ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
5 katlı binanın 3. kat merdiveni çöktü
5 katlı binanın 3. kat merdiveni çöktü
Erzurum'da açık oto pazarı düzenlendi
Erzurum'da açık oto pazarı düzenlendi
Öğrenciler sınavda, veliler dışarıda ter döktü
Öğrenciler sınavda, veliler dışarıda ter döktü
16 terörist etkisiz hale getirildi
16 terörist etkisiz hale getirildi
'Filistin'e destek İsrail'e lanet '
'Filistin'e destek İsrail'e lanet '
HABERLER>BÖLGEDEN
23 Şubat 2011 Çarşamba - 04:09

‘Her Yerde Kar Var’

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve soğuk etkisini sürdürüyor. Belediye, Özel İdare ve Karayolları ekipleri bölgenin hemen tüm illerinde kar temizliği ve yol açma çalışmalarına yoğunlaşırken, bölge halkı da olumsuz iklim şartlarına göre gündelik yaşamını ayarlıyor.

‘Her Yerde Kar Var’

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve soğuk etkisini sürdürüyor. Belediye, Özel İdare ve Karayolları ekipleri bölgenin hemen tüm illerinde kar temizliği ve yol açma çalışmalarına yoğunlaşırken, bölge halkı da olumsuz iklim şartlarına göre gündelik yaşamını ayarlıyor.
Son iki gündür yağan karla birlikte Erzurum’da kapalı köy yolları sayısı artış kaydetti. Turizm tesislerine ulaşımın sağlandığı Palandöken yolunda temizlik ve bakım çalışmalarını İl Özel İdaresi üstlendi, bölgedeki ulaşım sorunu giderildi.
KAR DOĞUYU ESİR ALDI
Ardahan'da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 5 yolcunun bulunduğu minibüs, yolda mahsur kaldı. Alınan bilgiye göre, Adem Gökdemir yönetimindeki 75 M 0543 plakalı yolcu minibüsü, Haciali köyüne 1 kilometre kala, yoğun kar yağışı ve tipi sonucu yolun ulaşıma kapanması nedeniyle ilerleyemedi. Durumun bildirilmesi üzerine, İl Özel İdaresine ait karla mücadele ekipleri, yolda mahsur kalan yolcuları kurtarmak için bölgeye hareket etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mete Özdemir, bölgeye gönderilen karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucu mahsur kalan yolcuların kurtarıldığını ve yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
KARS BELEDİYESİ CADDELERİN KARINI TEMİZLİYOR
Kars Belediye Başkanlığı iki gündür yağan karın ardından caddelerde kar temizleme çalışmalarına başladı. Kazımpaşa Caddesi'nde başlatılan çalışmalardan dolayı cadde trafiğe kapatıldı. Belediye kar ekibi, caddenin kar ve buzunu greyderler ile temizleyerek şehir dışına çıkarttı. Belediye çalışmalarına vatandaşlarında destek olduğu gözledi. cadde üzerinde işyerleri bulunan vatandaşlar kaldırımların kar ve buzunu temizleyerek belediyeye ait iş makinalarının alabilmesi için toplu şekilde yol kenarına bıraktı. vatandaşların bıraktığı karlarda kamyonlara doldurularak bölgeden taşındı.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kar yağışı nedeniyle kar temizliği ve tuzlama çalışması yaptıklarını, havanın düzelmesiyle birliktede caddelerin karını kaldırma işlerine başladıklarını söyledi.
Başkan Nevzat Bozkuş; "Herkesin malumu iki gündür ilimizde kar yağışı vardı. Sabah yağan kar öğlen eriyordu ve akşam üzeride buzlanıyordu. Bugünde havanın güneşli olmasıyla birlikte ekiplerimiz caddelerin kar ve buzlarını temizleme işlemlerine başladılar" dedi.
TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Caddelerin karlarını temizleme çalışmalarına önceki gün akşam başladıklarını belirten Başkan Bozkuş; "Belediye ekipleri kar yağışıyla birlikte tuzlama ve caddeleri temizleme çalışmaları zaten başlatmıştı. Özellikle buzlanma olan bölgeler sürekli ekiplerimiz tarafından tuzlanarak trafik akışının normal şekilde seyretmesi sağlanıyordu. Bununla birlikte
ana caddelerle yaya yoğunluğu olan kaldırımları ulaşıma uygun hale getirdik. Çalışmalarımıza bugünde Kazımpaşa Caddesi'nde devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız bütün cadde ve sokaklarda aralıksız devam edecektir" diye konuştu.
Kars Belediye Başkanlığı'na bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü kar ekibi önceki gün akşam Metin Sözen Caddesi'nde geç saatlere kadar sürdürdüğü kar çalışmalarına Kazımpaşa Caddesi ile devam ediyor. Greyderler temizlenen cadde ve kaldırımların karı kamyonlara doldurularak il dışına taşınıyor.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kar temizleme çalışmalarını bizzat yerinde görerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alıyor.
KAR VE TİPİ HAYATI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR
Kars’ta iki gündür aralıklı olarak devam eden kar ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
Kar ve tipi nedeniyle zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanırken Karayolları ekipleri şehirlerarası yollarda belediye ekipleri de il ve ilçe merkezlerinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
Kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yolları da İl Özel İdaresine bağlı ekiplerce birer birer açılıyor.
Öte yandan Kars’ın Gürbüzler Köyünden Selim ilçesine gitmekte olan bir köy minibüsü ise karlı yollarda zor ilerleyebildi. Karla kaplı yolda patinaja düşen minibüsü zaman zaman yolcular iteklemek zorunda kaldı.
Selim ilçesinde zabıta memurları ise soğuk havadan etkilendi. Soğuk havada küçük adımlarla ilerleyen zabıta memurları ellerini de ceplerinden çıkarmayarak soğuktan korunmaya çalıştılar.
HAKKARİ'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
Hakkari'de kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları yeniden ulaşıma açılıyor.
İl genelinde kar yağışının etkisini kaybetmesiyle birlikte İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı olan 25 köy ile 66 mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Yetkililer, kar yağışı nedeniyle il genelinde 131 köy ile 367 mezra yolunun ulaşıma kapandığını, havaların düzelmesiyle birlikte birçok köy ve mezra yolunu yeniden ulaşıma açtıklarını söylediler. Yetkililer, kapalı olan köy ve mezra yollarının açılması için de karla mücadele çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini ifade ettiler.
YÜKSEKOVA'DA NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde doğum sancıları artan kadın nefes kesen bir operasyonla hastaneye kaldırılırken, dönüş yolunda mahsur kalan greyder ve kepçe ise büyük uğraşlar sonucu kurtarıldı.
Yüksekova karla boğuşmaya devam ederken, vatandaşlar köylerinde mahsur kaldı. İnsan boyunu geçen kar kalınlığı yaşamı olumsuz etkilerken, İlçe Özel İdare ekipleri geceli gündüzlü çalışmaya devam ediyor. 3 gündür aralıksız çalışan kar temizleme ekipleri, kimi zaman da hastaları kurtarmak için seferber oluyor.
İlçe merkezinden 20 kilometre uzaklıktaki Cilo Dağı eteklerinde bulunan Adaklı köyünde doğum sancıları tutan Fatma Han (35) için tüm ekipler seferber oldu. Yolda yer yer kar kalınlığı 2 metreyi aşarken, ekipler hummalı bir şekilde çalışmalara başladı. Kar küreme araçlarını takip eden sağlık ekipleri yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğun ardından köye ulaştı. Evinden battaniyeye sarılı olarak ambulansa alınıp ilk tedavisi yapılan Fatma Han, hemen Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Hastayı kurtarmak için köye gelen ve dönüşte yoldan çıkan bir greyder ise devrilme tehlikesi geçirdi. Greyderi kurtarmaya gelen kepçe de mahsur kaldı. Saatler süren kurtarma çalışmaları sonucunda greyder operatörü Gökhan Özer'in akıllı planı ile mahsur kalan iki kar temizleme aracı kurtuldu. Akşam başlayan kurtarma operasyonu, sabahın ilk ışıklarıyla son buldu.
Hastaneye yetiştirilen Fatma Han ise dördüncü çocuğunu dünyaya getirdi. Aile, çocuklarına yardımlarına koşan İlçe Özel İdare Şefi Fehmi Karaduman'ın ismini verdi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tec dağlı 23 Şubat 2011 Çarşamba 09:40

Hani ya kar yağmıyordu.Ne oldu? Şimdi her yerde kar var,bereket var.Bereketsiz diyenler şimdi ne diyecekler? Onun için Allah'a güvenmek ve inanmak lazımdır.Doğ madık çocuğa don biçmemek lazımdır.Konu şurken daha dikkatli olmak lazımdır.Yok sa,düşünülmeden söylenen bir söz,insanı çok kötü duruma düşürebilir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
235 köy yolu açılmayı bekliyor
Erzurum'da kar yağışı aralıklı olarak sürerken kapalı bulunan 235 köy ...
22’inci Vergi Haftası başladı
Basit Usulde Vergilendirilen Gelir, Gelir ve Kurumlar Vergisi kategorilerinden ...
Anadolu 'Orhun Anıtları' yok oluyor
Bitlis'in Ahlat ilçesindeki dünyanın en büyük İslam mezarlığı olarak bilinen ...
 
Gönüllü Paylaşım Projesi yaygınlaşıyor
Erzincan Valisi Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir’in öderliğinde başlatılan ...
‘Ucube’yi kara işlediler
Kars'ta bir grup mahalleli kardan ucube yaparak etrafında kartopu oynadı.
Erzurum’la Trabzon’un Olimpiyat kardeşliği
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak, Temmuz ayında 2011 Gençlik Olimpiyat ...
 
'Çiftçiyim Yeniliğe Açığım'
Iğdır'da 'Çiftçiyim Yeniliğe Açığım' projesi kapsamında köylülere eğitim veriliyor.
Doğu’da Karla Yaşama Sanatı
Kar Doğu Anadolu Bölgesinde hayatı şekillendiriyor. Yılın sekiz ayını ...
At, Doğu’nun vazgeçilmez ulaşım aracı
Muş'un Varto ilçesinde köy yollarının ulaşıma kapanması nedeniyle köylüler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva