ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>TÜRKİYE
11 Temmuz 2015 Cumartesi - 03:23

‘Hiçbir yatırım yarım kalmayacak’

Davutoğlu, " Türkiye'de ne yaşanırsa yaşansın, hiçbir yatırım yarım kalmayacak. Atılan hiçbir temel olduğu yerde kalmayacak, eserleri inşa etmek üzere kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”dedi

‘Hiçbir yatırım yarım kalmayacak’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yeni hükümeti kurma görevini verdiğini belirterek, "Şu andan itibaren de bu görevi ifa etmek üzere çalışmalara başladık. İlk olarak parti genel başkanlarıyla istişareler yapacağız.'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'nın ilgili 116. maddesinin bir gereği olarak Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşmasını müteakip kendisine yeni hükümeti kurma görevini verdiğini belirterek, "Şu andan itibaren de bu görevi ifa etmek üzere çalışmalara başladık. İlk olarak parti genel başkanlarıyla istişareler yapacağız. Bu konuda randevu taleplerimiz kendilerine iletiliyor" dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü işçileriyle inşaat alanında düzenlenen iftar öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.Seçim sonrasında hükümet ortaklığını gerektiren bir tablo gündeme geldiğine değinen Davutoğlu, 7 Haziran'dan bu yana Türkiye'de hükümetsizlik gibi bir tablo, bir durum söz konusu olmaması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

MEŞRUİYET VURGUSU

Davutoğlu, her şeyin normal, doğal süreci içinde seyrettiğini belirterek, şöyle konuştu:

 "Meşruiyet neyi gerektiriyorsa o yapıldı. Önce Meclis Başkanımızı seçtik. Orada yine normal seyir takip edildi, herhangi bir gecikme söz konusu olmadı. Meclis Başkanı seçimi sonrasında ki son derece nezih ve şeffaf bir ortamda gayet başarılı bir seçim gerçekleştirildi. Hemen ondan sonra Danışma Kurulu için de Meclis Başkanlık Divanı'nın sayısı konusunda mutabakata ulaşmak için parti grupları arasında istişareler yapıldı. Dün itibarıyla bu konuda adım atıldı. Bugün biz de Meclis Başkanlık Divanı'na üyelerimizi bildirdik. Dolayısıyla Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşumu tamamlanmış oldu. Oluşumun tamamlanmasına müteakip, yaklaşık 1-2 saat sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız Anayasa'nın ilgili 116. maddesinin bir gereği olarak Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşmasını müteakip bendenize yeni hükümeti kurma görevini verdi. Şu andan itibaren de bu görevi ifa etmek üzere çalışmalara başladık. İlk olarak parti genel başkanlarıyla istişareler yapacağız. Bu konuda randevu taleplerimiz kendilerine iletiliyor."

"İNŞALLAH SAĞLAM BİR PARLAMENTO DESTEĞİNE SAHİP BİR HÜKÜMETİ KURMAK NASİP OLUR"

Davutoğlu, Bosna Hersek'ten döndükten sonra pazartesi gününden itibaren Ramazan Bayramı'na kadar hükümet ortaklığı görüşmelerinin, hükümet kurma çalışmalarının ilk turunu bitirmeyi planladığını belirterek, pazartesi, salı, çarşamba günleri için siyasi partilerin genel başkanlarından randevu talep edeceğini ifade etti.

Bu üç günde yapacakları görüşmelerden sonra Ramazan Bayramı'nı müteakip oluşacak atmosfere ve zemine göre, gerekmesi halinde teknik çalışmaları tamamladıktan sonra ikinci tur görüşmelerini gerçekleştireceklerini dile getirerek, görüşmelerin hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, "İnşallah yapıcı, uzlaşıcı bir üslupla, sağlam bir parlamento desteğine sahip bir hükümeti kurmak nasip olur" dedi.

Davutoğlu, iftar dolayısıyla geldiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatının yüzde 70 oranında tamamlandığını, buradaki emekçilerle köprünün yanında iftar yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu vurguladı.

"İLK TURDA HERHANGİ BİR ÖN KOŞUL, ÖN YARGI OLMAKSIZIN GÖRÜŞMELERE BAŞLAMALIYIZ"

Başbakan Davutoğlu, bir gazetecinin "İlk olarak hangi parti ile görüşeceğiniz belli mi? Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştünüz. Koalisyon görüşmeleriyle ilgili size tavsiyeleri neler oldu?" sorusu üzerine, usul olarak tercihinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başlayarak, çalışmaları gelecek hafta itibariyle başlatmak olduğunu söyledi.

Daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşeceğini belirten Davutoğlu, "Benim tercihim usulüne uygun şekilde en büyük partiden... MHP ile HDP'nin milletvekili sayısı olarak aynı olabilir ama oran itibariyle önemli bir fark var. O açıdan ikinci olarak MHP, ardından HDP ile devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk siyasetinde çok büyük bir tecrübeye sahip olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bu anlamda her zaman görüşlerinden istifade ettiğimiz bir devlet adamıdır. Dolayısıyla bugün görev tevdi edilirken de süreçle ilgili kanaatlerimi aktardım. O da bu kanaatlerimle ilgili görüşlerini bizlerle paylaştı" diye konuştu.

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bugün yaptığı açıklamada dört ön koşuldan söz ettiği ve bu ön koşulların yerine getirilmesi durumunda, beklenen fedakarlıkları parti olarak göstereceklerini söylediğinin hatırlatılması üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:"Bütün genel başkanların görüşlerine saygı duyuyorum. 7 Haziran'dan bu yana hepsini takip ettim ama böyle bir yola çıkma görevi bize millet tarafından verildi. Milli irade tecelli etti ve hepimiz tek başına iktidar olmak isterdik. Hele hele AK Parti 13 yıl sonra bu iktidarı tek başına sürdürmek isterdi. Madem ki böyle bir tablo var, bunun gereğini yapmak lazım. Bunun gereğini yaparken, koşullardan sürekli olarak bahsetmek, hele hele kamuoyu önünde bahsetmek, tabiri caizse işi zora doğru sürmek olur.

Genel başkanların açık yüreklilikle hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili her konuyu gündeme getirmeleri ama kamuoyu önünde alanımızı daraltıcı, adım atmamızı güçleştirici açıklamalardan kaçınılması önem taşır. En azından ilk turda herhangi bir ön koşul, ön yargı olmaksızın görüşmelere başlamalıyız. Ama daha sonra herkes kendi görüşlerini ifade eder. Son günlerde sık sık gündeme gelen kırmızı çizgiler, olmazsa olmaz şartlar, ön koşullar gibi ifadeleri ben uzlaşma kültürüne çok uyumlu bulmuyorum. Ama tabii kanaati herkes beyan eder, esas itibarıyla esas olarak benim için esas alınacak husus, yüz yüze geldiğimizde konuşulan konulardır. Bütün genel başkanlar ile hiçbir psikolojik bariyer olmaksızın görüşmeler yapacağımıza inanıyorum."

"BU KADAR AĞIR CEZALARLA BASIN ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURMAK DOĞRU DEĞİL"

Davutoğlu, "Seçim döneminde televizyon kanallarına 330 ceza kesildi. Bu cezanın yüzde yüzde 88'i belirli kanallara. Bunların arasında A Haber televizyonu da var. Türkiye Cumhuriyet tarihinde en büyük cezalarından birini aldı. Cezalardan bir tanesi de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının katılmış olduğu özel bir röportajdı. Bununla ilgili değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?" sorusu üzerine, ilkesel olarak bütün bu yasaklara karşı olduğunu söyledi.

Seçim dönemi ve seçim dönemi dışında olsun basın yayın faaliyetlerine herhangi bir sınırlama getirilmesinin doğru olmadığını belirten Davutoğlu, şöyle konuştu: "Haber alma özgürlüğü açısından doğru değil. Hatta seçim döneminde bir de kamuoyunu bilgilendirmek anlamında da mümkün olan en geniş özgürlüklerin uygulanması lazım ki kendimizi anlatabilelim. Dolayısıyla prensipte bu uygulamayı yanlış görüyorum. İnşallah yeni dönemde bazı yasal düzenlemelerle bunu aşacak tedbirler alırız. Özellikle belli kanalların hedef alınmasını daha da yanlış buluyorum. Çünkü o zaman ilkesel bir tavırdan daha çok spesifik olarak beli kanallara yönelik bir tavır gündeme gelmiş olur. Bunu doğrusu kınıyorum.

Bu çerçevede de RTÜK ile ilk fırsatta görüşmeyi de planlıyorum. Bunun gerekçelerini ortadan kaldırmalıyız. Yasal olarak oluşan çerçevelerde eğer sınırlayıcı, kısıtlayıcı hükümler varsa bunu hep birlikte değerlendirmeliyiz ama bu kadar ağır cezalarla basın üzerinde bir tür baskı oluşturmak doğru değil. Özellikle de Türkiye'de medya özgürlüğü üzerinde çok fikir beyan edenlerin bu konuda da açık tavır almasını beklemek hepimizin hakkı. Hele hele tamamıyla hiçbir şiddet unsuru içermeyen, gayri yasal hiçbir çerçeve taşımayan bir özel röportaja, ülkenin Başbakanıyla yapılmışsa. Kimle yapılmış ana muhalefet partisi genel başkanıyla da yapılmış olsaydı aynı şekilde tepki verirdim. Bunu doğru görmüyorum ve bu konuda da bütün partilerimizi gerektiğinde ortak tavır almaya ve yasal düzenleme gerekiyorsa birlikte adım atmaya da davet ediyorum."

HİÇBİR YATIRIM YARIM KALMAYACAK

 Başbakan Davutoğlu, Türkiye'de ne yaşanırsa yaşansın, hiçbir yatırımın yarım kalmayacağını belirterek, "Atılan hiçbir temel olduğu yerde kalmayacak, eserleri inşa etmek üzere kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü işçileriyle inşaat alanında bir araya geldiği iftarda, bu akşamki iftarın özel bir anlam taşıdığını söyledi.

Bütün gün bir taraftan ülkeye hizmet anlamında ter döküp, diğer taraftan oruç ile zikreden çok mübarek bir emekçi topluluğuyla iftar yapma şerefinin kendisine nail olduğunu belirten Davutoğlu, işçilere şöyle seslendi:"Hepinizi bu çerçevede hem tebrik ediyorum hem alın terinizin karşılığı olan bu güzel iftarda terlerinizin döküldüğü alnınızdan öpüyorum. Hayatta hiçbir şey helal rızık kadar değerli değildir. Sizler, ramazan ayını bir taraftan hakkıyla idrak ederken, diğer taraftan da helal rızık için alın teri döktünüz."

Davutoğlu, iftar teklifi geldiğinde büyük bir onurla "Evet" dediğini ifade ederek, bütün gün helal rızk için çalışan emekçiden daha değerli, daha onurlu başka kimse ve helal rızık için dökülen terden daha kıymetli hiçbir şey olamayacağını vurguladı.

ADANALI, SİVASLI, ADIYAMANLI, SAMSUNLU, KAYSERİLİ, ERZURUMLU

Adanalı, Sivaslı, Adıyamanlı, Samsunlu, Kayserili, Erzurumlu, Konyalı, Batmanlı, Diyarbakırlı olmak üzere Türkiye'nin 81 ilinden işçilerin inşaatta çalıştığını aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ahi Evran'dan beri gelen güzel bir gelenektir. Bizler soframızı açık tutarız, kapımızı açık tutarız, ama en önemlisi gönlümüzü de açık tutarız. Ahi Evran'ın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Yunus Emre'nin Hazreti Mevlana'nın bu topraklara saçtığı muhabbet tohumları elhamdülillah bir kardeşlik ortamında bugün yeşerdi muhabbet çınarları haline dönüştü. İstanbul'da ve emekçilerle yapılan iftardan daha güzel daha kutsal bir iftar olur mu?"

Davutoğlu, inşaatı yapan mühendislerle işçilerle gurur duyduklarını dile getirdi.

İlk ve ikinci köprünün yapımı için başvuran firmaların tümünün yabancı olduğunu belirten Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Türk işçilerinin, Türk mühendislerinin ve yüzde 67 Türk firma ortaklığının eseri olduğunu anlattı.

Davutoğlu, inşaatta Türk işçilerle çalışan İtalyan, Koreli emekçilere, mühendislere ve yöneticilere teşekkür etti, İtalya ve Kore'ye selamlarını sundu.

AK Parti iktidara gelene kadar Asya ve Avrupa'nın 2 köprü vesilesiyle birleştiğini söyleyen Davutoğlu,  şöyle konuştu:"Şimdi Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile tekrar birleştiriyoruz ama ondan önce Marmaray'la denizin altından birleştirdik. Avrasya Tüneli ile birleştiriyoruz. Şimdi de inşallah boğazın ortasında ilk 2 köprünün arasında 3 katlı tünelle de tekrar Avrupa ile Asya'yla birleştireceğiz. Melen Tüneli ile de birleştiriyoruz. Dolayısıyla tarih boyu Asya ile Avrupa'yı birleştirmek üzere 2 kez geçilen İstanbul Boğazı, bizim dönemimizde 4 kez daha geçilmiş olacak. 5'incisi de inşallah 3 katlı tünel. Böylece sadece Asya ve Avrupa'yı birleştirmiyoruz, aynı zamanda gönülleri, güzel birliktelikleri gerçekleştirecek yolculuklara zemin hazırlıyoruz."

BEKAR İŞÇİLERİN DÜĞÜNLERİ KÖPRÜDE YAPILACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, masada sohbet ederken aldıkları iki kararı da şöyle açıkladı:

"Birincisi, sordum işçilerimize, emekçilerimize, 'Aranızda bekar var mı?' diye. Baktım parmaklar kalkmaya başladı. İbrahim Bey ile orada sözleştik ve şuna karar verdik. Bu köprü gelecek sene açılana kadar, mayıs ayına kadar evlenen bütün bekarların düğünleri bu köprünün üzerinde yapılacak ve masraflar müteahhit firmadan, şahitlik de bizden olacak inşallah. Burada çalışmakta olan bekar emekçi kardeşlerimizin ailelerine selam olsun. Özellikle annelere; tez elden gelinlerinizi hazırlayın. Burada büyük bir düğünü, tüm Türkiye'yi kuşatacak bir düğünü hep birlikte yapalım. İkinci olarak da köprü inşaatında ter döken işçilere bir kart verilecek. Emekçiler daha sonraki dönemde geçtiklerinde kendi yaptıkları köprüye ücret ödemeyecek."

Davutoğlu, köprünün işçilerin eseri olduğunu ifade ederek, "Burası hem 78 milyonun mülküdür ama en çok da buraya ter dökmüş emekçilerimizin emanetidir. Sizler gururla bunu taşıyacaksınız. Gurur duyulacak olan sizlersiniz. Sabahtan beri ve sahurdan sonra burada ter döküp, çalışıp bu güzel eseri güzel İstanbulumuza ve Türkiyemize kazandırmak için elinden gelen her türlü gayreti gösteren sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

"YATIRIMLAR YARIM KALMAYACAK"

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurma görevini kendisine tevdi ettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "İnşallah en kısa sürede Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tablonun gerektirdiği bir hükümeti kurmak nasip olur. Ama özellikle emekçi kardeşlerim, bu yatırımları gerçekleştiren firmalara ve bu büyük yatırımları büyük bir hasretle bekleyen milletimize şunu ifade etmek istiyorum, Türkiye'de ne yaşanırsa yaşansın, hiçbir yatırım yarım kalmayacak. Atılan hiçbir temel olduğu yerde kalmayacak, eserleri inşa etmek üzere kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Birileri Türkiye'de ekonomik kriz çıkar, 1990'lı yıllarda olduğu gibi koalisyonlar üzerinden atılan temeller Bolu Tüneli'nde olduğu gibi 20 yıl bizim iktidara gelmemizi bekleyen Bolu Tünel'i gibi zamanla oralar unutulur, diye düşünüyorsa yanılıyorlar. Attığımız her temel, başlattığımız her eser inşallah güzel bir şekilde tamamlanacak ve milletimize armağan edilecek. Hatta şimdi daha büyük bir hızla çalışacağız. Yakından takip edeceğiz ve bu yatırımların inşallah İstanbulumuza,Türkiyemize kazandırılması için her türlü gayreti göstereceğiz."

Davutoğlu, "Değerli emekçi kardeşlerim" diye seslendiği işçilerin 78 milyonun geleceği için alın teri döktüğünü vurguladı.  İşçilerin burada döktükleri alın terinin sadece aileleri ve kendi rızıkları için değil gelecek nesillere güzel bir eser bırakmak için olduğunu aktaran Davutoğlu, bu emeğin, alın terinin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Allah'ın bu güzel eserin tamamlanmasını nasip eylemesi temennisinde bulunan Davutoğlu, "İnşallah planladığımız vakitte, hiç gecikmeden bu eserin açılış töreninde hep beraber birlikte olacağız ve düğünü de birlikte yapacağız. Çifte düğün. Hem Asya ve Avrupa'yı bir kez daha birbirine bağlayacağız, arasında bir kez daha nikah kıyacağız, hem de buradaki bütün emekçi bekar kardeşlerimizin düğünlerini de birlikte yapacağız. Allah emekleriniz dolayısıyla sizleri ödüllendirsin. Milletimizin ve ülkemizin refahı, geleceği için çaba sarf eden bütün emekçi kardeşlerimize yardım eylesin" ifadelerini kullandı. Davutoğlu, işçilerin Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti.

 

 

 
‘Türkiye Uygur Türklerinin de Yanındadır’
 
Erzurum 2’inci sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye Uygur Türklerinin de Yanındadır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan kardeşlerimizle ...
Mehmetçik Vakfı şühedayı mevlidle andı
Tük Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilciliği, cuma namazı ...
TBMM Başkanlık Divanı oluştu
Meclis Başkanlık Divanı üyeleri Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile belirlendi
 
‘Biz milletin içinden geldik’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm siyasi hayatının millete daha iyi hizmet verebilme ...
Birlik ve beraberlik çağrısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu "Silahları değil toprağa magmaya kadar gömme ...
KOBİ‘lere 45,4 milyon liralık destek
Bakan Işık, kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen KOBİ'ler için hazırlanan ...
 
Erdoğan’dan yasaklı dönem hatırlatması
Sümeyye Erdoğan, 28 Şubat’taki başörtüsü yasağından ötürü Trabzon’un Araklı ...
‘İlk fırsatta hükümeti kuracağız’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da Tuşba Belediyesi'nin düzenlediği iftar programında konuştu.
Bakan Yılmaz: “İslam Dünyası huzursuz”
Memleketi Bingöl’de düzenlenen iftar programına katılan Bakan Yılmaz, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva