ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Temmuz 2015 Cuma - 07:24

Haydi Dadaşlar kan bağışına

DİLEK BAYRAK-Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer Erzurum başta olmak üzere tüm Türkiye'de kan stoklarının tükenmek üzere olduğunu söyledi.

Haydi Dadaşlar kan bağışına

Ramazan ayından sonra kan bulma sıkıntısı yaşadıklarını belirten Üzer, " Ramazan ayında Türkiye genelinde kan bağışı oranı düşüyor. Ramazan yaz ayına denk gelince bu sayı daha da düştü. Fakat hastalık ramazan, tatil dinlemiyor. Dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi bölgemizde de kan bağışı sayısı ciddi oranda azaldı. Hatta bazen yok denecek kadar az kan stokumuz oluyor" ifadelerini kullandı.

Üzer, Erzurum'un bölgenin sağlık merkezi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; " Malum bölgemiz sağlık merkezi konumunda. Bize bağlı iller; Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ardahan, Ağrı ve Tunceli. Dolayısıyla ihtiyaçlar burada elzem. Stabil hasta tedavisinden  ziyade acil hastaların olduğu bir bölge burası.Yani Ağrı, Kars gibi illerde stabil hastaların tedavisi gerçekleştirilirken sağlığın merkezi olan Erzurum da acil hastaların tedavisi gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla Kan bağışına çok ihtiyacımız var."

"ERZURUM İNSANINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Özellikle Erzurum insanının kan bağışına olan hassasiyetini dile getiren Üzer Dadaşlara teşekkür etti. Üzer; " Erzurum insanının kan bağışına ilgisi çok iyi bir seviyede. Fakat insanlarda yanlış bir algı var. Kan verince halsiz olmaktan bu yüzdende oruç tutamamaktan çekiniyorlardı. Coğrafyamızın şöyle bir özelliği var ; Halkımızın büyük bir bölümü oruç tutmaktadır. Buna rağmen coğrafya insanı elinden geldiğince kan bağışı yaptı. Özellikle Erzurum insanı bir can kurtarma söz konusu olduğunda canını dişine takar ne gerekiyorsa yapar.Bu yüzden tüm Erzurum halkına hassasiyetleri konusunda teşekkür ederim.Ramazan da hem kan alma birimimizi açık tuttuk hem de otobüsümüzü camilerin önünde kan bağışına hazır bir şekilde beklettik" şeklinde konuştu.

"BAŞKANIMIZ MEHMET SEKMEN'İN DESTEĞİ ÇOK BÜYÜK"

Kan bağışı oranının artmasına yönelik çalışma yaptıklarını söyleyen Üzer, Büyükşehir Belediyesi, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve İl Müftülüğü ile 3'lü protokol imzaladıklarını ifade etti. Dr. Üzer şöyle devam etti; " Tabi burada Erzurum BB Başkanımız Mehmet Sekmenin desteği çok büyük. Başkanımızın talimatıyla Destek Hizmetleri Başkanı ve İl Müftümüz ile birlikte 3'lü protokol imzaladık. Protokol gereği Ramazan da hem kan alma birimimizi açık tuttuk hem de otobüsümüzü camilerin önünde kan bağışına hazır bir şekilde beklettik. Ramazanın son 3-4 gününe kadar kan bağışında sıkıntısız geçirmemizi sağladılar. Bu konuyla ilgili hem kurumsal anlamda hem de basın yolu ile teşekkürlerimizi ilettik. Ramazan bayramı ile birlikte kan stokunda eksi olarak başladık. Çünkü ramazan ayında kan ihtiyacını elimizde mevcut kan stoku ile karşıladık. Hem de son günlerde yaşanan olaylar neticesinde bölgemizin her alanından kan bağışı toplayamamaktayız. Tüm bu etkenler kan stokumuzun eksiye düşmesinin ana nedenidir."

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE KAN ALIMI FAALİYETİ DURDU

Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle bazı bölgelerden kan alamadıklarını belirten Üzer, " Malum son günlerde terör olayları ülkemizin gündemini meşgul etmektedir. Kızılay olarak güvenli bölgelerin dışında yer alan riskli alan diyebileceğimiz yerlerdeki ekiplerimiz ile kan alımı faaliyeti gerçekleştiremiyoruz. Söylediğim gibi bize 7 il bağlı. Sadece Erzurum'a hizmet vermekle yetinmiyoruz. Bu anlamda kan stoklarımız oldukça düşük seviyede. Bu bölgede askeri ekiplerimiz, kan alma birimlerimiz var. Askeri ekiplerimiz bölgedeki kritik süreç nedeniyle sürekli teyakkuz halinde. Askeri ekiplerden ciddi anlamda yararlanamıyoruz. Çünkü ekipler teyakkuz halinde olduklarından dolayı bir çok faaliyetlerini iptal etmek zorunda kaldılar" ifadelerini kullandı.

İNSANLIK İÇİN YARDIM ÇAĞRISI

Kan stoklarının tükenmek üzere olduğunu belirten Üzer, acil kan bağışına ihtiyaçlarını olduğunu vurguladı. Dadaşlar bu çağrıya kulak vereceğine inandığını söyleyen Dr. Üzer, " Bizler din, dil, ırk ayırt etmiyoruz. Kızılay olarak kanın nereye gittiğine bakmayız. Bizler insanlığa hizmet ediyoruz. Kan bağışı hem hayat kurtarır hem de kan bağışlayan insan için tıbbi olarak faydalar sağlar. En başta vücutta ki kan değişikliği gerçekleşmiş olur" dedi.

"KAN BAĞIŞINI ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Kan bağışı oranının istenilen seviyede olmadığını ifade eden bu durumun devam etmemesi için çalıştıklarını söyleyen Üzer, " Genel Başkanımız Ahmet Lütfi Akar başkanlığında başta kamu spotu olmak üzere birçok faaliyet ile birlikte kan bağışı oranını arttırmaya çalışıyoruz. Bunun için vatandaşları da bilgilendirici seminerler ve reklamlar yapıyoruz" diye konuştu.

 
Su Ürünleri İranlı akademisyenleri ağırladı
 
Başkan Demirhan ve ekibinden ilk adım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yazıcı’dan düğün dernek uyarısı
M.COŞKUN-Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, özellikle Erzurum gibi Doğu illerinde ...
Aziziye gülistana döndü
Aziziye Belediyesi diktiği ağaç ve çiçeklerle ilçeyi adeta bir gül bahçesine çevirdi.
Rekor İspir ve Uzundere’de
Erzurum’da hava sıcaklığı değerleri mevsim normalleri üzerindeki seyrini ...
 
ATAÜNİ Fitness Merkezi yenilendi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Genel Sekreteri ...
Çetin: ‘Önceliğimiz kaliteli hizmet’
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde Toplam Kalite Yönetimi (TKY) toplantısı yapıldı
Pasinler Camii Kebir'de ibretlik manzara
Pasinler ilçesi Camii Kebir Mahallesinde bir müstakil evin çatısında yetişen ...
 
Erzurum Temiz Hava Merkezi
Erzurum Temiz Hava Merkezi’nin Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, ...
Erzurum Hepatit B’nin yoğun olduğu illerden
Türkiye'de Hepatit B taşıyıcılığı oranının yüzde 1,7-21 arasında değiştiğini ...
30 derecede gelecek yarışı
Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi için yapılan Özel Yetenek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva