ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Türk Kızılay’dan her gün bin kişiye sıcak yemek
Türk Kızılay’dan her gün bin kişiye sıcak yemek
210 düzensiz göçmen yakalandı
210 düzensiz göçmen yakalandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
Saatler sonra cansız bedeni bulundu
Saatler sonra cansız bedeni bulundu
Polisin dikkati 2 vatandaşı kurtardı
Polisin dikkati 2 vatandaşı kurtardı
HABERLER>GUNCEL
16 Haziran 2012 Cumartesi - 05:24

Harcamada sıra atladık

Erzurum’da devlet beş ayda kişi başına bin 123 TL yatırım ve hizmet harcaması yaptı. Erzurum kamu harcamaları bakımından Türkiye iller sıralamasında bir önceki döneme göre bir sıra yükselerek 14’üncü oldu.

Harcamada sıra atladık

ERZURUM GAZETESİ-ÖZEL
Erzurum’da devlet beş ayda kişi başına bin 123 TL yatırım ve hizmet harcaması yaptı. Erzurum kamu harcamaları bakımından Türkiye iller sıralamasında bir önceki döneme göre bir sıra yükselerek 14’üncü oldu.
2012 yılının ilk beş ayında Türkiye’de kişi başına kamu harcaması 1.844 TL olurken, kişi başına kamu harcaması 5’inci Teşvik Bölgesinde 751 TL, Doğu Anadolu Bölgesinde 971 TL, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 933 TL, KUDAKA sorumluluk bölgesinde 1.120 TL, Erzurum’da ise 1.122 TL olarak kaydedildi..
BEŞ AYLIK VERİLER
Maliye Bakanlığı 2012 Mayıs dönemi il gelirlerinin gideri karşılama oranlarını açıkladı. Verilere göre Erzurum’da mayıs ayında il gelirinin gideri karşılama oranı nisan ayına göre yüzde 2.21 oranında gerileyerek yüzde 30.31 olarak gerçekleşti. Erzurum Türkiye illeri sıralamasında tahakkuk eden gelirde 28., gelir tahsilatında 30, kamu harcamalarında 14., gelirin gideri karşılama oranı bakımından ise 61’inci sırada yer aldı.
Mayıs ayında 616.3 milyon TL olarak tahakkuk eden il gelirinin 265.5 milyon TL’si tahsil edildi. Beş aylık dönemde il gideri ise 876.2 milyon TL’ye yükseldi. Mayıs 2012 ölçütünde Erzurum’un Türkiye payı tahakkuk eden gelirde yüzde 0.22, tahsil edilen gelirde yüzde 0.19, kamu harcamalarında ise yüzde 0.63 olarak ölçüldü.
KUDAKA BÖLGESİ
Maliye Bakanlığı muhasebat Genel Müdürlüğü Mayıs ayı verilerine göre Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan oluşan KUDAKA Bölgesinde tahakkuk eden 800,5 milyon TL’lik gelirin 350.9 milyon TL’lik bölümü tahsil edildi, bölgenin beş aylık gideri ise 1.2 milyar TL olarak hesaplandı. KUDAKA’da gelirin gideri karşılama oranı ise yüzde 25.6 oldu.
KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerinin yer aldığı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde bu yılın 5 ayında 1.3 milyar TL olarak tahakkuk eden gelirin 529.1 milyon TL’lik bölümü tahsil edilirken, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi illerinin toplam gideri 2 milyar TL’ye ulaştı. Bölgede gelirin gideri karşılama oranı ortalaması ise yüzde 22.4 olarak belirlendi.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın Ocak-Mayıs ayları bölümünde 3.2 milyar TL olarak tahakkuk eden gelirin 1.3 milyar TL’lik bölümü tahsil edildi. 5 ayda Doğu Anadolu Bölgesi illerinin toplam gideri 5.6 milyar TL’ye ulaştı. Bölgede gelirin gideri karşılama oranı ortalaması ise yüzde 20.8 olarak belirlendi. Bölgede il gelirinin gideri karşılama oranı iller sıralamasında Erzurum 3’üncü oldu.
DOĞU ANADOLU GELİR GİDER DENGESİ
Doğu Anadolu Bölgesi iller bazlı İl gelirinin gideri karşılama oranı  Ağrı’da yüzde 20.7, Erzincan’da yüzde 29.2, Kars’ta yüzde 20.2, Ardahan’da yüzde 17.5, Iğdır’da yüzde 22,Bingöl’de yüzde 14.5, Bitlis’te yüzde 18.1, Elazığ’da yüzde 32.2, Hakkari’de yüzde 3, Malatya’da yüzde 38.6, Muş’ta yüzde 18.5, Van’da yüzde 16, Tunceli’de yüzde 10.6 olarak hesaplandı.
5’İNCİ TEŞVİK BÖLGESİ
Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat illerinden oluşan 5’inci Teşvik Bölgesinde bu yılın Ocak-Mayıs ayları bölümünde 4.5 milyar TL olarak tahakkuk eden gelirin 1.9 milyar TL’lik bölümü tahsil edildi. 5 ayda Teşvik Bölgesi illerinin toplam gideri 4.9 milyar TL’ye ulaştı. Bölgede gelirin gideri karşılama oranı ortalaması ise yüzde 37.1 olarak belirlendi. Bölgede il gelirinin gideri karşılama oranı iller sıralamasında Erzurum 12’inci oldu.
TEŞVİK BÖLGESİ GELİR GİDER DENGESİ
Gelirin gideri karşılama oranı 5’inci Teşvik Bölgesi illeri olan Adıyaman’da yüzde 30.32, Çankırı’da yüzde 30.82, Giresun’da yüzde 39.79, Gümüşhane’de yüzde 23.4, Kahramanmaraş’ta yüzde 48.5, Niğde’de yüzde 36.6, Ordu’da yüzde 53.9, Sinop’ta yüzde 33.7, Tokat’ta yüzde 32.7, Yozgat’ta yüzde 31.2, Aksaray’da yüzde 89.5, Bayburt’ta yüzde 17.4, Kilis’te yüzde 25.4, Osmaniye’de yüzde 59.5, Tunceli’de yüzde 10.6, Erzurum’da yüzde 30.3 olarak gerçekleşti.
 
 

 
Erzurum’a ne oluyor?....
 
18 kursiyer sertifika aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan rafting desteği
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Erzincan Gençlik Hizmetleri ...
‘Gurbet hasrettir’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, ...
Koçak 779, Yıldırım 427
Atatürk Üniversitesi’nin 16. rektör seçimi sonuçlandı. Oyların yüzde 34.2’sini ...
 
Koçak önde
Atatürk Üniversitesinde bugün yapılan rektörlük seçimleri tamamlandı. ...
Onur’dan Kongre binası tepkisi
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Erzurum Kongresi'nin yapıldığı kongre ...
Orakçı okul yaptıracak
Hayırsever işadamı Vehbi Orakçı, doğduğu ilçeye 4 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak.
 
A.Ü’de seçim heyecanı başladı
Atatürk Üniversitesi akademisyenleri 16. rektörü seçmek üzere sandık başına ...
ERVAK kermesi gelenekselleşti
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) üyeleri tarafından yardıma muhtaç aileler ...
HSYK Kararnamesi açıklandı
Kararnameyle Erzurum’da görev yapan 32 savcı ve hakim başka illere atanırken, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva