ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
21 Mart 2011 Pazartesi - 07:12

Hayırlı olsun..

24’üncü dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak görev yapmak için Ak Parti’den siyasete soyunan 120 aday adayı için, Cemal Gürsel Spor Salonu’nda ön seçim yapıldı.

Hayırlı olsun..

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da Ak Parti’den siyasete giren 120 aday adayı, 12 Haziran’daki genel seçimden önce ilk sınavı, temayül yoklamasında verdi. İki bin 725 AK Partilinin oy kullandığı temayülde Ahmet Er 629 oyla ilk sırayı aldı.
24’üncü dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak görev yapmak için Ak Parti’den siyasete soyunan 120 aday adayı için, Cemal Gürsel Spor Salonu’nda ön seçim yapıldı. Aday adayları, sabah saatlerinden itibaren spor salonunun etrafına kamp kurarak oy verme işlemi için gelen partililere bire bir markaj yaptı.
Saat 09.00’da başlayan, il yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il hakem ve disiplin kurulu üyelerinden oluşan toplam 2 bin 725 delegenin katıldığı önseçim, 9 saat sürdü. Delegelerin 21 sandıkta oy kullandığı salona milletvekili aday adayları ve delegelerin dışında kimsenin girmesine izin verilmedi. Altı milletvekilinin katılmadığı temayül yoklamasına AK Parti genel merkezi tarafından görevlendirilen TBMM İdare Amiri ve Adıyaman Milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ve Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, gözlemci olarak katıldı.
TBMM’de Erzurum’u temsil edecek 6 kişilik milletvekili listesinde yer almak isteyen 120 aday adayının partililerle tek tek ilgilendiği önseçimde oy verme işleminin ardından, sandıklar açıldı. Aday adayları ve partililerin büyük bir heyecanla beklediği oy pusulalarının sayımı sonrası, ilk 6’ya seçilen aday adaylarının isimleri açıklandı.
Temayül yoklamasında 629 oyla Ahmet Er birinci sırada yer aldı. Onu 572 oyla Mahmut Yıldız izlerken, üçüncü sırada 460 oy ile Hüseyin Tanfer, dördüncü sırada 413 oy ile Mehmet Zeki Atlı, beşinci sırada 403 oy ile Zafer Tarıkdaroğlu, altıncı sırada 399 oy ile Ahmet Gül, yedinci sırada 350 oy ile Fatih Çintimar, sekizinci sırada 342 oy ile Abdurrahim Fırat, dokuzuncu sırada 308 oy ile İbrahim Küçükoğlu, onuncu sırada 286 oy ile Abdullah Kutlu, on birinci sırada 279 oy ile Cengiz Yavilioğlu, on ikinci sırada 263 oy ile Ömer Kadıoğlu, on üçüncü sırada 228 oy ile İbrahim Aydemir, on dördüncü sırada 223 oy ile Erdal Tanas Karagöl ve on beşinci sırada 213 oy ile Celalettin Çetinkaya yer aldı.
Temayül yoklamasının demokratik bir ortamda yapıldığını belirten Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç, toplantının sorunsuz şekilde sona erdiğini söyledi. Kılıç, “Aday adaylarımız, hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız. Aile içerisindeki yarış, güzel bir çerçeve içerisinde oldu. Türkiye’de hiçbir siyasi harekete nasip olmayan bir başarıyla her zaman hizmetlerini geliştiren Ak Parti içerisinde yer almak ve bu hizmet kervanında yer almak isteyen tüm aday adayları, kendilerine yakışır bir vakarla temayülü tamamladı. Seçim sürecinde milletimizle birlikte geleceği daha nazır hale getirecek, daha güçlü bir Türkiye için bir seçim sürecine de girmiş olacağız" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 11 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat çebi 22 Mart 2011 Salı 01:47

Şu mılyarlar harcayan aday adaylarına desenki getir bi sürü aç fukara var 20 mılyar yardım et.asla etmez ama hepınızın karnınını doyurucam dıye vaatlerde bulunur.150 mılyar harcar adaylık sürecınde.

Yorumu oyla      6      4  
erzurumlu 21 Mart 2011 Pazartesi 17:02

eski il başkanı hüseyin tanfer genel merkezin önerdiği işaret ettiği il başkanlığı seçiminde murat kılıç'ı desteklemedi genel merkezin aday göstermesini beklemiyoruz bırakında başka yüzler görelim siyasette hep ben egosunu bırakalım gençlerin önünü açalım üreten ve düşünen insanlarımızın önünü açalım

Yorumu oyla      6      4  
21 Mart 2011 Pazartesi 15:17

ilçe yönetimleriyle anlaşılarak secim yapmak ve her ilçenin ayrı ayrı sandıklarda oy kullanması delege listelerini secim sürecinde yenilenmesi ne kadar demokratik bir secim oldugunu göstermektedir.su iyi bilmesi gerekirki biz başbakan sevdalılarıyız. Ha Ahmetimis Ha mehmet fark etmez .Erzuruma hayırlı olsun

Yorumu oyla      6      4  
Yavuz Erkan 21 Mart 2011 Pazartesi 11:22

Genel merkezde ne dikkate alır ya bu oylamayı...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nüfus’ta seçim mesaisi
24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, siyasi partileri olduğu gibi, ...
AK Parti Temayüle gitti
Erzurum’da Ak Parti’den siyasete giren 120 aday adayı, 12 Haziran’daki ...
Seçmen listeleri askıda
12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için bugün askıya ...
 
AK Heyecan
Kurulduğu günden beri Erzurum'un Ak Parti'ye büyük ilgi ve teveccüh gösterdiğini ...
Çekiç: Hizmet için varım
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Behice Çekiç, AK Partide'den ...
'Erzurum için hayırlısı olsun'
AK Parti Milletvekili aday adayı Turgut Turhan, Erzurum’un küresel bazda ...
 
Çekiç AK Parti'den aday adayı
AK Parti’den Erzurum Milletvekili aday adayı Behice Çekiç, birikimini ...
Eren adaylık amacını açıkladı
Ak Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Sıddık Eren, Dilaver Otel’de ...
'Daha iyi Bir Erzurum için'
“Soğuk iklimin sıcak insanlarına hizmet” sloganıyla AK Partiden Milletvekili ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva