ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
12 Haziran 2009 Cuma - 04:32

Hatıra pulunda tarihi hata..

GHA/PTT tarafından ‘Ulusal Kongrelerin 90. Yıldönümü Anısına’ bastırılan hatıra pulları, tartışma konusu oldu. ERVAK Başkanı Güzel, “Atatürk’ün Samsun’a Çıkışı ve Ulusal Kongrelerin 90. Yılı” anısına bastırılan hatıra pullarının tamamının üzerine, başka illere ait resimlere rağmen Samsun yazılmasına bir anlam veremediğini söyledi.

Hatıra pulunda tarihi hata..

 PTT tarafından ‘Ulusal Kongrelerin 90. Yıldönümü Anısına’ bastırılan hatıra pulları, tartışma konusu oldu. “Atatürk’ün Samsun’a Çıkışı ve Ulusal Kongrelerin 90. Yılı” adıyla 4 ayrı tasarım halinde hazırlanan pulların birisinde, Erzurum Kongre Binası’nın resmi bulunurken, pulun üzerinde büyük harflerle Samsun yazılı olması, kafaları karıştırdı.
ERVAK’TAN YANLIŞLIĞA İTİRAZ
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, “Atatürk’ün Samsun’a Çıkışı ve Ulusal Kongrelerin 90. Yılı” anısına bastırılan hatıra pullarının tamamının üzerine, başka illere ait resimlere rağmen Samsun yazılmasına bir anlam veremediğini söyledi.
Erzurum Valiliği tarafından oluşturulan 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 90. Yılını Kutlama Komisyonu’nun, PTT Genel Müdürlüğü’ne başvurarak hatıra pulu bastırılması yönünde teklifte bulunduğunu anlatan Başkan Güzel, hatıra pulunun üzerinde Erzurum isminin olmayışını büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti. Güzel, PTT Genel Müdürlüğü’ne, bu yanıştan geri atması çağrısında bulundu.
ERZURUM İSMİ NİÇİN YAZILMADI?
Erdal Güzel, “PTT Genel Müdürlüğü tarafından piyasaya sürülen hatıra pullarının üzerinde Erzurum isminin olmayışını üzüntüyle görmüş olduk. Pulların tamamının üzerinde Samsun isminin yazılması, özellikle de Erzurum Kongre Binası’na ait fotoğrafın bulunduğu pulun üzerinde de Samsun yazıyor olması, açıkçası kafamızı karıştırdı. Erzurum Kongre binasına ait bir fotoğrafla hazırlanan pulun üzerine, neden Samsun yazar ya da yazdırılır, anlayamadık.” diye konuştu.
GÜZEL: HATIRA PULUNUN YENİDEN DÜZENLENMESİNİ İSTİYORUZ
Erzurum Kongresi’nin ve Erzurum’un, tarihi seyir içerisindeki önemini herkesin bildiğini vurgulayan ERVAK Başkanı Erdal Güzel, “Tarihe vakıf olan herkes bilir ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı kongre, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’dir. Böyle önemli bir kongreyi ve bu kongrenin yapıldığı binaya ait fotoğrafı bir hatıra pulu üzerinde kullanmak ve pulun üzerine de Samsun yazmak, bize pek mantıklı gelmedi. PTT Genel Müdürlüğü’nün bu konuda daha hassas davranmasını istiyoruz. Bu talebimizle, ilimizde gerçekleştirilen büyük kongreye, ekstradan önem atfedilsin istemiyoruz. Çünkü büyük kongrenin önemini zaten tarih yazmıştır. Biz bu öneme binaen, söz konusu hatıra pullarında yeniden bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Erzurum Kongre Binası’na ait fotoğrafın bulunduğu hatıra pulunun, Samsun olarak değil de, Erzurum olarak adlandırılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ezirmikli 12 Haziran 2009 Cuma 15:31

Samsun sadece Erzurum daki amacın Aracı.Sarikamiş sadece Erzurum daki amacın aracı.Çanakkale sadece Türk kurtuluş hareketinin amacının aracı.Sarıkamış dendi bunu gündemde tutan Erdal bey ve birkaç arkadaşı unutularak iş ekonomik hareket çerçevesinde başka mecralara yöneltildi Erzurum dışlandı bir kardiyolok kazandık.Kazım Karabekiin anılarını okursak neleer çekmişti Erzurum.Hükümet konağından sıralanmış yük taşıyan çocuk sıraları kilometrelerce. Sonunda bir pula sattılar bizi. Şairin dediği gibi Hala alacaklıyız.

Yorumu oyla      6      4  
Ezirmikli 12 Haziran 2009 Cuma 15:30

Gelelim konumuza. Çanakkale savunması, Sarıkamış savunması ,19 mayıs miladı, vs.Erzurum tabyalarını bile Atlama kulleri sayesinde gündemimize aldık.Kaç kişi tabyaları, Palandökenin turistik olmayan yerini, Öşvankı, sırakonakları, Şelaleyi,hınıs kanyonununu,bırakın İspiri Oluru görmüş.Biz içimiz de yokuz.Dışda zaten hakkımızı alamadık.Nene hatun vs dışında unutulduk.Şanlı,Kahraman,Gazi illerin yanında biz ne yaptık ki.Cumhuriyeti kuran Atatürkün hemşerisi bir iliz sadece.

Yorumu oyla      6      4  
Ezirmikli 12 Haziran 2009 Cuma 15:30

Yavuzun, Tebriz den getirip yerleştirdiği 500 yıl sancaktarlık yapan Dadaş Erzurum.Fakat işin öbür tarafında ‘’ Acın gabadayısı ‘’.Tarih yakın tarih boyunca mücadele eden, kendinden vererek, almayarak.Bulgaristan dan Erzurum a 89 yılında gelen soydaşların dediği gibi; ‘’ Devlet burada kaldığınız için size ne veriyor.’’ Sonrası hepsi Bursa da.

Yorumu oyla      6      4  
Ezirmikli 12 Haziran 2009 Cuma 15:29

Aman kahraman Erzurum! " Amana zamana lüzum yok; madem ki kahramandır, balını yapan arı gibi o da kahramanlığını yapacak. Kahraman, her harpte yapacağını yaptı ve devlet her harp bitince kahramanı unuttu. Kan akıtmak, Erzurum en önde; imar etmek, Erzurum çok uzakta. Vatana olan borcun hiç bir vakit sonu olmaz; fakat bu serhad beldesi vatana borcundan ziyade vatandan alacaklıdır." Ezirmikli Osman Ağa dan beri ezilmekteyiz.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Anadolu operayla tanışıyor
Doğu Anadolu Bölgesinde opera şöleni devam ediyor. Mersin Devlet Opera ...
Dünden Bugüne "Ermeni Meselesi" kitaplaştırıldı
''Ermeni meselesi''nin dünü ve bugünü, ''Hoşgörüden Yol Ayrımına Ermeniler'' ...
GSF, Türk Heykelciliği’ne damga vurdu
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencileri ...
 
“Geleneksel Türk El Sanatları” sergide
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kültür Merkezi kursiyerleri tarafından ...
İlköğretim Öğrencileri sergi açtı
Erzurum’un Pasinler ilçesinde Nefi İlköğretim Okulu öğrencileri, yıl ...
Hafızlık yarışmasında 3. olduk
Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlileri ...
 
Zarifoğlu anıldı
Şair Yazar Cahit Zarifoğlu Erzurum’da anıldı.
Paris’in havasını Erzurum’da buldu
GHA/ Erzurum’un, geçmişte bir kültür ve sanat şehri olduğu, her geçen ...
‘Cumhuriyetin İlk Sadası’
Erzurumlu genç tiyatro yazarları Demet Çizmeli ve Pınar Barış Çelebioğlu, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva