ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>SEÇİME DOĞRU
9 Ocak 2009 Cuma - 02:59

Hanoğlu, Projelerini Anlattı

AK Parti Kandili Belediye Başkan aday adayı Dursun Hanoğlu, seçilmesi halinde beldede yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hanoğlu, “Beldemiz sosyo ekonomik gelişimi bakımından bugüne kadar hak ettiği konuma gelememiştir. Niteliksiz göç alan beldede işsizlik en önemli sorun olmaya devam etmektedir. Beldemizi hak ettiği konuma getirmek için yoğun gayret içerisinde olacağız” dedi.

Hanoğlu, Projelerini Anlattı

KANDİLLİ’YE HİZMET VERENLERE MİNNATTARIZ

Bugüne kadar beldeye katkı sağlayan tüm belediye başkanlarını şükranla andıklarını belirten Hanoğlu, “Beldemize bir çivi çakan herkese  minnettarız.. Deprem felaketinden sonra  büyük bir kan kaybı yaşayan beldede bundan sonra yapılacakların önemli bir yeri olduğun düşünüyorum.Ak Partimiz ve Belediye Başkanı kökenli olan Sayın Başbakanımızdan aldığımız güçle  ve halkımdan aldığım destekle beldemizi hak ettiği konuma getireceğime içtenlikle inanıyorum. Kandili”de bundan sonra  gibi çalışmalara imza atacağım.

 İlk önceliğimiz Kandilli Beldesi'ne ekmek fırını yaptırarak Belediye'nin yükünü hafifletmek olacak.İki ayda bir Mahalle ve köy Muhtarları ile toplantı yapıp,onların isteklerine ölçülerimiz nispetinde yardımcı olmak,ulaşımda da yenilikçi çalışmalara imza atacağız. Belediye otobüslerinin vatandaşın ulaşımı için her türlü kolaylığın sağlanması amacımızdır. Otobüslere 65 yaş üzeri olanlar (emekliler) hariç ücretlerin yarısını ödemek ve öğrencilerimize cüz'i bir miktar ücret alınarak yıllık paso verilmesi sağlanacaktır.Kandilli Beldemiz 1978 yılında 67 vilayetin en güzel beldelerinden olup, görsel güzellikleri ile önemli mesire alanıydı. Fakat bugün o görselliği deprem felaketiyle olumsuz bir tabloya bürünmüştür.Kandilli’yi eski vizyonuna kavuşturmak için yoğun gayret içinde olacağız. Beldemiz eski yüzüne kavuşarak, mesire alanı olacaktır. Öte yandan AB hibelerinin belde ekonomisine katkı sağlaması için çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

BELDEMİZE KATMA DEĞER ÜRETECEĞİZ

Beldenin hak ettiği konuma gelmesi için yoğun gayret içerisinde olduklarını belirten Hanoğlu, “Beldemizde bu alanda katma değer üretecek çalışmalara imza atacağız. Sanayi ve ticaret bakanlığı bünyesinde bu doğrultuda  oluşturduğum deneyimleri beldemin gelişmesi içinde kullanacağım. İşadamları ile görüşme yapılarak Kandillimiz'in kendi bünyesinde boş bulunan arazileri değerlendirerek, katma değer üretece konuma getirmek için  çalışmalar gerçekleştireceğiz. Belediyemizin ayrıca periyodik olarak yılda 2 defa olmak üzere çalışmaları hakkında 3 dosya hazırlayarak Belde, İlçe ve İl Yönetim Kurullarımıza brifing verilecektir.

Saydamlık adına bu çalışmanın da önemli bir yeri olduğu kanaatindeyim. Belediyemiz'e bağlı köylere vatandaşların oturduğu caminin yanında ağaçlandırma çalışmaları yapılarak, küçük bir mesire alanı oluşturmayı planlamaktayım. Köylerimizde de hizmetlerimizi etkinleşitremrmeke için değişik çalışmalara imza atacağız. Beldemize bağlı köylerimizde  uygun yerlere çocuk parkının yapılması, sağlanarak, bu doğrultuda yenilikçi çalışmalar gerçekleştireceğiz.

Çocuk parklarının sadece şehirlere hizmet veren kavramlar olmaktan çıkaracağız.

Böylelikle köylerde yaşayan çocuklarımızın sosyalleşmesine katkı sağlanacaktır.

Öte yandan hükümetimizin en önemli projelerinden biri olan e- devlet projesi kapsamında, belediyemizde otomasyonu etkin kullanarak, halkımıza kaliteli hizmet vermek için kurumumuzun ISO 9001 Kalite Belgesi'nin alınması için çalışma yapılması da en büyük projelerimiz içerisindedir” diye konuştu.

  ATIL FABRİKA SORUNUNA SON

Atıl durumda olan fabrikaların üretime kazandırılması gerektiğini belirten Hanoğlu, “Atıl durumda olan Beldemizdeki Yem Fabrikası ile KÖYTÜR'e ait Tavuk Kesim Fabrikası'nın işadamları ile görüşüp atıl durumdan çıkarıp , iş istihdamını artırarak, belde ekonomisi ve belediyemize katkı sağlamakta önceliklerimiz arasında yer alıyor.  Beldemiz açısından hayati önem taşıyan bir diğer projede 2011 kış oyunlarının belde ekonomisine katkı sağlaması doğrultusunda, beldemizin işlevinin artırılmasıdır. Bu doğrultuda görsel gözelikleri artırarak, beldedeki konaklama potansiyeli  artırıp, 2011 kış oyunların bir ayağının da beldemizde yapılması ve turizm sektörünün canlanması için projeler gerçekleştireceğiz.  Sportif aktivitelerin gelişmesine katkı sağlayacağız.  Beldemizin geçim kaynağı tarım ve hayvancılık sektörlerin kapsamaktadır.Tarım sektöründe verimliliği artırmak için ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde olup, saha çalışmalarına ağırlık vereciğiz. Belediye olarak çiftçinin bilinçlendirilmesi ve sorunlarının aşılması noktasında rehberlik yapacağız.Deprem felaketinden sonra büyük zarar gören camimizin, yeninde yapılması için ilgili kurmalar ve hükümetimiz nezdinde girişimler de bulunup, bu alandaki eksiğin giderilmesini sağlayacağız.

Hayırsever vatandaşlarla görüşme yaparak, her yıl Ramazan ayında Ramazan Paketi yaptırarak Belediye Encümenleri ile Belde Teşkilatımızdan kurulacak bir komisyonla gerçek fakir aileleri tespit edip, evlerine kadar bu hizmet götürülecek. Kaymakamlıkla irtibata geçip Sosyal Yardımlaşma Vakfından alınacak yakacak yardımı alarak kömürün gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılması sağlanacaktır.Burada ifade ettiğim çalışmalar özet niteliği taşımaktadır. Belediyeciliğin paylaşımcı yönetim, saydamlık, halkla bütünleşmek kavramlarından oluşması gerçeğine uygun çalışmalarla sizlerden aldığım destekle amaçlarımı gerçekleştireceğim.

2009 yılında yapılacak seçimlerin beldemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selo 9 Nisan 2009 Perşembe 10:51

Tavsiyem şudur: Çok ama çok kaliteli bir mesire alanı yapılmalıdır. Böylece insanlar buraya akın edecektir. Şu anda Erzurum'da çok sayıda binek araç mevcuttur ve aileler uzun yaz günlerinde insanlar piknik alanı aramaktadırlar. Bu alanda giriş için makul bir ücret talep edilmesi, herşeyden önce bu alanın profesyonel firmalarca dizayn edilmesi önemlidir

Yorumu oyla      6      4  
Mustafa AKDAĞ 9 Nisan 2009 Perşembe 04:46

Sayın Hanaoğlu sizinde bahsettiğiniz gibi bizlerde eski KANDİLLİ,yi özlüyoruz.Kandillinin geleceği ne köyturda nede yem fabrikasında kendimizi kandırmayalım.önümüzde tek bir fırsat var KIŞ TURİZM,i kandilli tazegül ve ana yolun çift şerit olması ve kandilliye kalıcı konaklama tesislerinin yapılması bunun içinde iki yıldan kısa bir sürenizvar 2011 olımpıyatları için,ayrıca hazirannın son haftası veya temmuzun ilk haftası belediye bünyesinde KANDİLLİ,liler günü altında kent dışında olan hemşerilerimizde gelerek her yıl şenliklerin düzenlenmesi... Hadi Başkan ALLAH yolunu açık etsin.size güveniyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
yüksel 9 Ocak 2009 Cuma 10:27

sayın hanoğlunun istihdam meselesi çok önemlidir daha önce kandillide bulunan köy tür sayesinde işsizlik boyutları alt seviyelerdeydi bu projesi ve diğerleri için tam destek vermek lazım insanlara balık verip bir kereliğine karnını doyurana balık tutmayı öğretmek yani iş istihdamı sağlamak tam destek...başarılar hanoğluna

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Adaylar Temayül Sınavı Verdi
AK Parti Erzurum'da 9 ilçede başkan aday adayları için temayül yoklaması ...
Küçükler’e Pankartlı Destek
Başbakan Erdoğan tarafından, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ...
AK Parti On İlçe Adayını Belirledi
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, Başbakan Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, ...
 
Küçükler’e Tebrik Yağıyor
AK Parti İl Teşkilatı’nda da kendisini bekleyen partililerce karşılanan ...
Küçükler'e Coşkulu Karşılama
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Yola devam'' ...
Gözler MHP’ye Çevrildi
AK Parti’nin, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’le ‘yola ...
 
Yılmaz Palandöken'e Aday adayı Oldu
Diş Hekimi Mahmut Yılmaz, AK Parti’den Palandöken Belediye Başkanlığı’na ...
“İlkleri Yaptık, Sıra Erzurum’da”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na AK Parti’den yeniden aday gösterilen ...
Saydın ikinci Kez Görev İstiyor
Çat Belediye Başkanı Şibli Saydın, ERZURUM gazetesini ziyaret ederek, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva