ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
ETÜ’lülerden çocuklara 23 Nisan armağanı
ETÜ’lülerden çocuklara 23 Nisan armağanı
 Atatürk Üniversitesi’nde 23 Nisan gündemi
 Atatürk Üniversitesi’nde 23 Nisan gündemi
HABERLER>BÖLGEDEN
30 Aralık 2015 Çarşamba - 15:20

Her derenin balığı ayrı dolapta

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon, Ankara, Artvin, Ardahan, Bayburt, Bilecik, Bolu, Erzincan, Erzurum, Kahramanmaraş Karabük, Konya, Ordu, Sakarya, Sinop, Tokat, Tunceli, Uşak ve Zonguldak’ta bulunan 48 su kaynağında balıklandırma çalışmalarına devam ediliyor

Her derenin balığı ayrı dolapta

Türkiye’de 2010-2015 yılları arasında 8 milyon 764 bin adet doğal alabalık yavrusu üretilerek yavruların 22 ilde bulunan 48 orman içi su kaynağına salındığı belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12 Bölge Müdürü Mustafa Bulut, ülkemizin çeşitli illerindeki orman içi sular diye adlandırılan dere, göl, gölet gibi tatlı sulardan temin edilen Kırmızı Benekli Doğal Alabalık anaçlarından elde edilen yavru balıkların anaçların alındığı su kaynaklarına salındığını söyledi. .

AMAÇ; DOĞAL KIRMIZI RENKLİ ALABALIKLARI ÇOĞALTMAK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı doğal alabalık üretilmesi ve orman içi suların balıklandırılması projesi kapsamında salım çalışmaları hakkında bilgi veren Bulut, “Artan nüfusla birlikte doğal alanlarda oluşan insan baskısı sebebiyle, doğadaki canlıların, yaşam alanları ve bizzat kendilerinin olumsuz etkilere maruz kaldığı bilinmektedir. Bu çerçevede doğal hayatın zaruri, veya olumsuz baskılar karşısında insan desteğiyle de olsa korunması ve sürdürüle birliği için çalışmalar yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaç doğrultusunda tatlı sularımızda yaşayan ve populasyonu azalmış olan Doğal Kırmızı Benekli Alabalıklar'ın çoğaltılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca, 2006 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde Altındere Doğal Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'nda üretim çalışmaları başlatılmıştır. Çalışma kapsamında, ülkemizin çeşitli illerindeki Orman içi sular diye adlandırdığımız dere, göl, gölet gibi tatlı sulardan temin edilen Kırmızı Benekli Doğal Alabalık anaçlarından elde edilen yavru balıklar, anaçların alındıkları su kaynaklarına salınmaktadır. Böylece nesli tehlikede olmasa da, su kaynaklarındaki populasyonu geçmiş yıllara göre giderek azalmakta olan Doğal Kırmızı Benekli Alabalıkların devamlılığı ve uzun vadede avcılık/av turizmi kapsamında fayda sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

22 İL 48 SU KAYNAĞINA ALABALIK

Proje kapsamında yurt genelinde balıklandırma çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Bulut, “Proje kapsamında pilot istasyon olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan istasyonumuz yurt genelinde 22 ilde, (Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon, Ankara, Artvin, Ardahan, Bayburt, Bilecik, Bolu, Erzincan, Erzurum, Kahramanmaraş Karabük, Konya, Ordu, Sakarya, Sinop, Tokat, Tunceli, Uşak ve Zonguldak) 48 su kaynağında balıklandırma çalışmalarına devam edilmektedir. 2010-2015 yıllarında 8 milyon 764 bin adet doğal alabalık yavrusu üretilerek 22 ilde 48 orman içi su kaynağına salınmıştır. Bölge Müdürlüğümüze bağlı illerde aynı dönemde 4 milyon 272 bin 500 adet, Trabzon ilimizde ise 1 milyon 502 bin 500 adet doğal alabalık yavrusu üretilerek orman içi su kaynaklarına salınmıştır” diye konuştu.

HER DERENİN BALIĞI AYRI DOLAPLARDA

Su Ürünleri Mühendisi Özgür Akkan ise Maçka ilçesinde Altındere Doğal Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu'nda farklı su kaynaklarından temin edilen örneklerin özel dolaplarda etiketlenerek muhafaza edildiğini söyledi. Akkan "Burada 22 ile ait 48 su kaynağından örneklenen damızlıklarımızdan çıkan yavrular var. Ekim ortasında başlayan sağımımız yaklaşık Ocak sonuna kadar devam edecek. Ekim ortasında sağılan yavrularımız Kasım’ın 10’larında çıktı. Burada 5 grup var ve hepsi ayrı su kaynağına ait olup etiketlenerek, isimlendirilerek numaralandırılmıştır. Buradaki amaç doğal stokların korunması ve karışmasına yöneliktir” şeklinde konuştu.

 
3 bin 151 öğrenciye ‘sağlık’ armağanı
 
Doğu’da kar özlemi bitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 sığınak imha edildi
Güvenlik güçlerinin Bingöl'de düzenlediği operasyonda, tespit edilen 4 ...
Vefakar Gençlik Ecdadını unutmadı
Sarıkamış harekatının 101.yılı nedeniyle Türkiye Bisiklet Federasyonu ...
Ahıska Türkleri’nden teşekkür
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Ukrayna'dan getirilen ve Erzincan'ın ...
 
Ekmeklerini buz tutan gölden çıkarıyorlar
60 yaşındaki balıkçı, oğlu ve yeğeninin yardımıyla eksi 20 derece soğuğa ...
Kesikköprü dereleri buz tuttu
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan Sibirya soğukları, Erzurum'da derelerde ...
“Pkk projesi, kürtleri dinsizleştirmektir”
Vali ışın, 'Dinimize düşman olanlara fırsat vermeyelim. Okullarımızı, ...
 
Ahıska Türklerine vefa
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Erzincan’a yerleştirilecek olan 3 ...
Allahü Ekber Şuhedası dua ile anıldı
Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerler, Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler ...
Bayburt’ta ‘Dede Korkut istişaresi’
Eylül ayında yapılan toplantıda gündeme gelen Bayburt Üniversitesi’ne ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva