DAR ALANDA SATIŞ HACMİ DÜŞÜYOR
Pazarlara kurulan tezgahların, alanın dar olması nedeniyle neredeyse birbirleriyle iç içe girdiklerini anlatan Özataş, doğal olarak halkın da bu durumdan rahatsız olduğunu ifade etti. Tezgahlar arasındaki boşluklardan 3 kişinin bile yan yana yürümesinin imkansız olduğunu vurgulayan Özataş, Türkiye’nin birçok ilinde halk pazarları için tahsis edilen alanların genişliğini örnek gösterdi.
ÇAĞDAŞ HALK PAZARINA İHTİYAÇ VAR
Abdulhadi Özataş, “Vatandaşımızın önemli bir kesimi, gıdadan giyime varıncaya kadar birçok ihtiyacını halk pazarlarından gideriyor. Fakat halk pazarlarının çok dar alanlarda kuruluyor olması, vatandaşı rahatsız ediyor. Birçoğu da bu nedenle halk pazarlarına sırtını dönmüş durumda.” diye konuştu. Erzurum’daki belediye başkanlarıyla bu konuyu çeşitli kereler görüştüklerini ve yardım istediklerini aktaran Özataş, bulundukları tüm girişimlere rağmen bu anlamda bir mesafe alınamadığını dile getirdi.
BELEDİYELERDEN PAZAR BEKLENTİSİ
Önceleri halk pazarlarının kurulduğu alanların kirletilmesinden yakınan belediyelerle işbirliği yaparak bu sorunu ortadan kaldırdıklarını anlatan Özataş, 300 üyesi bulunan Erzurum Semt Pazarcıları Derneği olarak, esnafın tamamına çöp poşeti dağıttıklarını bildirdi. Pazar esnafının, tezgah kurdukları alanları terk etmeden önce tüm çöplerini bu poşetlere doldurmalarını sağladıklarını kaydeden Özataş, “Belediyelerimizin bizden istediğini biz yerine getirdik. Şimdi de, bizim talebimizin karşılık bulmasını istiyoruz. Belediyelerimiz, yüzlerce insan için geçim kapısı olan halk pazarları ile ilgili olarak mutlaka düzenleme yapmalılar. Bu arada, semt pazarlığındaki asayiş ve güvenliğin sağlanabilmesi için de, görevli polis memurlarımızın pazar içerisinde devriye turları atmalarını rica ediyoruz. Pazar alanları çok dar olduğu için yankesicilerin işi de bir yerde kolaylaşıyor. En azından bu tür bir güvenlik önlemi, caydırıcı özellik taşıyacaktır.” diye konuştu.