat ve ihracat yapan üyelerine destek sağladığını ve sadece bu yolla yılda 410 milyon lira navlun fiyatlarının düşmesini sağladığını açıkladı.
Şu anda 47 kurumun KOBİ’lere bedava kaynak verdiğini ifade eden ve bununla ilgili TOBB’da bir danışmanlık hattı kuracaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, TOBB’un Ağustos ayında yapılacak seçimlerden sonra yeniden göreve gelmeleri durumunda 10 bine yakın meclis üyesinden isteyen herkese istediği konuda Ankara’da 1’er haftalık eğitimler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
Toplantının sonunda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ziyaretinin anısına pirinç bir semaver hediye etti.

HİSARCIKLIOĞLU ETB’Yİ ZİYARET ETTİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iadeyi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Erzurum’da Erzurum Ticaret Borsasını (ETB) ziyaret ederek Yönetim ve Meclis üyelerine hitap etti. Erzurum Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, bir süredir devam eden “Gezi Parkı” olaylarına değinerek, herkesin demokratik haklarını, demokratik kurallar çerçevesinde kullanması gerektiğini ancak yakıp, yıkmaya, kamu düzenini bozmaya 'hayır' dediklerini ifade etti”.
Başkan Hınıslıoğlu, ortak müteşebbis ruhu ile hareket etmek istediklerini belirterek , ETB ile ETSO olarak bundan sonra yapılacak her türlü çalışmayı beraber gerçekleştireceğiz, çünkü birlikten kuvvet doğar. Buna en güzel örnek ERÇİMSAN’dır.
ERÇİMSAN’ın Erzurum ekonomisine büyük katkılar sağladığını benzer ortak oluşumların çoğalmasının şehrin soysa-ekonomik yapısını daha da güçlendireceğini ifade eden Başkan Hınıslıoğlu ETB olarak ilin tarım ve hayvancılık konusunda da eski gücüne kavuşması için önemli projeler yürüttüklerini bu kapsamda Milli Emlak İdaresi ile yer tahsisi konusunda çalışmalarının devam ettiğini inşallah yer tahsisinin aşılmasının ardından Modern bir Hayvan Pazarı yapacaklarının dile getirdi.
ETB Başkanı Hınısıoğlu Erzurum ve Bölgeye hizmet noktasında TOBB yönetim Kurulu üyeliğine Erzurum bir üye görmek istiyoruz .dedi.
Başkan Hınıslıoğlu, ayrıca Erzurum’a Uzay ve Havacılık alanında eğitim verebilecek ve ağırlıklı olarak kız öğrencilerden oluşacak bir okulun ilimizde yapılmasını sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’ndan rica ediyorum dedi.
Başkan Hınıslıoğlu , alacaklarımızla ilgili özellikle bir sigorta şirketinin kurulması konusunun da da destek beklediklerin belirtti.
Başkan Hınıslıoğlu’nun ardından söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise , TOBB'un yürüttüğü faaliyetleri ve yeni dönem projelerini de anlatarak, bankaların KOBİ'lere uyguladığı faiz oranlarını tek haneye indirmek için çalıştıklarını söyledi. Vadeli alacakları binde 4 sigorta edecek sistemi yürürlüğe koyduklarını belirten Hisarcıkloğlu, ücretsiz hukuk danışma ile teşvik danışma merkezini devreye sokacaklarını vurguladı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu,ETB ile ETSO’nun Erzurum anlamında sergilediği birlikteliği önemsediğini ,bu ortaklık ruhu ile yapılan çalışmaların her zaman başarıyı getireceğini ,bu başarının da beraberinde kalkınma ve büyümeyi teşvik edeceğini sözlerine ekledi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ayrıca Başkan Hınıslıoğlu’nun okul talebine sıcak bakarak, Valilik ,İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ETB ve ETSO’nun yapacağı bir çalışma doğrultusunda modern bir okul yapılacağının da sözünü verdi.
Başkan Hisarcıklıoğlu , Başkan Hınıslıoğlu’nun alacaklarımızla ilgili sigorta şirketinin kurulması yönündeki açıklamalarını desteklediğini ve TOBB olarak bu işte öncülük ederek, bir ekip görevlendireceğini sözlerine ekledi.

 
Su Ürünleri Kadıoğlu’nu ağırladı
 
SGK’dan bölgesel eğitim açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köylü de tüketici de memnun
Oltu’ya bağlı Ayvalı köyünde üretilen meyve ve sebzeler Oltu’da hafta ...
Nalmıh zenaati de tükeniyor
Oltu Doğutaş Sanayi Sitesinde İsmail Aydoğdu baba mesleği olan nalmıhçılığı ...
‘Artık yeter, sokaklar boşaltılsın’
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
 
Yorumu size ait..
Erzurum’da araç başına düşen nüfus 8.1, otomobil başına düşen nüfus ise ...
Tarım Kredi hedef büyüttü
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürlüğü 2013 yılında bölge ...
Erzurumlu girişimciden örnek çözüm
Erzurum’da bir balıkçı yaptırdığı akvaryumda Keban Barajından gelen canlı alabalıkları satıyor.
 
Proje kültürümüz alt düzeyde
Özmen, ‘Bölgemiz nüfus yoğunluğu açısından Türkiye’de 26 kalkınma ajansı ...
Ekmeğini sudan çıkarıyor
Erzurum Yakutiye Belediyesi'nin park ve bahçelerinde işçi olarak çalışan ...
Ekonomide teşvik damgası
ÖZEL-Erzurum’da vergi tahsilat oranı artışını sürdürüyor. İl Türkiye iller ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva