ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>SİYASET
1 Nisan 2015 Çarşamba - 04:24

‘Hem şeytan taşladık, hem tavaf ettik’

Davutoğlu, "Biz hem şeytan taşladık hem tavaf ettik. Hem şerri def eyledik hem hayra 'hoşgeldin' dedik. Bundan sonra da nerede bir hayır varsa onu fetih yolunda yürüyeceğiz, nerede önümüze bir şer gelirse ona karşı kaya gibi dimdik duracağız ve onu def edeceğiz" dedi.

‘Hem şeytan taşladık, hem tavaf ettik’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kim ne kumpas kurarsa kursun, kim ne yaparsa yapsın bilsinler ki biz hep burada kalacağız çünkü bu milletin davası yürümeye devam edecek" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz hem şeytan taşladık hem tavaf ettik. Hem şerri def eyledik hem hayra 'hoşgeldin' dedik. Bundan sonra da nerede bir hayır varsa onu fetih yolunda yürüyeceğiz, nerede önümüze bir şer gelirse ona karşı kaya gibi dimdik duracağız ve onu def edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Türk tarihinde de insanlık tarihinde olduğu gibi büyük yürüyüşler olduğunu belirterek, "Erzurum Kongresine, oradan Sivas Kongresine ve bu Gazi Meclis'e yürüyen topluluk yeni dönemin, yeni devletin meşalesini taşıyordu" diye konuştu.

Demokrasi için yola çıkan Adnan Menderes ve arkadaşlarının, tarihin, toplumun ve bölgedeki güçlü demokratik geleneğin başlangıcı anlamında büyük etkiler yaptığını ifade eden Davutoğlu, "AK Parti grubu, bu anlamda hem kendi toplumunu hem ait olduğu medeniyeti, coğrafyayı, jeopolitiği değiştiren hem de insanlığa adalet mesajı ileten tarihi yürüyüşün öncü kadrolarıdır. Bu kadrolara selam olsun" dedi.

Davutoğlu, çoğu kişinin AK Parti'nin siyasi geleceğinin kısa olacağını, Kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "muhtar bile olamayacak" düşüncesiyle kısa sürede siyasi tarihe mal olacağını hesap ettiğini anlatarak, şunları söyledi:

MİLİL İRADE

"Milletin iradesi ve bu iradenin Meclis'e yansıyan güçlü, kararlı, azimli yürüyüşünü hesap edemediler. Onların hesapları boşa çıktı. Milletimizin iradesi ve Rabbimizin iradesi boşa çıkmadı, çıkmayacak. AK Parti grupları, 22, 23 ve 24. dönemin bütün milletvekilleri birlikte şahs-ı manevi olarak, tarihteki o büyük yürüyüşlerin adalet arayışını ve milletimizin büyük yürüyüşünün demokrasi, özgürlük ve büyük idealler izinde tarihe iz bırakma kararlılığını yansıtıyordu. 22, 23, 24. dönem olarak AK Parti grubu bu anlamda konjonktürel hareketin bireysel temsil grubu değildir. Aksine tarihte derin izler bırakmış adalet arayışının bugünkü yürüyen neferleridir.

Bugün aramızda bulunan ve bulunmayan bütün milletvekillerimize bir kez daha selam ediyorum. Onların başlattığı yürüyüş bir toplumun kaderini değiştirdi. Onların başlattığı yürüyüş sadece bizim toplumun değil, mazlum milletlerin kaderini değiştirdi. İstiklal Harbi'ni yaptığımızda mazlum milletler bize dua ediyordu. Çanakkale Savaşı'nda, Balkan Savaşı'nda ya da İstiklal Harbi'nde biliyorlardı ki Türkiye'de zafer kazanılırsa, onlar da hür ve onurlu olacaklar. Ve biliyorlardı ki istiklal orduları yenilirse sadece Anadolu kaybetmeyecek, Hint Müslümanları kaybedecek, kuzey Afrika'daki istiklal arayışları kaybedecek, bütün Orta Asya, bütün Balkanlar kaybedecek. Onların dualarıyla nasıl istiklal mücadelesi kazanılmışsa, aradan yaklaşık 100 yıl geçtikten sonra yine mazlum milletlerin duaları ve milletimizin iradesi ve kararlılığıyla AK Parti 12 yıl içinde yapılamaz zannedilen birçok hamleyi gerçekleştirdi, bütün dünyaya örnek teşkil etti. Türkiye'de hiçbir siyasi hareket, AK Parti kadar dünyada mazlum milletler nezdinde tanınmadı. Hiçbir siyasi lider Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi kadar bütün mazlum milletlerin derin hafızalarında yer etmedi. 100 yıl içinde mazlum milletler iki kez yönlerini Türkiye'ye döndüler. Bir, Gazi Mustafa Kemal Akdeniz'e yürürken, ikincisi AK Parti kadroları bu Meclis'e yürürken."

"AK PARTİ GRUBUNUN TEMSİL KABİLİYETİ"

Davutoğlu, AK Parti gruplarının milletin özeti ve temsilcisi olduğunu dile getirerek, "Çanakkale'deki şehitlerin mekanları nerelerdeyse bu Meclis grubunda da o yerlerin hepsinden temsilciler var. İstiklal orduları omuz omuza yürürken hangi kompozisyon söz konusuysa AK Parti grubunda o var" dedi.

Hiçbir grubun temsil kabiliyetinin AK Parti grubu kadar yüksek olmadığını belirten Davutoğlu, "Hiçbir grup AK Parti grubu gibi vefayla, sadakatle birçok sınavdan geçtikten sonra demokrasi ve millet davasını savunma adına güçlü bir kaya gibi, Ağrı Dağı gibi, Süphan Dağı gibi, Uludağ gibi, Erciyes gibi, Ilgazlar gibi, Toroslar gibi, Kaçkarlar gibi ayakta durmadı" diye konuştu.

Her milletvekilini tekrar kutlayan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bu mevkiler, bu makamlar bize babalarımızdan miras kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız 19 Kasım 2002 konuşmasında, 'Buraya hiçbirimiz babalarımızdan bize miras kalan bir hakkı kullanmak suretiyle ya da sadece bireysel çabalarımızla, maharet, yetenek ve unvanlarımızla gelmedik. Bizler burada sadece ve sadece milletimizin iradesinin tecellisi nedeniyle bir aradayız' dedi. Bu salonu dolduran Anadolu, Rumeli, Mezopotamya, Sakarya, Toros, Karadeniz çocukları babalarından miras kalan bir hak ile burada değiller. Ecdattan miras kalan bir dava sebebiyle buradalar. Hiçbirisi ağa çocuğu, bey, paşa çocuğu ya da çok güçlü maddi imkanlar sebebiyle bu kutlu yürüyüşe katılmadı. Milletin helal oylarıyla verdiği destekle yürüdüler. Dayandıkları sermaye grupları olmadı, medya olmadı, dayandıkları dualarla Anadolu insanının, yaşlı, çilekeş ninelerimizin, emekçi kardeşlerimizin desteğiyle buraya geldik ve burada kalacağız. Kim ne kumpas kurarsa kursun, kim ne yaparsa yapsın bilsinler ki biz hep burada kalacağız çünkü bu milletin davası yürümeye devam edecek.

Bizi 2002'de geçici zannedenler daha hükümet kurulduğunda başka koalisyonların hesabı içine girmişlerdi. 2004'te 'daha iktidara alışmadılar' diye düşünüp 'genç subaylar rahatsız' diye başlık atanlar kısa zamanda gideceğimizi zannediyorlardı. Danıştay saldırısı ve adından başka hiçbir şeyi Cumhuriyet ile ilgisi olmayan Cumhuriyet mitingleri tertip edildiğinde AK Parti iktidarının süresi sayılı zannediyorlardı. 2007'de e-muhtıra verildiğinde 'gitti, gidecek' dediler ve o zaman yine Meclis içinde son derece gayri ahlaki hesaplarla birtakım çabalar içine girip, AK Parti içinden de bazılarını bu yola yöneltebildiler. 367 saçmalığıyla AK Parti grubunun Cumhurbaşkanı seçmesinin önüne geçmeye çalıştılar.

Bütün bu hesaplar yapılırken bir taraftan şeytan taşlarcasına bu hesapları yok ederken, tarumar ederken, bir taraftan da tavaf edercesine büyük reformlara imza atan grup AK Parti grubuydu. Tabiri onun için kullandım; 'şeytan taşlamaktan tavaf etmeye vakit bulamamak'. Biz hem şeytan taşladık hem tavaf ettik. Hem şerri def eyledik hem hayra 'hoşgeldin' dedik. Bundan sonra da nerede bir hayır varsa onu fetih yolunda yürüyeceğiz, nerede önümüze bir şer gelirse ona karşı kaya gibi dimdik duracağız ve onu def edeceğiz. Milletimize yönelik bütün şerleri def edeceğiz."

FATİHA OKUTTU

Davutoğlu, AK Parti gruplarının gerçek bir sadakat sembolü olduğunu belirterek, 22, 23 ve 24. dönemde vefat eden milletvekillerini isimlerini okuyarak rahmetle andı, toplantı salonunda bulunanlardan Fatiha okumalarını istedi. Bu kişilerin davasının AK Parti'nin davası olmaya devam edeceğini ifade eden Davutoğlu, "Aileleri de dahil olmak üzere onların emaneti omuzlarımızın üzerindeki en büyük sorumluluktur. Aileleri ailelerimizdir, oğulları, evlatları oğullarımızdır, mirası mirasımızdır" diye konuştu.

AK Parti grubunda görev yapacak bütün milletvekillerinin, büyük yürüyüşü gerçekleştirenler gibi tek tek anılacağını ve tarihe derin izler bırakan isimler olarak kaydedileceğini vurgulayan Davutoğlu, "AK Parti konjonktürel bir hareket değildir. Konjonktürel hareket olmadığı için geçmişini unutmaz. Bu yola çaba sarfetmiş, ter dökmüş ve bu yolda yürürken vefat eden kardeşlerini hiçbir zaman unutmadı, unutmayacak" dedi.

"3 DÖNEM KURALI DÜNYADA ÇOK AZ GÖRÜLEN PRENSİP"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kurucu genel başkan olarak, 3 dönem kuralını hayata geçirdiğini anlatan Davutoğlu, "Süreklilikle değişimi aynı anda gerçekleştirebilmek için hem sağlam bir AK Parti Grubu kurmaya hem de AK Parti Grubunda nesiller arası geçişkenliği sağlayacak prensipler oluşturmaya büyük özen gösterdiler. Bu sebeple 3 dönem kuralı getirildi. 3 dönem görev yapanlar, bir dönem ara vermek suretiyle, görevlerine aynı yerden de devam edebilirler, bu davanın başka cephelerinde, mevzilerinde, alanlarında gayret sarfedebilirler" diye konuştu.

Davutoğlu, 3 dönem kuralının  sadece Türk demokrasi hareketinde değil, dünyada da çok az görülen prensip olduğunun altını çizerek, bunun birçok yerde takdir edildiğini kaydetti. Bu prensibin ilk kez bu seçimde devreye gireceğini belirten Davutoğlu, "Bazı arkadaşlarımız, bu harekete öncülük etmiş büyüklerimiz, bu hareketi en başından itibaren omuzlarında taşımış öncüleri, belki bu salonda önümüzdeki dönemde bulunmayacaklar, -her zaman misafir olarak bulunabilirler- ama bilsinler ki bizim kalplerimizde her zaman yerleri en mutena yerde olacak" dedi.

 
‘Biz 2 Bin 200 Yıldır Devletiz’
 
‘Bunlar 2023’ün ayak sesleridir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen: ‘Erzurum’u şahlandıracağız’
Sekmen, ‘Artık her alanda hareket başladı. Erzurum'u şahlandıracağız, ...
Vatandaştan Sekmen'e hizmet teşekkürü
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret eden, vatandaşlar, ...
Koçak ve Sekmen’den proje istişaresi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Büyükşehir ...
 
Doğru olan ‘Başkanlık Sistemi’
Başbakan Davutoğlu, "Türkiye için doğru olan başkanlık sistemi. Seçim ...
Ömeroğlu 6-0 dedi
AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı Mart Ayı Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.
Fesih kararından son anda döndüler
Hınıs-Karaçoban İlçeleri Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği kapanmaktan kurtuldu.
 
Sekmen Anaokulu öğrencilerini ağırladı
Başkan Sekmen minik öğrencilerle yakından ilgilenerek isteklerini dinledi. ...
‘Ben Erzurum'a hizmet için geldim’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tortum ilçesinde muhtarlarla ...
Palandöken Gençlik Meclisi sandığa gitti
Palandöken Kent Konseyi Gençlik Meclisi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva