ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>TÜRKİYE
6 Ekim 2015 Salı - 00:52

‘Hedefimiz ülkemizin istikrarı’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim hedefimiz ise onların tuzaklarına karşı büyük ve güçlü Türkiye'yi korumak ve kurmaktır. Milletimizin huzuru ve güveni, ülkemizin istikrarıdır hedefimiz." dedi.

‘Hedefimiz ülkemizin istikrarı’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim hedefimiz ise onların tuzaklarına karşı büyük ve güçlü Türkiye'yi korumak ve kurmaktır. Milletimizin huzuru ve güveni, ülkemizin istikrarıdır hedefimiz." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Silahlar tamamen terk edilmedikçe, şehirlerimiz bütün illegal çetelerden temizlenmedikçe, ülkenin dört bir yanından vatandaşlarımız huzur ve emniyet içinde hissetmeye başlamadıkça bu operasyonlar durmayacak, kararlılıkla, neticeye ulaşana, bütün silahlar gömülene kadar sürdürülecektir" dedi.

Davutoğlu, Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçmiş dönemlerden bugünlere kolay gelmediğini, zor günlerden geçtiğini belirtti.

Kirli odakların, 7 Haziran seçimlerinden tek başına bir iktidar çıkmamasını, Türkiye'yi karıştırmak için kullanmak istediğini ifade eden Davutoğlu, DAEŞ, PKK, DHKP-C'nin eş zamanlı saldırılarla Türkiye'yi kaosa, milleti karamsarlığa sevk etmek istediğini söyledi.

Koalisyon görüşmelerinden bir hükümet formülü çıkmayınca, istediklerini yapabileceklerini, Türkiye'yi karıştırabileceklerini zannedenlerin yanıldığına dikkati çeken Davutoğlu, 24 Temmuz'da başlattıkları ve bugüne kadar kesintisiz yurtiçi ve yurtdışında sürdürülen huzur ve demokrasi operasyonuyla, Türkiye'nin sahipsiz olmadığını, Türkiye'de bir yönetim boşluğu bulunmadığını herkesin gördüğünü vurguladı.

Davutoğlu, "Silahlar tamamen terk edilmedikçe, şehirlerimiz bütün illegal çetelerden temizlenmedikçe, ülkenin dört bir yanından vatandaşlarımız huzur ve emniyet içinde hissetmeye başlamadıkça bu operasyonlar durmayacak, kararlılıkla, neticeye ulaşana, bütün silahlar gömülene kadar sürdürülecektir" diye konuştu.

Kurban Bayramı namazını Diyarbakır'da kıldığını hatırlatan Davutoğlu, Diyarbakırlıların, namaz sonrasında kulağına eğilerek "Allah aşkına devam edin, bizi bunlardan kurtarın, Allah devletimize de milletimize de zeval vermesin" dediğini aktardı.

Başbakan Davutoğlu, İstiklal Harbinin meşale şehri Samsun'dan Diyarbakırlılara, Türkiye'nin her bir köşesindeki Türk, Kürt herkese selam gönderdi.

"HEDEFİMİZ ÜLKEMİZİN İSTİKRARI"

Daha sonra, Dağlıca şehitlerinin, silah arkadaşlarının bulunduğu Yüksekova'ya da gittiğini, orada Samsunlu, Ordulu, Konyalı, Trakyalı, Ağrılı askerlerin bulunduğunu aktaran Davutoğlu, onların tek bir yürek, vicdan, kalp, gönül olduğunu söyledi.

AK Parti'nin bir gönül hareketi olarak milletin birliğini, beraberliğini sürdüreceğini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: "AK Parti daima istikrar için çaba gösteren, siyaseti istikrar kavramı üzerine kuran bir parti olmuştur. Biz kurulu düzeni, statükoyu devam ettirmedik. Biz, Doğu-Batı ayrımcılığına göz yummadık, resmi ideolojinin sloganlarıyla yola çıkmadık. Devleti, o askeri dönemlerde olduğu gibi, eskisi gibi muhafaza etmeye çalışmadık. Biz, dokunulmaz alanlara dokunmadan, tabuların arkasına yaslanarak siyaset yapmadık. Devleti millet adına, bu ülkenin bütün vatandaşları adına dönüştürdük. Şehit cenazelerini, faili meçhulleri, OHAL düzenini, yol kesmeleri, örgüt içi yargısız infazları bizden öncekiler gibi görmezden gelmedik, bunu yapmadık. Aksine toplumsal barışı tesis etmek için gece, gündüz çalıştık. Bugün de mücadelemiz aynıdır. Terörü temizleyerek toplumsal barışı bir daha geri alınamaz biçimde tesis etmeye kararlıyız. Bütün bu kirli ittifakın hedefi büyük ve güçlü Türkiye'dir. Bizim hedefimiz ise onların tuzaklarına karşı büyük ve güçlü Türkiye'yi korumak ve kurmaktır. Milletimizin huzuru ve güveni, ülkemizin istikrarıdır hedefimiz. Bu saldırılar demokrasimizi tehdit etti. İnsan haklarına, özgürlüklere yönelik bir tehdit oluşturdu."

"MEMLEKETİ NAMERDE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ"

Türkiye'nin son 13 yıldır elde ettiği kazanımların engellenmeye çalışıldığını belirten Davutoğlu, ileri demokrasiyi hakim kılmaya kararlı olduklarının altını çizdi.

Ali Fuat Başgil'in "Çalış genç arkadaşım çalış, namerde muhtaç olmak, ölmekten beterdir" sözlerini aktaran Davutoğlu, 2002'den beri namerde muhtaç olmamak için gece, gündüz çalıştıklarını söyledi.

 

Kendisini dinleyenlere, "Namerde muhtaç olmamak için 1 Kasım'da meşale yakmaya var mısınız?" diye soranDavutoğlu, "Varız" cevabını alınca, "İnşallah, biz hiçbir zaman bu memleketi namerde muhtaç etmeyeceğiz" karşılığını verdi.

2002'de adeta bir felaketin eşiğindeki Türkiye'yi alarak, büyüyen ve yükselen bir ülke haline getirdiklerini vurgulayan Davutoğlu, 13 yıl boyunca milletle çalıştıklarını, büyük mücadeleler verdiklerini, sessiz devrimler gerçekleştirdiklerini anlattı.

13 yıl önceIMF'nin kapısında bekleyin bir Türkiye olduğunu anımsatan Davutoğlu, bu süre içinde IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu ödediklerini, artık IMF'ye borç veren bir Türkiye'nin olduğunu kaydetti.

"İHRACATTA REKOR KIRDIK"

13 yılda milli geliri 230 milyardan 810 milyara, 3 bin dolarlık kişi başına geliri 10 bin dolara, Merkez Bankası rezervini 26 milyar dolardan 102 milyar dolara çıkardıklarını hatırlatan Davutoğlu, Türkiye'nin 2003-2013 arasında görülmemiş boyutta yaşanan küresel krize rağmen, dünyanın yükselen ekonomisi haline geldiğini, yüzde 5'lik büyüme gerçekleştirdiğini, bu rakamla Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

2 Kasım'da Türkiye'nin başbakanı olarak yeniden milletin hizmetinde olacaklarını belirten Davutoğlu, Samsunlulara "Bizlerle beraber olacak mısınız? Seçime kadar olacak mısınız? Seçimden sonra büyük Türkiye'yi inşa etmek için birlikte yürüyecek miyiz? Son nefese kadar istiklal ve istikbal için çalışmaya devam edecek miyiz?" sorularını yöneltti.

"Evet" karşılığını alan Davutoğlu, "Böyle bir gençlik varken, böyle bir Samsun varken bu millet hiçbir zorluk karşısında boyun eğmez Allah'ın izniyle" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin döneminde, ihracatta rekor üstüne rekor kırıldığını kaydeden Davutoğlu, 36 milyar dolar olan ihracatı 158 milyar dolara çıkardıklarını bildirdi.

"SESSİZ DEVRİM YAPTIK"

Türkiye'nin 2004'te, tam 34 yıl aradan sonra tek haneli enflasyonla tanıştığını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, 2012'de en düşük enflasyona inildiğini kaydetti.

Her alanda büyük ve gerçek anlamda sessiz devrim yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, "Şimdi, dün açıkladığımız beyanname dolayısıyla bize soruyorlar, 'kaynak nerede?' diye. Kaynak millette. Neden biliyor musunuz? Biz 2002'de yüzde 11,5 olan merkezi yönetim bütçe açığını, 2014'te yüzde 1,3'e gerilettik. Bütçesi açık bir hazine aldık, bütçenin açığını en minimum düzeye düşürdük. İnşallah 2017'de de bütçe fazlası vereceğiz. İşte kaynak, bereket burada. Azimle çalışanların kaynak derdi olmaz" diye konuştu.

2002'de 119 milyar Türk lirası bütçe varken, bunu 479 milyara çıkardıklarını anlatan Davutoğlu, sadece eğitime 89 milyar bütçe ayırdıklarını söyledi.

13 yılda 117 yeni üniversite kazandırdıklarını, 234 bin derslik, 757 hastane, bin 737 birinci basamak sağlık tesisi, 200 adalet sarayı inşa ettiklerini, Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurt sayısını 571'e çıkardıklarını, 679 bin 382 konut, 18 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, havalimanı sayısını 55'e çıkardıklarını dile getiren Davutoğlu, bunların, 1 Kasım'dan sonraki büyük hamlelerin taahhüdü olduğunu kaydetti.

 
Baro Başkanları terörü lanetledi
 
‘Dünyanın 17’nci büyük ekonomisiyiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Terör, yatırımları engelleyemeyecek’
Yılmaz, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sandıkları taşıma başvurularını ...
‘Gelin projeleri birlikte hayata geçirelim’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, beyannamede Türkiye ...
‘Bizde ayrımcılık, bölücülük yoktur’
Erdoğan, “Ülkemizde barınanlara adeta bir ensar muamelesiyle muamele ediyoruz. ...
 
‘Temel vizyonumuz huzur ve istikrar’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Huzur ve istikrar, ...
‘Yeni bir anayasa vaadediyoruz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da ...
Cumhurbaşkanı’ndan tarihi tespit
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Barış istiyorsak daima savaşa hazır olmalıyız. ...
 
Bakan Topçu’dan kararlılık mesajı
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, bölücü terör örgütüyle mücadelenin ...
Cumhurbaşkanı G-20’ye seslendi
Erdoğan, enerjiye erişim sağlanmadan, kalkınmadan, büyümeden, sağlıktan ...
Şehit Akbaş dualarla uğurlandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, yaklaşık bir ay önce terör örgütü PKK’nın özel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva