ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>GUNCEL
29 Ekim 2010 Cuma - 07:13

Halk, toplu ulaşımda kalite istiyor

Erzurum’daki şehir içi ulaşım hizmetlerinde uygulanmak istenen ‘tek tip’ modeline, minibüs işletmecileri sıcak bakmasa da, sokaktaki vatandaş bu fikri hemen benimsedi. Başta üniversite öğrencileri olmak üzere, şehrin muhtelif kesimlerinde yaşayan vatandaşlar arasında yapılan bir araştırma, halkın büyük bir bölümünün, Erzurum’daki şehir içi ulaşım hizmetlerine bir an önce çekidüzen verilmesi gerektiği görüşünde birleştiğini ortaya koydu.

Halk, toplu ulaşımda kalite istiyor

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum’daki şehir içi ulaşım hizmetlerinde uygulanmak istenen ‘tek tip’ modeline, minibüs işletmecileri sıcak bakmasa da, sokaktaki vatandaş bu fikri hemen benimsedi. Başta üniversite öğrencileri olmak üzere, şehrin muhtelif kesimlerinde yaşayan vatandaşlar arasında yapılan bir araştırma, halkın büyük bir bölümünün, Erzurum’daki şehir içi ulaşım hizmetlerine bir an önce çekidüzen verilmesi gerektiği görüşünde birleştiğini ortaya koydu.
//YOLCU KAPMA YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR
Vatandaşlar, halk otobüsleriyle minibüsler arasında kıyasıya bir yolcu kapma rekabeti yaşandığına vurgu yaparak, “Toplu ulaşım hizmeti veren araçların tamamı bir çatı altında toplansın” çağrısında bulunuyor. Gölbaşı, Kongre Caddesi, Gürcükapı, Gez Mahallesi, Hastaneler Caddesi, Paşalar Caddesi, Köşk, Yenişehir, Yıldızkent ve Dadaşkent’teki muhtelif duraklarda ulaşım aracı bekleyen vatandaşlarla birebir yapılan görüşmelerde, ‘tek tip’ modeline geçiş noktasında geç bile kalındığı dile getirildi. Ulaşım hizmetlerinde ‘tek tip’ modeline ilişkin olarak görüşleri sorulan her 10 vatandaştan 7’si, Erzurum’daki toplu taşıma faaliyetlerini “tam bir işkence” olarak değerlendirirken, geriye kalanlar da, geçiş yapılması planlanan yeni modelin, sorunun çözümüne katkı sunmayacağını düşünüyor.
//MİNİBÜSLER HALK OTOBÜSÜNE DÖNÜŞSÜN TALEBİ
Minibüslerin özel halk otobüslerine dönüştürülmesi ve tek bir çatı altında hizmet verilmesi fikrine sıcak bakan vatandaşlar, şehir içi ulaşım hizmetlerinde karşı karşıya kaldıkları en büyük sorunun, otobüs ve minibüsler arasındaki yolcu kapma rekabeti olduğunu dile getirdiler. Minibüs işletmeciliğine son verilerek, tüm ulaşım araçlarının özel halk otobüsüne dönüştürülmesinin, öncelikle bu kapışmayı ortadan kaldıracağını kaydeden yolcular, “Minibüslerle otobüsler arasında yaşanan ve bize göre büyük bir sorun olan yolcu kapma yarışı son bulursa, problem kalmaz. Ama şu haliyle bile halk otobüslerinden kaynaklanan sorunlar var. Eğer tek tip modeline geçiş yapılırsa, çok disiplinli bir takip ve denetim gerekir.” diye konuştular.
//ULAŞIMDA “TEK TİP” MODELİNE VATANDAŞLAR NASIL BAKIYOR?
İşte ‘tek itip’ modeliyle ilgili olarak vatandaşlarca dile getirilen bazı görüşler:
ADEM YILDIZ:
Sabahları minibüslerde yer olmuyor. Haliyle sıkışıyoruz. Minibüsler otobüs olsun, ama büyük otobüs olsun.
AHMET GÜRKOL:
İnsanca seyahat etmek için büyük otobüsler alınsın. Gerekirse bebek arabalarıyla bile binilebilecek büyüklükte olmalı. Aksi halde seyahatlerde sürekli kavgalar çıkar, tartışmalar yaşanır.
ERCAN KAYA:
Minibüsler ve halk otobüsleri en azından orta büyüklükte otobüs olmalı. Elazığ, Erzurum’dan daha küçük bir şehir ama büyük otobüsler kullanılıyor. Minibüs yok. Otobüs alamıyorlarsa metro yapsınlar
ÜMİT GENÇ:
Bayanlardan dolayı araçlarda her zaman ayakta kalıyoruz. 14 kişilik bu araçlarda erkekler her zaman ayakta yolculuk etmek zorunda kalıyor. Yeter artık. Biraz da bu araçlarda biz oturalım?
FAHRETTİN ARSLAN:
Minibüsler otobüs olsun ama geniş araçlar kullanılsın. Araçların sefer sayılarıyla birlikte araç sayısı da artırılsın.
MURAT AKPINAR:
Kardelen kart uygulaması da yeniden gözden geçirilsin. Ya da sadece Yenişehir’de uygulansın. Minibüsler otobüs olduğu zaman kardelen kartta bir işe yarar.
YAVUZ AY:
Kesinlikle otobüs olsun. Böylece trafik terörü de sona ermiş olur. Şehir içi yarışlarda böylece tarih olur. Bu kentin insanları da adam gibi bir hizmet almış olurlar.
MEHMET KOÇAK
Otobüs olsun ama minibüsler gibi dakik olarak çalışsınlar. Şoförler de özel bölmelerde dursun, yolcuyla muhatap olmasın. Belediye de ulaşım işine girsin. Ama sadece Yenişehir’de değil. Ankara’da halk otobüsleri böyle çalışıyor. İnanmayan gider, görür.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DİLEK AKOLAŞ 31 Ekim 2010 Pazar 17:26

NEKADAR ARAÇ OLURSA OLSUN HERZAMAN ARAÇLARIN YARIŞ ETMESİNDEN ENDİŞELİYİM KARDELEN KARTA AGIRLIK VEREREK, MİNİBÜS VE OTOBÜSLERİ LÜTFEN HAVUZA DÖNÜŞTÜRÜNÜZ. SAYGILAR SUNARIM

Yorumu oyla      6      4  
nevzatozeken 29 Ekim 2010 Cuma 21:30

beyler başkan anket manket anlamaz bu beledıye sıze ne yol acabılır nede mevcut yollar bu trafıyı kaldırı metro hayalı bu beledıyelerle ütopya gecen beyler gecın sunnı gundemlerı yaptıkları yapacaklarının neyi?

Yorumu oyla      6      4  
FATİH YILMAZ 29 Ekim 2010 Cuma 20:05

çok doğru birleşsinlerde şu yunusemreye yenişehirden belki 2 saatde gelebiliriz çünkü sadece g11 geliyor oda kafasına ne zaman eserse ozaman geliyor 1saat 2saat

Yorumu oyla      6      4  
ömer faruk durun 29 Ekim 2010 Cuma 16:22

kentte raylı sisteme geçilmeli 2 büyükşehir toplu ulaşıma keinlikle olmalı güzergah sayısı artmalı körüklüotobüsler çogalmalı en az üç kapılı otobüsler kullanılmalı

Yorumu oyla      6      4  
necip amir 29 Ekim 2010 Cuma 10:24

ankete katılan arkadaşlar haliyle haklıdır sn:ahmet küçüklerin ve toplu taşıma müdürünnün yapacağı tek şey küçük münibüsleri kaldırıp yerine elli(50)adet büyük otobüslerden hizmete sunması gerekiyor hem bir lira için vatandaşlara zarar vermemiş olurlar ayrıca bld. toplu taşıma!da rahatlık istiyoruz diyor o zaman ERZURUM!A METROOO getirsin saygılarımla siz gazetecilerimizden ve site yöneticilerimizden erzurum için metro hakkında anket yapmanızı istiyoruz. teşekkürler.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekman yolunun 1. kısmı trafiğe açıldı
Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, yapımı devam eden Erzurum – ...
87'inci gurur yılı kutlu olsun
Cumhuriyetimizin 87’inci kuruluş yıldönümünü milli coşku ve gururla kutlar, ...
Budak’ı torunu karşıladı
Yaklaşık 2 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Erzurum Milli Eğitim Müdürü ...
 
Nikah Salonuna ilginç açılış
Yakutiye İlçe Belediyesinde yapımı tamamlanan Nikah Salonu düzenlenen ...
İnsan Haklarında yeni açılım
Erzurum Palandöken Kaymakamlığı İlçe İnsan Hakları Kurulu, 2010 yılı Ekim ayı toplantısını yaptı.
Tortum Şelalesi yine kurudu
Erzurum'un Uzundere İlçesi'nde bulunan ve suyu 48 metre yükseklikten düşen ...
 
Atasoy halk pazarını denetledi
Narman ilçesinde Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, halk pazarında satılan ...
“Cumhuriyet değerlerini yaşatacağız”
Büyükşehir Belediye Başkan’ı Küçükler, “Cumhuriyetimizin temel değerlerini ...
Diyanet Sen’den Bakır Ailesine yardım
Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde referandum günü ayı tarafından öldürülen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva