ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
6 Eylül 2014 Cumartesi - 15:11

Hayvan pazarında hijyen seferberliği

Erzurum’da görülen Afrika hastalığından dolayı Yakutiye İlçesinde bulunan havan pazarı Kurban Bayramı öncesi Erzurum İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince tarafından ilaçlandı.

Hayvan pazarında hijyen seferberliği

~~Erzurum’da görülen Afrika hastalığından dolayı Yakutiye İlçesinde bulunan havan pazarı Kurban Bayramı öncesi Erzurum İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince tarafından ilaçlandı.
Aziziye ilçesinde büyükbaş hayvanlarda görülen Afrika Hastalığı nedeniyle Erzurum hayvan pazarı Erzurum İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Aziziye ilçesinde büyükbaş hayvanlarda görülen Afrika Hastalığı nedeniyle Erzurum’un il ve ilçelerindeki tüm hayvan pazarlarını ilaçlama çalışması yapıldığını söyledi. Akar,”Kurban Bayramı öncesi İl genelindeki Aziziye ilçesinde başlayıp il genelinde görülen büyükbaş hayvanlardaki Afrika hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarını baştan aşağı ilaçlanma çalışmasına başlandı. Hastalığın görüldüğü bölgelerde ilaçlama konusunda çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu girişimlerin ardından hastalığın yayılma eğilimi içerisine gireceğini zannetmiyoruz. Bundan sonraki süreçte de hastalıkla mücadele çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Şuanda zaten Afrika hastalığı kontrol altına aldık. Hastalıktan korunma için iki yöntem vardır. Birincisi sineklerle mücadele, ikincisi ise aşılamadır. Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlükleri gerekli aşılamaları yapılırken bizim besicilerimizden isteğimiz ahırların da bir an önce ilaçlanması istiyoruz. Hastalıktan korunmada bilinen tüm biyo güvenlik uygulamaları tamamen yerine getirilirken hayvan nakillerinin kontrol altına alınması, karantina, temizlik, dezenfeksiyon hastalıktan dolayı kesilen hayvanların imhası gibi önlemler alındı. Erzurum’da ilk defa görülen bu hastalık nedeniyle hem bakanlık hem de yetkili belediyeler tarafından yoğun çabalar sarf edildi. Türkiye geneli görülen bu hastalığın yayılmaması için bir İl Müdürlüğü olarak iki yüz bin hayvana 200 bin doz aşı yapıldı. Aşılamalarımız devam edecek. Bunun yanı sıra sineklerle yayıldığını bildiğimiz bu hastalıkla mücadelede Belediyelerde gerekli alanlarda ilaçlamalar yaptı. Son olarak da her gelişmeden haberdarız. Günlük raporlar alıyoruz. Kontrollerimiz devam ediyor. Hastalık tamamen bitene kadar aşılamalarda yapılacak. “ dedi
 Satış yerlerinde yapılan ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri ile salgın hastalıklarının kaynağından çözüme kavuşturularak halkın daha sağlıklı ve rahat bir şekilde alışveriş yapmalarını hedeflediklerini ifade eden Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Cengiz Ceylan, hayvan pazarının belirli aralıklarla temizlenerek ilaçlanacağını kaydetti. Ceylan, ”Kurban Bayramının yaklaşması nedeni ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz tarafından hayvan pazarları ve kurbanlık hayvan satış yerlerinde denetimler başlandı. İlçemize il ve ilçe dışından gelecek kurbanlık hayvanların taşıması muhtemel bulaşma riski taşıyan etkenlere karşı tedbir amaçlı, pazaryerinde ilaçlama yapılmıştır. Kurbanlık hayvan alacak vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan satış yerlerinden sağlıklı kurbanlık hayvan temin etmeleri ve iller arası muhtemel hayvan hastalıkların bulaşma ve yayılmasının önlenmesi amacıyla; denetimler sırasında Büyükbaş sığır cinsi hayvanları tanımlayan kulak küpesinin olmasına, Veteriner Hayvan Sevk Raporunun ve hayvan pasaportunun bulunmasına ve herhangi bir hastalık belirtisi gösterip göstermediği konularına dikkat edilmektedir. Denetimler kurban bayramına kadar ve kurban bayramı süresince artırılarak yapılacaktır. Bu hususta vatandaşlarda kurbanlık alırken dikkatli olmalı.” diye konuştu.

 
Atletizmle hayata tutundu
 
‘Hedefimiz küresel bir güç olmak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahsur kalan 11 kişiyi, itfaiye kurtardı
Erzurum Adliyesi’nde asansör halatının kopması sonucu asansörde mahsur ...
Söğütlü’de tarım kazası
Erzurum’da annesinin tarlaya attığı tarım ilacını içen çocuk zehirlendi.
Bu kez eğitimciler kurs aldı
Öğretmenlere “çevre, orman, doğa koruma” alanlarında bilgi ve becerilerini ...
 
BEAH’ta şifaya kavuştu
Rize’de üzerine sıcak su dökülmesi sonucu vücudunun büyük bir bölümü yanan ...
BEAH’dan Erzurum Sağlık Vizyonuna katkı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapalı kolon ameliyatından ...
Demirdöven’de kuraklık alarmı
Pasin Ovası’nın candamarı niteliğindeki Demirdöven Barajı’nda su kalmadı. ...
 
Oltu Kaymakamlığı yetimleri sevindirdi
Oltu Kaymakamlığı ve İl Müftülüğünün işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında ...
Altıparmak’tan Sağlık Kampüsü müjdesi
Tamamlandığında, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük sağlık merkezi olması ...
Erzurum’da bir ilki gerçekleştirdiler
Erzurum’da üç bayan arkadaş tarafından kadınlara özel olarak açılan çay ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva