ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>SPOR
1 Ağustos 2019 Perşembe - 10:57

“Her yönüyle gönlü geniş, zengin bir milletiz”

2019 yılını gönüllülük yılı ilan ettiklerini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, "Her yönüyle gönlü geniş, zengin bir milletiz. Bununla da gurur duyuyoruz. “ dedi

“Her yönüyle gönlü geniş, zengin bir milletiz”

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve 5 üniversitenin katılımı ile 'Gençlik ve Gönüllülük' başlıklı iş birliği protokolü imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2019 yılını 'Gönüllük Yılı' ilan etmesinin ardından üniversiteler ile gönüllülük konusunda iş birliğini hedefleyen Gençlik ve Gönüllülük iş birliği protokolü, Ankara Batıkent Ceren Damar Şenel Gençlik Merkezi’nde imzalandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile üniversite gençlerinin gönüllülük olgusunu tatması ve benimsemesi hedefleniyor. Programa; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar katıldı.

"YURTLARIMIZ 700 BİNE YAKIN GENCİMİZİ EV SICAKLIĞINDA AİLE ŞEFKATİNDE MİSAFİR EDİYOR"

Gençler en önemli varlığımız olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Her şey gençlerimiz için her türlü imkanı, gençlerimizi yarınlara çok daha güçlü, donanımlı zihinsel ve bedensel anlamda sağlıklı yetiştirmek için çaba sarf ederek her gün bir adım daha ileri giderek çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız gençlerimizi her daim önemseyen, sadece söylem itibari ile değil pek çok icraat itibari ile son 17 yılda hatta belediye başkanlığı döneminden itibaren tüm icraatları ile önemseyen bir lider. Onun derin vizyonuyla güçlü liderliği ile gençlerimizi yarınlara sadece Türkiye’nin değil dünyanın umudu olarak yetiştireceğiz. Bu manada biliyorsunuz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gençlerimizle ilgili çok ciddi yatırımları, faaliyetleri var. Yurtlarımız 700 bine yakın gencimizi ev sıcaklığında aile şefkatinde misafir ediyor. Bunun yanında gençlik merkezlerimiz var. Bugün onlardan birindeyiz, Batıkent’teki 7/24 hizmete açtığımız bir gençlik merkezi burası. Gençlerin hem sportif anlamda hem kültürel sanatsal ve bilimsel anlamda kendini geliştirebildiği her yönüyle güzel tesislerimiz var. Bununla birlikte kamplarımız var. Yaz dönemi yoğun olmak üzere gençlik kamplarımız var. Netice itibari ile gençliğe olan yatırımlarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

"GENÇLİK POTANSİYELİMİZİ DEĞERLENDİRMEK BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

2019 yılını gönüllülük yılı ilan ettiklerini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Her yönüyle gönlü geniş, zengin bir milletiz. Bununla da gurur duyuyoruz. Çok şanlı bir medeniyetin, ecdadın torunları olmak bizleri gurur anlamında güçlü kıldığı gibi önemli bir emaneti bir sorumluluğu da bizlere yüklüyor. İşte bu emaneti yarınlara daha güçlü bir şekilde taşımanın gerekliliğinden biri de hayırseverliği, yardımseverliği iyi kalpliliği ile öncü olan toplumumuzun o güzel karakterini gençlerimizde güçlü kılmak. O manada gönüllülük yılı gençlerimizin hem yarınlara hazırlanması noktasında hem bu güzel karakterlerin içsellendirilmesi noktasında yardım edecektir. Bu manada ben akademi ile olan ilişkilerimizin kuvvetli olması gerektiğini düşünüyorum. Biliyorsunuz yükseköğrenim nüfusu itibari ile pek çok ülkenin nüfusundan da öndeyiz. Genç nüfusumuzun Avrupa’da lider olması açısından, dünyada birkaç yüksek genç nüfusa sahip olması açısından gençlik potansiyelimizi değerlendirmek bizler için çok önemli ve stratejik sorumluluklarından bir tanesi. Gençlerimizi pek çok alanda, bir çocuğun başını okşamaktan bir teyzemizin amcamızın elinden tutup ilaçlarını alıp hastaneye götürmeye kadar, evinde ziyaret edip çorbasını içirmeye kadar. Bir ilkokul talebemizin matematik dersine yardımcı olmaya kadar sevgi evlerinde, huzur evlerinde kimsesi olmayanlara kadar bir çok sorumluluk alanı var. Yine çevreye duyarlı bir gençlik için tüm bu alanlarda gönüllü gençlere ihtiyacımız var. Kütüphaneden hastaneye, tarıma kadar birçok alan var. Ben bu konuda yeni hükumet sisteminin çok güzel ayrıcalıklar taşıdığını ve bunu son süreçte bakanlıklar arası koordinasyon sürecinde yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Üniversitelerimize açacağımız genç ofislerle bakanlığımızın hizmet alanını gençlerimize taşımak, gençlerimizin bakanlıkla ilgili düşüncelerini katkılarını hatta eleştirilerini almak onlarla bu iletişimi kurmak için hem bahsettiğimiz üniversitelerimizle hem bazı liselerimizde Genç Ofislerimiz kurulmaya başladı."

Program karşılıklı imzaların atılmasının ardından fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

 

 
Erzurum’dan 6 ayda 27.7 milyon $’lık dış ticaret
 
Enflasyonda düşüş devam edecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanar, Avrupa Şampiyonluğu için yola çıktı
Palandöken Belediyesi Spor Kulübünün genç eldiveni Enes Kanar, geçtiğimiz ...
Palancı’nın kamp değerlendirmesi
Palandöken kampı devam ederken, takımdaki son durumla ilgili konuşan teknik ...
Kaplan Erzurum kampını değerlendirdi
Bolu’da, yeni sezon kamp çalışmalarını tamamlayan Süper Lig takımlarından ...
 
Erzurumspor Adana Demirspor’la 2-2 berabere kaldı
Erzurumspor, Bolu kampında oynadığı hazırlık maçında Adana Demirspor ile 2-2 berabere kaldı.
Leo Schwechlen Göztepe yolunda
Transfer çalışmalarını sürdüren ve Gambiyalı stoper Sanneh’i İzmir’e getiren ...
Kurumlar futbolda yarıştı
Erzurum GSİM’nin organize ettiği Kurumlar Arası Valilik Kupası Futbol ...
 
Gümüşhanespor Erzurum’da kamp yapacak
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek olan Gümüşhanespor’da yeni yönetimin ...
400 güreşçi altın kemer için yarıştı
Erzurum'un Tortum ilçesinde 5 ülkeden 400 sporcunun katılımıyla vefat ...
Pasinler’de Altın Kemer İranlı Mirzapu’nun oldu
Erzurum’un Pasinler ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Altın Kemer Karakucak Güreşleri yapıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva