ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETSO’dan meslek lisesine destek talebi
ETSO’dan meslek lisesine destek talebi
Kaçan kurbanlık iki kişiyi yaraladı
Kaçan kurbanlık iki kişiyi yaraladı
Polise sürpriz Babalar Günü kutlaması
Polise sürpriz Babalar Günü kutlaması
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Park halindeki araç yandı
Park halindeki araç yandı
HABERLER>GUNCEL
26 Kasım 2009 Perşembe - 02:09

Hayırlı Bayramlar...

BUGÜN Bayram..Bir Kurban Bayramına daha erişmenin heyecan, coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz milletçe. Bir önceki bayramda aramızda olan Erzurum’un beşeri değerlerinden çoğu aramızda değil. Rahmeti Rahman’a uğurladığımız aile fertlerinin acısı, bayramın sosyal dayanışma, yardımlaşma duygusuyla birleşecek. Buruk da olsa, paylaşmanın, toplumsal kucaklaşmanın hazzını yaşayacağız.

Hayırlı Bayramlar...

ŞÜHEDA ARAMIZDA
BUGÜN Bayram..Hak rızası için kurbanlar kesilecek..Vatan için, Millet için, Devlet için, ezan susmasın, bayrak inmesin diye canlarını kurban eden mehmetcikler, “Şehitler ölmez” gerçeği boyutunda aramızda olacaklar. Şühedaya rahmet, minnet ve şükran duaları yükselecek ev ev, cami cami.. Bir millet, bir Büyük millet olmanın gururunu duyacağız yeniden ve ebediyen..
BAYRAM SALASI VE RAHMET İKLİMİ
BUGÜN Bayram.. Mezarlıklarda bayramlaşacağız yitirdiklerimizle.. Ruhlarımız birleşecek.Ve dualar yağacak kabir kabir..Ve aminler yükselecek semaya.. Ve kaybettiklerimiz için rahmet, kalanlar için selamet isteyecek mümin yürekleri.. Bayram salası rahmet olup yağacak üstümüze sağanak sağanak..
ARAFATLA BULUŞMA
BUGÜN Bayram….”Mevlaya emanet” bir şehirde, şehri mübarek Erzurum’da, bir başka bayram yaşanacak..Mekke’nin paraleldaşı Erzurum’dan yükselen, “Devleti ebedi müddet” duaları, Arafat’ta hacılarla buluşacak.. Lebeyk Allümme Lebeyk niyazlarına karışacak dadaş duaları..
Bu yüce millete, bu yüce devlete ve bu mübarek vatana kastedenler Allah’a havale edilecek mümin mümin..
BİRLİK NİYAZLARI
BUGÜN Bayram.. Kurban kanlarını alınlarına ziynet gibi nakşeden Dadaşların anaları, evladım vatana kurban olsun diye niyaz edecek..Önce vatan, önce devlet diyerek atacak yürekler..Bölücü hevesler kursaklara hapsedilecek..Bölücü düşünceler yine karanlığa ve yalnızlığa gömülecek..Doğusu batısı, güneyi kuzeyiyle milli birlik ve beraberlik mesajı verecek Yüce Türk Milleti…Bölücüleri kahredercesine..
MEVLAYA EMANET ERZURUM
BUGÜN Bayram..Hemen yanı başımızda evlerine aylarca et girmemiş komşularımızı bir kez daha hatırlayacağız. Allaha verilmiş kurbanlardan hediyeler gönderilecek..Paylaşacağız, dayanışacağız, kucaklaşacağız. Bir olmanın, beraber olmanın ve millet olmanın gururunu yaşayacağız birlikte.. Abdurrahmangazilerin, Alvarlıların, Solakzadelerin, Taşkesenlilerin ve daha birlerce evliyanın torunları, dadaşlar bayram sevincinde buluşacak., Mevlaya Emanet Erzurum’da..
ALLAH VAR NE GAM VAR..
BUGÜN Bayram….Ana ve babalarımızla bayramlaşacağız..Büyüklerin gönüllerini alacağız..Evladı iyali kalmamış, devletin müşfik ellerine teslim olmuş kimsesiz büyükler Bakımevinde, ellerini öpecek, bayramlaşmaya gelecek dadaşları bekleyecek garip garip..onların yalnız olmadığını gösterecek dadaş yürekliler, ziyaret edecek, hediyeleşecek ve kimsesizlerin duasını almak için yarışacak..Ve teselli ve hakikat: Allah var ne gam var, niyazları eklenecek tebrikleşmeye..
ÖKSÜZLERİN GÖZYAŞLARI DİNECEK
BUGÜN Bayram..Bayramlıklarını giymiş minikler saracak etrafımızı.. Kimi baba diyecek, kimi babam nerede diye soracak..Öksüz yüreklere bir derin sızı, bir tarifsiz hasret ve bir katlanılmaz acı düşecek..Minik gözlerden düşecek yaşlar ıslatacak kimilerinin bayramlıklarını..Ve üzülme biz varız diyecek müşfik gönüllü dadaşlar..Öksüzlerin, yetimlerin yanında olacaklar yürekleriyle, hediyeleriyle…
 
KÜSKÜNLÜKLERİMİZDEN UTANACAĞIZ..
BUGÜN Bayram…Şu üç günlük dünya için kırdıklarımız, küstürdüklerimiz, ayrıldıklarımız aklımıza gelecek..Dünya için gam çekenler utanacak belki..Ruz-ı mahşerde yüz yüze bakabilmek için bir gayret gelecek nefislere..Bir bayram neşvesi, bir bayram edebi..Dünya için küsmeye değmez, ahiret için barış günüdür, deyip ellerimizi, yüreklerimizi kenetleyeceğiz..Sıkıca ve sımsıkıca..
NİCE BAYRAMLARA..
BUGÜN Bayram..Mübarek bir zaman dilimi..Gün ağarırken rahmet olarak üstümüze yağan Bayram salasına, öğlede Cuma salaları karışacak..Duanın en makbul olduğu bir iklimi yaşayacağız..Nefisler unutulacak, nefislerine tapanlar utanacak ve nefsinden geçenler aynı niyazda buluşacak: “Yüce Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü içinde nice bayramlara… Nice bayramlara..”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat ali köksal 26 Kasım 2009 Perşembe 18:33

ERZURUM KİLİDİ MÜLKİ İSLAMIN MEVLAYA EMANET OLSUN ERZURUM. NE DENEBİLİRKİ YÜREKTEN AMİN ..ERZURUMLU OLMAK KOLAY DEĞİL BENCE KİBİRLENME DEĞİL HAŞA..SORUMLULUK AÇISINDAN ERDEMLİLİK HOŞGÖRÜ,CESARET, CESURLUK ,BİLGELİK AÇISINDAN BİR AYRICALIKTIR.BAZEN BİR BABALIK BAZEN BİR ATALIKTIR ERZURUMLULUK..BAYRAMLAR BAYRAM OLA İNŞALLAH... BEN GURBETTE BİR ERZURUMLUYUM.ŞAİRİN DEDİĞİ GİBİ HER BAYRAM ACI ACI .SIZLAR BURNUMUN UCU.. İŞTE ÖYLE.DİLERİM ERZURUMDA KURBANLAR BİRLK BERABERLİĞE SAĞLIK VE AFİYETLERE VESİLE OLSUN.. YOKSULLAR HATIRLANSIN..ÇOCUKLUĞUMUZUN BAYRAMLARINDAKİ GİBİ OLUR İNŞALLAH.. HER YERDEN DAHA BİR FARKLI.. BÜYÜKLER SAYILIR, KÜÇÜKLER SEVİLİR..HİÇBİR ŞEY METAYLA ÖLÇÜLMEZ.. KESİLEN KURBANLAR YERİNİ BULUR. ÇİRKİN GÖRÜNTÜLER OLUŞMAZ ..PIRIL PIRIL BİR ÇEVRE OLMALI.HEPSİ YARIM SAAT FAZLA BİR GAYRET GEREKTİRİR.. RADYONUZDA RACİ ALKIR, M. KEMERTAŞ, NURULLAH AKÇAYIR VE SAYAMADIĞIM BENİ BAĞIŞLASINLAR NİCE SANATÇILARIMIZ ÖZLÜ VE ANLAMLI YÖRESEL TÜRKÜLERİMİİZİ SÖYLERLER.BAYRAM O BAYRAM OLA.........

Yorumu oyla      6      5  
Gürhan Özorhan 26 Kasım 2009 Perşembe 10:22

İslam aleminin, yüce Türk Milletinin ve Erzurum Gazetesi'nin ve tüm çalışanlarının Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder,sevgi ve muhabbetlerimi iletirim.

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Bayram sosyal dayanışma vurgusudur”
İHA/Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Sağlık Bakanı Akdağ, ...
“Bayram milli birliğin ifadesidir”
İHA/Bayram dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Erzurum Valisi Öztürk, Erzurumluların ...
“Temizlik İslam’ın emri”
CİHAN/Müftü Arslan, temizliğin İslam'ın emri olduğunu belirterek, Kurban ...
 
Memurlar hak aradı
İHA/Türkiye Kamu-Sen'e bağlı memurlar dün iş bırakma eylemi yaptı. Kamu-Sen ...
ERVAK uyarmıştı
GHA/Erzurum-Rize Karayolunu birbirine bağlayan Ovit’te hafta sonunda yaşanan ...
Ovit Tüneli yeniden gündemde
İHA/Erzurum- Rize Karayolunu bağlayan Ovit'de 18 kişinin mahsur kalması ...
 
Burucu’nun mutlu günü
Doğan Haber Ajansı (DHA) Erzurum Muhabiri Kerim Burucu, dünya evine girdi.
“Milli değerlerden ilham alın"
Vali Öztürk, öğretmen ve öğretmen adaylarına seslenerek, 'Millilik' vasfına ...
“2011 Türkiye’nin şerefi”
İHA/Erzurum’un ev sahipliğinde yapılacak 2011 Dünya üniversitelerarası ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva