ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>BÖLGEDEN
6 Mayıs 2015 Çarşamba - 06:29

‘Hiçbir güç karşısında baş eğmeyiz’

Başbakan Davutoğlu, "Biz herkesle tarihi konuşuruz ama hiçbir güç karşısında baş eğmeyiz. Tarih yazılacaksa, Kafkas tarihi, Ahıska Türklerini de konuşmak lazım" dedi.

‘Hiçbir güç karşısında baş eğmeyiz’

Başbakan Davutoğlu, "Biz herkesle tarihi konuşuruz ama hiçbir güç karşısında baş eğmeyiz. Tarih yazılacaksa, Kafkas tarihi, Ahıska Türklerini de konuşmak lazım" dedi.

Davutoğlu, partisinin Kongre Caddesi'nde düzenlenen mitingdeki konuşmasına, Ardahan'ı selamlayarak başladı.Kentin gönlünde ayrı yeri olduğunu ifade eden Davutoğlu, Ardahan'ın özgürlüğün, işgalin ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini söyledi.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK

Milli birlik, beraberlik, istiklal davası olduğunda en önce Ardahanlıların yürüdüğü belirten Davutoğlu, "Birileri milletin arasına fitne sokmak isteyebilirler. Kürtler-Türkler, Alevi-Sünni diye ayrım yapmak isteyebilir. Ama Ardahanlılar, Ahıskalılar, yiğit Türkler ve Kürtler, Sünniler ve Aleviler, işte o Ardahan Kongresi'nde omuz omuzaydılar ebediyete kadar da omuz omuza olacaklar" diye  konuştu.

Davutoğlu, Ardahanlılardan oy isteyerek, gönüllerini kazanmak istediklerini ifade etti.

MİLLİ ONUR VE MİLLİ BEKA ADRESİ

Başbakan Davutoğlu, "Buraya gelenler bir kesimden oy isterler. Bir parti bir kesime yakın durur, bir başka parti etnik milliyetçilik yapar başka bir kesime yakın durur, üçüncü bir parti başka kesime. Ardahan'ı da Türkiye'yi de kucaklaşan tek parti AK Parti" dedi.

Ardahan'ı kendileri için milli onur, milli beka anlamına geldiğini bildiren Davutoğlu, vatandaşlardan seçimlerde çıkarılacak milletvekili sayısına ilişkin  "ikide iki yapmalarını", "milli iradeye sahip çıkmalarını" istedi.

Vatandaşlara, "Biz biriz, iriyiz, diriyiz beraberiz diyecek miyiz? Bize her yer Türkiye diye haykıracak mıyız?"  diye soran Davutoğlu, "Evet" yanıtını aldı.

"Birileri Türkiye'yi şu veya bu kimlik politikalarıyla bölmek, ayrıştırmak isteyebilir. Ama eğer AK Parti varsa, AK Parti'ye destek veren Ardahanlılar varsa, cümle alem bilsin ki Ardahan tek yürek, Türkiye tek yürek" diyen Davutoğlu, sloganlar üzerine millet ve tarihin kendilerine, sandığın ise halka emanet olduğunu belirtti.

GÖNDEM DEĞERLENDİRMESİ

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Öyle günler yaşıyoruz ki bir an gözünüzü kapatın ve 1919 ocak ayına gidin. Aynı o kara günler gibi 2002'de de Türkiye kara günler içindeydi. Belki topraklarımız işgal edilmemişti ama hazinemiz işgal edilmişti. Belki düşman askeri girmemişti ama IMF memurları veya diğer yurt dışından gelenler ülkeyi neredeyse hükümetten çok onlar idare ediyordu. Belki tam anlamıyla işgal altında değildik ama devletimizin gücü zayıflamış, milletimizin takati kesilmişti. Sakarya'da deprem olduğunda ülkenin başbakanı Ankara'dan Sakarya'ya neredeyse üç gün içinde gidememişti. Kim değiştirdi bu ülkenin kaderini? İşte şimdi biz bu kaderi değiştirdik hamdolsun. Allah'ın yazdığı kadere doğru yürürken, bu kaderi yeniden şekillendirmek için O'nun yardımıyla gece gündüz çalıştık. 13 yıl içinde biriktirdik. Hazinemiz zenginleşti, 40 milyar dolarlardan, 146 milyar dolara çıktı döviz rezervi. Gayri safi milli hasılamız 230 milyar dolarlardan 800 milyar dolarlara. Kim yaptı? AK Parti. İşte bugün onurla her yerde başımız dik dolaşıyorsak bu 12 yıllık birikimin tesiri var."

Birkaç gün önce Almanya'daki vatandaşlarla bir araya geldiğini hatırlatan Davutoğlu, düzenlenen etkinliğe katılanların kendilerine onurla, ışıl ışıl baktığını söyledi. Almanya'daki salonun coşkuyla doldurulduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Şöyle sesleniyorlardı, 'Türkiye Cumhuriyeti devleti ayağa kalktı, bir dev uyandı. Artık bu devi kimse dizinin üzerine tekrar çökertemez'. Bu dev ayağa kalktı ve inşallah 2023'e doğru dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline gelecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Türkiye böyle bir yükselişe geçince şer odakları durmadılar" ifadesini kullandı.

"KAFKAS BARIŞI İÇİN NE YAPMAK GEREKİYORSA YAPARIZ"

"Bu serhat şehirden bütün Kafkaslara, Ermenilere, Gürcülere ve can Azerbaycan'a mesaj olarak söylüyorum. Kafkas barışı için ne yapmak gerekiyorsa yaparız. Geçen hafta içinde, özellikle belli ülkelerin 1915 olaylarından hareketle Türkiye'yi kıskaç altına alma, bu milleti tahkir etme politikalarına karşı dimdik ayakta duracağız" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

 

"Biz herkesle tarihi konuşuruz ama hiç bir güç karşısında baş eğmeyiz. Eğer kafkas tarihi yazılacaksa, Ahıska Türklerini de konuşmak lazım, yiğit Ahıska'lıların bir gece yarısı trenlere bindirilip nasıl Sibarya'ya gönderildiğini de konuşmak lazım. Dünyanın her yerinde, biz Ahıska'lı kardeşlerimize sahip çıktık, sahip çıkıyoruz. Ne zaman hangi ülkeye gitsem, mutlaka Ahıska'lı yiğit kardeşlerimden bir temsilciyle görüşürüm. Şimdi onbinlercesi ABD'de ama kimliklerini, dillerini, dinlerini koruyor. Selam olsun o yiğitlere de selam olsun bütün baskılara karşı kimliğini koruyan yiğitlere de. Biz merhamet ve vicdan topluluğunun neferleriyiz. Bizde kimseye karşı zulüm veya baskı aracı olarak kullanılan bir yöntem olmamıştır, olmayacaktır da."

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ardahan'da Suriyelilerden bahsettiğini ve şikayet ettiğini söyledi.

1944 OLAYI

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Yahu işte Kafkasyadayız, tekrar tekrar hatırlatıyorum ama devam ediyor. Kafkasya'da can Azerbaycanlı kardeşlerimiz 1944'te zulüm altında inlerken, Ahıskalılar trene bindirilip gönderilirken, Kırım Tatarları Sibirya'ya sürülürken, 146 yiğit Azeri Iğdır'a geldi, köprüden bu tarafa geçti, 'ben al bayrağın altında ölmek istiyorum' diye sığındılar. 'Al bayrağın altında yaşamak istiyorum ama eğer yaşatmayacaksanız, bizi düşmana teslim etmeyin siz öldürün' diye yalvardılar. Bu Kılıçdaroğlu'nun büyük şefi, milli şefi İnönü o 146 Azeri'yi Ruslara teslim etti. Tam da o acılar yaşanırken, Azeri şair feryatla seslendi: 'Bizi siz öldürün vermeyin Rus'a, yakışmaz Türklüğe, sığmaz namusa, ne diyeyim ben bu dağlara, öz gardaşı dönek olan ağalara.' Azerilere dönek dedirten bir geleneğin takipçisisiniz siz. 'Şimdi de Bayırbucak Türkmenlerini ya da Halep'ten gelen Kürtleri, Arapları, mazlumları Suriye rejimine, Esad zalimine teslim edelim' diyorlar, aynı o zaman Azerileri teslim ettikleri gibi. Biz teslim eder miyiz, mazlumu zalime verir miyiz? Biz o acıları yaşamış millet olarak, Ortadoğu'daki kardeşlerimize sahip çıkmaz mıyız? Çıkarız, Allah şahit çıkarız, tarih şahit çıkarız. Millet şehit olsun nerede bir mazlum varsa, ona sahip çıkarız. Sonra diyor ki 'Ortadoğu'ya barış getirecekmiş.' Ya önce sen partine barış getir partine. CHP kaç parça? Hala Şişli Belediyesi'nde barışı bulamadın, Ortadoğu'ya nereye barış getireceksin?"

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Hesap kitap ben bilirim' dediğini belirterek, şunları  söyledi:"Ama dün buraya gelmiş, 'Ardahan'a ne yaptılar' demiş. El insaf minel vicdan. Ardahanlılar ve bütün Türkiye bilir ne yapıldığını. Bir başkası da Demirtaş, hani şu 'Kudüs Yahudilerindir' diyen adam. Ben de ona dönüp 'sana Selahattin demeyeceğim' deyince, lafı değiştirip, 'Hacı dedem koymuş bunu bana' diyor. Eğer yaşıyorsa hacı dedenin ellerinden öperim, Allah uzun ömür versin, hacı deden vefat etmişse Allah rahmet eylesin. Ona saygımız sonsuzdur. Selahattin ismini de iyi niyetle koymuştur ama sen o isme ihanet ettin. Hacı dedenin gittiği Kabe'yi Taksim'le karşılaştırmaya kalktın. Önce hacı dedene hürmet et, milletin dinine, imamına hürmet et, sonra milletin huzuruna çık. O da geçen sene Ardahan'da demiş ki aynen Kılıçdaroğlu mantığı, zaten bugünlerde al birini vur ötekine. Al CHP'yi vur HDP'ye, al HDP'yi vur CHP'ye aynı ses çıkıyor, tın tın, boş testi sesi bunlar. Biri masal okur, diğeri bu masallardan tahrikler çıkartır. O da geçen ayın mantıkla demiş ki: 'Marmaray'ı yaptılar Ardahan'a ne yaptılar.' Bunlar 70'li yıllarda kalmış solcu mantığı. Hani o zaman da diyorlardı ki 'boğaz köprüsünü niye yapıyorsunuz, doğuya köprü yapmak gerekirken?' Be hey gafil, şimdi boğaz köprüsünü sen kullanmıyor musun? Kullanıyorsun. Marmaray'ı CHP'li seçmen de HDP'li de bütün vatandaşlarımız onurla kullanıyor, İstanbul'da yaşayan Ardahanlılar da Marmaray'ı kullanıyor."

ÜNİVERSİTE VAR MIYDI?

Davutoğlu, Ardahan'a neler yaptıklarını vatandaşlarla diyaloğa girerek anlattı. Başbakan Davutoğlu'nun "Ardahan'da üniversite var mıydı?" sorusuna, vatandaşlar, "yok", "Kim yaptı?" sorusunu da "AK Parti" yanıtını verdi. Vatandaşlar Davutoğlu'nun, "Onlar konuşur" sözlerine, "AK Parti Yapar" karşılığını verdi.

Ardahan Üniversitesi'nde 5 fakülte, 3 enstitü, 3 meslekyüksekokulu ve binlerce öğrenci olduğunu belirten Davutoğlu, "Ardahan'ın üniversitesinden memun musunuz? Öğrenci yurdu var mıydı, yoktu; şimdi Ardahan binlerce öğrenciyi barındırıyor. Yiğit Ardahan'lılar Türkiye'nin her yerinden gelen öğrencilere bağrını açıyor ama onlar bilmez. Biz onu da size değil siz bilirsiniz de 'hani Ardahan'a ne yaptınız?' diyen bu cahillere... Ardahan'da biz iktidara gelene kadar bölünmüş yol var mıydı? Şu anda 62 kilometre bölünmüş yolumuz var. Ardahan'da doğalgaz var mıydı? Doğalgazdan memnun musunuz? 2014'te konuta getirdik. Biz bunları milletten aldığımız güç ve hazinemizi tasarruf ile doldurarak. Ardahan'da atık su arıtma tesisi, organize sanayi bölgesi var mıydı, kim yaptı? Bütün bunları alt alta yazın, bir karne olarak Kılıçdaroğlu'na, Demirtaş'a göndermek lazım" diye konuştu.

Ardahan'a başka müjdeleri daha olduğunu belirten Davutoğlu, "Siz iki de iki yapın, üçüncü milletvekiliniz de benim inşallah'' dedi.Başbakan Davutoğlu, Ardahan'da unutulmaz hatıraları olduğunu, Başbakan olmadan önceki son yurt içi ziyaretini bu bölgeye yaptığını söyledi.Davutoğlu, "Ardahan'dan geçerken aldığım o enerji hala beni diri tutuyor, bu yaylaların enerjisi beni hala diri tutuyor" ifadesini kullandı. Davutoğlu, AK Parti'nin Ardahan mitinginde yaptığı konuşmada, şehri sadece Türkiye'nin değil Kafkaslar'ın, Hazar'ın, Karadeniz'in en önemli geçiş şehirlerinden, havzalarından biri kılacaklarını söyledi.

Bu anlamda ilk müjdesinin Sahara Tüneli olduğunu ifade eden Davutoğlu, tünelin Ardahan yaylalarını Artvin'den Karadeniz'e açacağını dile getirdi. Davutoğlu, "Dünyada gördüğüm en güzel coğrafyalardan biri. Çok şanslısınız Ardahanlılar. Eğer emeklilik dönemim olmaz ama olsa bu yaylalarda, buralarda geçirirdim. Ardahan ile Artvin Şavşat arasındaki o güzel yerlerde, yaylalarda" dedi.

Ilgar Tüneli'ni de açacaklarını belirten Davutoğlu, "Posof'a, Türkgözü'ne Türkgözü'nden Kafkaslar'a Ardahan'ın havası, insanı...İnşallah barış gerçekleştiğinde bütün Kafkasya'da Ardahan, bu Kafkasya'nın merkez şehirlerinden biri olacak" diye konuştu.

TARIMSAL DESTEKLER

Tarım ve hayvancılık alanında son 12, 13 yıl içinde büyük devrimlere imza attıklarını kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:"Biz geldiğimizde toplam tarım desteği 1,8 milyar liraydı, şimdi 10 milyar Türk lirası. Toplamda 70 milyar Türk lirası tarıma destek verdik. Destek verdiğimiz ürün sayısını 52'ye çıkardık. Toplulaştırma yaptığımız alan 450 bin hektardı bütün Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, bizim dönemde 12 yılda 4,5 milyon hektar toplulaştırma yaptık. Kim yaptı bunu? Bizim dönemde mazota verdiğimiz toplam destek, çiftçimize mazot desteği olarak verdiğimiz miktar 5 milyar Türk lirası. Eski rakamla 5 katrilyon lira.

Yine dün burada Kılıçdaroğlu zikretmiş. Türkiye'de şu anda bizim toplam tarım üretimimiz 61 milyar dolar, 118 milyar Türk lirası tarımsal hasılamız. Avrupa'da bu rakamla biz birinciyiz. Şu anda Avrupa'nın en büyük tarım üreticisi ülkesi Türkiye'dir. Bununla gurur duymalısınız. Bu çerçevede bütün imkanlarımızla Ardahan'ın yanında olacağız. Olduk, olacağız. Şu ana kadar Ardahan'a verdiğimiz tarımsal desteğin toplamı 250 milyon Türk Lirası. Ardahan'a yaptığımız toplam yatırım ise 3 milyar Türk lirasına yaklaştı."

"TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Ardahan'a tarım ve hayvancılık alanında her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Davutoğlu, iktidara geldiklerinde tarım alanında zirai kredilerin faizinin yüzde 59-69 olduğunu söyledi. Davutoğlu, şimdi bu rakamı yüzde sıfıra kadar düşürdüklerini,  Davutoğlu, birçok alanda, birçok üründe faizsiz kredi verdiklerini kaydetti.

Vatandaşlara, "faizsiz kredilerden memnun musunuz, alıyor musunuz" diye soran Davutoğlu,  2010'dan bu yana Ardahan'dan hayvancılık alanında sadece faizsiz kredi kullanımının 11 milyon Türk lirası olduğunu söyledi.

Ardahanlılardan havzada tarım ve hayvancılığı ayağa kaldırabilmek için bütün bu imkanlardan istifade etmelerini isteyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bir kez daha söylüyorum Ardahan ve bu coğrafya tarım ve hayvancılığın merkez üssü olacak. Özellikle de hayvancılığın. Yeni getirdiğimiz düzenlemeyle hayvancılık alanında yapılacak yatırımlara inşaatta yüzde 30 hibe veriyoruz, damızlık hayvan düve alımında yüzde 40 hibe veriyoruz. Tarım ve hayvancılık alanında altyapı yatırımları ve eğitim faaliyetlerine yüzde 100 hibe veriyoruz. Bunları uyguluyoruz. Ayrıca Ardahan, Kars, Iğdır, Artvin'den oluşan Serhat Kalkınma Ajansı ile de birçok kalkınma projesini destekliyoruz. Şundan emin olunuz Ardahanlılar tarım ve hayvancılık alanında ne talep ediyorsa hepsi yerine getirilecek. Bundan hiç şek ve şüphesi kimsenin olmamalıdır."

"SÜT ÜRETİMİ 10 MİSLİ ARTTI"

Davutoğlu, Türkiye'de süt üretiminin  10 kat artarak, 1,8 milyon tondan 18,5 milyon tona çıktığını bildirdi. Davutoğlu, "Kırmızı ette üretim 496 bin tondu, şimdi 1 milyon ton. Tavukta üretim 600 bin tondu, şimdi 2 milyon ton. Bunlar oturarak yapılmadı. Bu hesabı ne Kılıçdaroğlu bilir ne de çiftçimizi istismar etmek isteyen diğer taraflar bilir" şeklinde konuştu.

Çiftçiyi her alanda desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirten Davutoğlu, hayvancılık ve tarımda Ardahan'ı sadece Türkiye içinde değil Karadeniz, Kafkas, Mezopotamya havzasında en güçlü merkezlerden biri haline getireceklerini kaydetti.

Ardahan'a yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Davutoğlu, şöyle konuştu:"Ardahan'ı örnek bir şehir haline getireceğiz. Buradaki konaklamaları da artırıp,  turizm alanında Ardahan'ı Kafkasya'nın giriş kapısı ve dünyanın en güzel havasının olduğu şehir olarak dünyaya tanıtacağız. Ardahan tanınacak, bilinecek, herkes de Ardahan'a saygı duyacak. Büyük projemiz TANAP Kafkasya'dan, Bakü'den ülkemize girdikten sonra enerji yolu da Ardahan'dan geçerek Avrupa'ya uzanacak. İnşallah Ardahan'ın bütün ihtiyaçları bu anlamda karşılanacak. Kars, Tiflis demiryolunun ikmal tesislerini de en kısa zamanda tamamlıyoruz, bu sene içinde bitmesini planlıyoruz. Ardahan Kafkaslar'dan Karadeniz'e, Kafkaslar'dan Anadolu'ya ve Mezopotamya'ya, Karadeniz'den körfeze inen kavşak yollarının merkez şehri olacak, merkez vilayeti olacak. Bizim Ardahan ile ilgili çok büyük hedeflerimiz var. Sizlerin de bu hedeflere ulaşmak için bize en güçlü desteği vereceğinize inancımız tamdır. "

"GÖNLÜM HEP ARDAHAN'DA KALACAK"

Ardahanlılara, "Haziran'da güçlü bir sesle güvene, istikrara, kalkınmaya destek verecek misiniz, söz mü" diye soran Davutoğlu, "Söz" karşılığının ardından, Ardahan'da partisinin iki adayını da Meclis'te görmek istediğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Ardahan'a gelip hesap vermeyen, hesap bilmeden konuşanlara güçlü bir cevap verecek misiniz, 'Ardahan, AK Parti'nin kalesidir, kalesi olmaya devam edecek' diyecek misiniz, 7 Haziran'a kadar Ardahan'ın bütün ilçelerini, köylerini, mezralarını, sokaklarını dolaşmaya var mısınız, milli iradeyi egemen kılmaya var mısınız, ikide iki yapmaya var mısınız, milli irade dersi vermeye var mısınız" diye seslendi.

Vatandaşlardan "Evet" yanıtını alan Davutoğlu, "Allah sizden razı olsun. Gönlüm hep Ardahan'da kalacak. Yiğit Ardahanlılara selam olsun" dedi.

 

 

 
Erzurumspor’a bir puan yetiyor
 
Terim, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundere’ye prestijli açılım
Şelalesi ve diğer doğal güzellikleri ile önemli turistik bölgelerden biri ...
Gümüşhane yolunda 2 kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Gümüşhane’de dün akşam saatlerinde meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında ...
Kardeş üniversitelerden özel proje
20. yılını kutlayan Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ...
 
‘Erzurum’a Ermeni Mezalimi Anıtı yapılsın’
Avrupa Yakası Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Toraman, ...
Özener, ‘Akademi arkeoloji’yi anlattı
Iğdır Üniversitesi’nin organizasyonuyla “Akademi Arkeoloji” konulu konferans düzenlendi.
'Işkın' tezgahlarda yerini aldı
Her yılın Nisan ayında doğu Anadolu Bölgesi illerinin yüksek kesimlerinde ...
 
Göçerler Erzurum yolunda
Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Alitaş, Demirli, Yeniköy ve Kavaklı ...
‘Ütopyaları asla gerçek olmayacak..!’
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. ...
23 Nisan etkinliklerine kar engeli
Kars'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aşırı kar yağışından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva