ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SİYASET
23 Nisan 2011 Cumartesi - 06:25

Hedef 2023...

12 Haziran'daki genel seçimlerin startını Bayburt'tan yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8,5 yılda 780 bin kilometrelik vatan toprağının hepsine ve 74 milyon insana hizmet götürdüklerini açıkladı.

Hedef 2023...

İKRAM TEKMANLI-YAŞAR YILDIZ-OKTAY FANİ (İHA) - 12 Haziran'daki genel seçimlerin startını Bayburt'tan yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini Taksim meydanında bozkurtlarla kovalayacağını söyleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye, "Sen bozkurtlarınla koşturmaya devam et, biz okullar, fabrikalar yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Bayburt Üniversitesi'ndeki toplu açılış töreninin ardından ilk seçim mitingini yapmak için Hükümet Meydanı'na gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 15 bin kişiye konuştu. Vali Kerem Al ile Emniyet Müdürü Mesut İnce'nin Hükümet Konağı balkonundan bir süre izlediği mitingde Bayburt'un 2 olan vekil sayısının bire düşme sürecini anlatan Başbakan Erdoğan, bunun sorumlusunun CHP olduğunu belirtti. 8,5 yılda 780 bin kilometrelik vatan toprağının hepsine ve 74 milyon insana hizmet götürdüklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, 3 Kasım'da çıraklık, 22 Temmuz'da kalfalık dönemine başladıklarını, 12 Haziran'da ise ustalık döneminin başlayacağını kaydetti. Seçimler sonunda hedeflerinin 2023 Türkiye'sini hazırlamak olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, ülke ekonomisini dünya ekonomileri arasında ilk 10'a taşıyacaklarını söyledi.
MHP LİDERİ BAHÇELİ'YE YÜKLENDİ
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin söylediği 'Taksim'den Bozkurtlarla kovalarız' açıklamasına tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Biz eserlerimizle konuşuyoruz, CHP, MHP ne ile konuşuyor. Neleri var ne yaptılar? 8.5 yıl önce görevi MHP'den aldık. Şimdi MHP konuşuyor, 2023 projesi benim diyor. Millet sana 5 yıl görev verdi. Gel hükümeti idare et dedi ama bunlar 3,5 yılda bırakıp kaçtılar. Niye çünkü onu idare edebilecek kapasiteye sahip değildiler. Sayın Bahçeli 3,5 yıllıksın, bu kadar. Fakat şimdi duydum ki
bugün bir meydan okuma yapmış. Bu meydan okumasında da diyor ki Taksim'e 5 bin 10 bin gençle gelirse biz Bozkurtlarla kovalarız. Bahçeli sen bozkurtlarla dolaşıyorsun, bozkurtlar sana hayırlı olsun, ben eşrefi mahluk olan insanlarla dolaşıyorum. Demokratik mücadelede demokrasi alanında yürüyorum. Ben Taksim'de 5 bin 10 gençle yürürüz açıklamasını orada eylem yapan illegal örgütlere karşıdır. Biz gösteri ve yürüyüşler kanununa uygun olarak gençlerimizi yürütürüz. Bizim gençliğimizin hiçbir illegal
çalışması olmamıştır. Ama senin geçmişinde bunlar var, bunu biliyorum. Sizin ağzından çıkanlara cevap vermeyeceğiz. Sizi daha fazla muhatap almayacağız. Bizim işimiz var sayın Bahçeli, senin kovalamaca oynayacak bozkurtların varsa o alanlarda sen koşturma ve kovalamacaya devam et. Biz okullar, fabrikalar inşa etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
MHP'den iktidarı devraldıklarında IMF'ye olan 23,5 milyar dolarlık borcu ödeyerek 5,2 milyar dolara indirdiklerini belirten Erdoğan, "Onlar borçlandı, biz ödedik. Milli bankamız merkez bankası kasasında onlar zamanında 27,5 milyar dolar vardı. Koskoca Türkiye'nin merkez bankasında bu vardı. Şimdi merkez bankasının döviz rezervi altınla beraber 92 milyar dolar. Sayın Bahçeli sen nerdesin biz nerdeyiz?" dedi.
"GAZZE'YE BİNGAZİYE SIRTIMIZI DÖNERSEK ŞEHİT OSMAN'A SIRTIMIZI DÖNERİZ"
AK Parti olarak 8,5 hayal ettiklerini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Biz sıradan bir devlet değiliz. Biz tarihi medeniyeti milletiyle büyük devletiz. Biz kompleks taşımayız. Nerede zulüm baskı varsa, nerde yardıma muhtaç varsa biz bütün insanlarımızla imkanlarımızla ordayız. Herkesin sırtını döndüğü meselelerde Türkiye'nin gür sesini dünyaya duyurduk. Bayburt'un meselesi nasıl bizim meselemiz ise Bağdat'ın Kabil'in Bingazi'nin Saraybosna'nın, Gazze'nin ve Bosna'nın meselesi de bizim meselemizdir. Bilinki Bingazi'ye sırtımıza dönersek, şehit Osman'a sırtımızı dönmüş oluruz. Biz onları karşısında boynumuzu yere eğmeyeceğiz" diye konuştu.
"KASETLE İŞBAŞINA GELENLER, ÇETELERE BEDEL ÖDEYENLER VAR"
CHP'nin Ergenekon adaylarını eleştiren Erdoğan, "Gösterecek milletvekili adayı bulmadı Silivri'ye gittiler. Onların yerine konacak aday mı yok? Ne işiniz var Silivri'de. Çeşitli olaylara karışmış yargılanmakta olanları oralardan kurtarabilmek için böyle bir operasyon içine girmek siyasi ahlakın içinde var mı? Bir kaset operasyonuyla iş başına gelip, sonra dönüp çetelere bedel ödeyenler var. Yıllarca dokunulmazlık çığırtkanlığı yaptılar, şimdi bu zırhtan nasıl istifade edebiliriz onun hesabını yapıyorlar. Nerede bu Ergenekon örgütü, üye olmak istiyorum dedi, şimdi çıktı CHP çatısı altında irtibat ofisini kurdu. Bunlar ancak çetelere mafyaya ve suç örgütlerine bir umut ışığı olur. Bunlar hesabı gider çetelere verirler. Güçlerini çetelerden alırlar. 12 Haziran'da sizin için siyaset yapanlarla, çetelerle siyaset yapanları ayırt edecek miziniz? Millete hizmet etmek yerine çetelere hizmet edenlerle, millete hizmet etmeyi, milletin hizmetkarı olmayı tercih edenler arasında ayrımı 12 Haziran'da yapacak mısınız?" dedi.
MİLLİ KARDEŞLİK PROJESİ
Milli birlik kardeşlik projesini anlatan Erdoğan, AK Parti olarak kardeşliği pekiştirmenin içinde olduklarını, Çanakkale Şehitliği'nin kardeşliğin mührü olduğunu kaydetti. Milli birlik ve kardeşlik projesine MHP'nin karşı çıkmasına anlam veremediğini vurgulayan Erdoğan, "Adı milli birlik ve kardeşlik projesine MHP niye karşı çıkıyor. Kardeşlikten daha iyi ne olabilir. Türk'ün Kürt, Arap, Gürcüyle kardeşliğinden niye rahatsız oluyorsunuz. Biz Müslümanız, Müslümanlar kardeştir. Ama bunun kitabında kardeşlik yok başka şeylerle ilgileniyorlar. Beni bozkurtlarla kovalayacağını söylüyor. Hodri meydan ben meydandayım. Meydana yeni çıkmadım gençlik yıllarımdan beri siyaset meydanındayım. Her zaman bu meydanda siyasetin en güzel şekilde yaptım ve devam ediyorum. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Onun için ben MHP'ye gönül veren aklı selim sahibi kardeşlerime sesleniyorum. Kimin peşinde olduğunuza dikkat edin. MHP genel başkanı 12 Eylül halk oylamasında İşçi Partisiyle, Ergenekon, CHP ve BDP ile bir saf tuttu. Anayasa değişikline karşı çıktı. Şimdi Taksim'de eylem yapan radikal sol örgütlerle aynı hizaya giriyor. Biz demokratik haklarımız dışında gençlerimizi yürütmeyiz. Hiçbir silahlı eylemde AK Parti gençleri bulunmaz. Bizim işimiz kalem, kitap bilgisayarladır. Haklarımızı aramanın yolunu çok iyi biliyoruz. MHP genel başkanı çok istiyorsa illegal örgütle tınla beraber 92 milyar dolar. Sayın Bahçeli sen nerdesin biz nerle beraber kolkola yürüsün. Bunların en iyi yaptığı iş bu.
Bunlar plan projeden anlamaz, tek yaptıkları hakaret, tahrik kışkırtmadır. Bugün de aynı şeyi yapıyorlar asla bunlara boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.
"TÜRKİYE'NİN PARTİSİYİZ"
Bazı medya mensuplarının AK Parti Ankaralılaşıyor yorumlarına da sert çıkan Başbakan Erdoğan, "Asla değil, tam tersine AK Parti bugüne kadar hep Türkiyeliydi. Gene Türkiyelileşmeye devam edecektir. Biz Türkiye'nin partiyiz, bir bölgenin, belli etnik grubun partisi değiliz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının partisiyiz" dedi.
Diyarbakır, Hakkari, Yüksekova, Şırnak ve Bismil'de yaşananları anımsatan Başbakan Erdoğan, "Gençler, çocuklar sokağa dökülüp, sağa sola taş atarken BDP bir köşede ellerini ovuşturuyor, CHP ve MHP'de bir başka köşede ellerini ovuşturuyor" dedi.
Yüksek Seçim Kurulu kararlarının ardından CHP, MHP ve medyanın koro halinde AK Partiyi suçladıklarını anlatan Erdoğan, "Bunlar yürütmenin yargıya müdahalesine alışmışlar. Her kararın arkasında siyasi irade arıyorlar. Benim de milletvekilliği noktasında önümü kestiler. Erdoğan muhtar bile olamaz dediler. Ben ne yapmıştım Milli Eğitim Bakanlığı'nın talim terbiye yüksek kurulunun tavsiye ettiği kitapta dörtlük okudum Siirt'te. Bundan dolayı ve bundan dolayı önümüzü kesmek isteyenler bunu başaramadılar.
Büyük Türkiye için yürüyeceğiz" dedi.
"GENÇLER SORUMSUZCA SOKAĞA DÖKÜLÜYOR"
İstanbul, Diyarbakır ve çeşitli kentlerde meydana gelen olayların altını çizen Başbakan Erdoğan, "BDP düşüncesizce, insafsızca, sorumsuzca gençleri sokağa dökerek, kışkırtıyor. Yapılanlar demokratik hakmış. Biz parlamentoda bunlarla çalıştık. Bakıyorsunuz nerde bir olay var. O eylemin başını bunlar çekiyor. Yürüyüş mitingi yapmak istiyorsanız yapın, ama bildirimde bulunun. Artık demokratik hakların engellendiği Türkiye yok. Elinde molotof kokteyliyle insanları rahatsız etme, halk otobüslerini yakıp
yıkma, otobüs içerisinde insanları öldürme, bunları siz yapıyorsunuz. Bunun neresi demokrasi soruyorum size. Sen burada siyasi çalışma yapıp, 3-5 oy toplayacaksın diye askerimiz polisimiz şehit oluyor, yaralanıyor. Sizlere soruyorum bunu yapanlar vicdansız değil mi? İhtirastan gözleri kör olanlar değil mi. Anayasa değişikliğinde partilerin kapatılmasını zorlaştıran maddeye niçin destek olmadılar. Kürt kardeşlerimizi aldatıyorlar. Kürt kardeşlerimin de bunları bilmesi lazım. BDP, MHP, CHP bir oldu hayır dediler. Referanduma gitmemek için milleti tehdit ettiler. Şimdi de YSK karar verdi. Bizde genel başkan yardımcımız kanalıyla kararın tasvip edilmediğini ifade etti" diye konuştu.
Bayburt'a yapılan yatırımları değerlendiren ve 12 Haziran seçimleri için oy isteyen Başbakan Erdoğan, AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek'le birlikte vatandaşlara kırmızı karanfil attı.
Miting sonrası Bayburt Valiliği'ni ziyaret eden Başbakan Erdoğan saat 16.10'da helikopterle Gümüşhane'ye hareket etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Seçim Bildirgesi açıklandı
Kılıçdaroğlu, partisinin 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel ...
Öztürk: "Müştereklerimiz zenginliğimizdir"
MHP Erzurum’da seçim çalışmalarına hız verdi. MHP İl Başkanı Zekai Kaya, ...
BBP, adaylarını tanıtacak
Adaylarını tanıtan Siyasi Partilerde heyecan her geçen gün artarken, AK ...
 
ZMO öngörülerine destek
12 Haziran’daki seçimleri için Ak Parti’den Erzurum Milletvekili adayı ...
Küçükler’den 23 Nisan kutlaması
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Ülkemizde demokratik ...
Adaylar STK’ların nabzını tuttu
AK Parti’nin Erzurum Milletvekili adayları sahaya çıktı. Gruplar halinde ...
 
CHP adaylarını tanıtacak
CHP Milletvekili adayları,bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ...
MHP seçim yol haritasını belirledi
Milletvekili adaylarını partililere tanıtan Milliyetçi Hareket Partisi’nde ...
'Türkiye ekonomi sınavından geçti'
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, partisinin milletvekilleri, milletvekili ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva