ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
6 Nisan 2010 Salı - 03:36

Halk, Polisin coşkusunu paylaşıyor

İHA/Doğu Anadolu Bölgesinde Polis haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Devlete bağlılık, sadakat ve milli hassasiyet gibi hasletlerle donalı bölgede kutlamalara halk büyük ilgi gösteriyor.

Halk, Polisin coşkusunu paylaşıyor

//ÖĞRENCİLERE TERÖR KONFERANSI
Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütlerinin gerçek yüzünün gençlere gösterilmesi ve gençlerin aydınlatılması amacıyla lise öğrencilerine yönelik 'Gençlik ve terörizm', 'Terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri' konulu konferanslar verildi.
Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta 3 gün boyunca il merkezinde bulunan 16 lisede eğitim gören 3 bin 500 öğrenciye terör örgütlerinin planları ve bunlardan kurtulmanın yolları anlatıldı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli terör uzmanları tarafından verilen konferanslarda görsel materyallerle destekli sunumlarla bilgilendirme yapıldı.
//BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı bir açıklamada konferans içeriği hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Ülkemizde kaos ve kargaşa meydana getirme gayreti içerisinde olan terör örgütleri ile bazı grup ve oluşumların milli, kültürel, etnik, dini ve siyasal hassasiyetlere yönelik sembolik yada kitlesel şiddet eylemler aracılığı ile toplumsal barışın bozulması arayışı içerisindeki yapmış oldukları propagandaları etkisiz hale getirmek, gençlerimizin toplumun gelecekteki huzur ve güvenliğine yönelik eylemlere yönelmelerini önlemek, devletin sıcak ve şefkatli yüzünü göstermek gayreti içinde çalışmalarımız devam etmektir. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü olarak, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleyi bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çerçevesinde desteklemek, terör örgütlerinin gerçek yüzlerini gençlerimize göstermek ve lise gençliğinin aydınlatılması amacıyla valilik, belediye başkanlığı, milli eğitim müdürlüğü ve il özel idaresi ile koordineli olarak "Gençlik ve terörizm" ile "Terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri" konulu konferanslar 3 gün boyunca 16 lisedeki toplam 3 bin 500 öğrenciye Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda görsel materyallerle destekli bir dizi sunu şeklinde verilmiştir. Okulların kütüphanelerine Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nün hediyesi olarak dünya klasiklerinden oluşan kitaplar armağan edilmiştir. Öğrencilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün hatıra defterine yazmış oldukları yazılardan, konferansların faydalı geçtiğini belirterek memnuniyetlerini ifade etmiştir. Önümüzdeki dönemlerde de bilgilendirme ve önleme faaliyetlerimiz il merkezinde ve ilçelerimizde sürekli devam edecektir" denildi.
//ÖZEL HAREKATTAN NEFES KESEN TATBİKAT
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi tarafından düzenlenen ve gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikat nefes kesti. 30 özel harekat polisinin görev aldığı tatbikatta yakın hedef, baskın ve iple yüksekten iniş gibi gösteriler büyük alkış aldı. Tatbikatın sonunda ise Vali Demir ve özel harekat polisleri birlikte fidan diktiler
//ERZİNCAN’DAKİ ETKİNLİKLER
Türk Polis Teşkilatı'nın 165. Yıldönümü kutlamaları Erzincan'da düzenlenen çeşitli etkinlikle başladı. Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Yalnızbağ Beldesi'nde çevik kuvvet biriminin eğitimleri için oluşturulan alanda bir program düzenlendi. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, şube müdürleri, Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) öğrencileri katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, özel harekat şubesi tarafından oluşturulan eğitim alanının 400 metrekare üzerine kurulu ve her türlü eğitimin yapılabileceği bir alan olduğunu söyledi. Oğuz, kutlamalar kapsamında eğitim alanında oluşturulan hatıra ormanına da fidan dikileceğini kaydetti.
Vali Abdulkadir Demir ise konuşmasında Erzincan'da huzurun ve asayişin sağlanmasında emniyet teşkilatının büyük çaba ve gayretleri olduğunu hatırlatarak, Türk Polis Teşkilatı'nın 165. yıldönümü kutlamaları kapsamında Erzincan'da yoğun bir hafta yaşayacaklarını da ifade etti.
//GÖSTERİ İLGİYLE İZLENDİ
Konuşmaların ardından 30 özel harekat polisinin katıldığı tatbikat başladı. Yakın hedef ve atış gösterisinin yapıldığı gösteri de gerçek mermiler kullanıldı. Ardından kapalı alanda terörist imhası devam eden tatbikatta özel harekat polisleri yaklaşık 30 metre yükseklikten ipler yardımı ile iniş gerçekleştirdi.
Tatbikatın ardından oluşturulan hatıra ormanına Vali Demir ve beraberindekiler fidan dikti.
//IĞDIR'DA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler, 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerle birlikte fidan dikti.
Iğdır Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Özel, Iğdır Çevre ve Orman Müdürü Taner Tazegül, emniyet amirleri, Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla Kent Ormanı'na 165 adet fidan dikildi. Burada bir açıklama yapan Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Özel, doğanın güzelleşmesine katkı sağladıkları için mutlu olduğunu belirterek, "Çevremizi korumanın çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Fidan dikerek, Iğdır'ı ve Türkiye'mizi yeşillendirerek geleceğe en büyük mirası bırakmayı hedefliyoruz. Iğdır'da da yeşil alanı arttırarak 'Yeşil Iğdır' adının hakkını vermeyi düşünüyoruz" dedi.
//HASKÖY'DE FİDAN DİKİMİ
Muş'un Hasköy İlçe Emniyet Amirliği tarafından bazı okulların bahçelerine fidan dikildi.
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü nedeniyle ilçede çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Hasköy Emniyet Amirliği tarafından 75. Yıl Kadir Rezzan Has Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ve Hasköy Anaokulu bahçesine yaklaşık bin adet fidan dikildi. Fidan dikim töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Özer, katılımcılara fidan dikmenin öneminden bahsetti. Herkesi ağaç dikmeye davet eden Kaymakam Özer, "Ormanın önemini, ağacın önemini belirtmeye gerek yok. Dünya her geçen gün küresel ısınma tehdidiyle karşı karşıya. Bu tehdide karşı alacağımız önlemlerden birisi de ağacı korumak ve ağaç dikmektir. Ülke ormanlarımız bugün bizlere lazım olduğu kadar, yarın bizden sonraki nesiller için de vazgeçilmezdir. Dikeceğimiz her fidan, hem kendimiz hem de gelecek nesiller için bir umut kaynağı olacaktır" diye konuştu.
Düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Özer, Belediye Başkanı Şefik Taşkın, İlçe Emniyet Amiri Hakan Yağmur, kamu kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
//EMNİYET MÜDÜRÜ MERT'İN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR
Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, '10 Nisan Polis Haftası' etkinlikleri çerçevesinde ziyaretlerini sürdürüyor.
Şükrü Rafet Mert, Türk polis teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü kapsamında beraberindeki yardımcısı Muhammet Salih Bayazıt, Özel Harekat Şube Müdürü İbrahim Korkmaz ve polis memurları ile birlikte sürdürdüğü ziyaretlerine devam ediyor. Mert, Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaretinin ardından Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş'ı ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası Mert, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'i ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan'ı da ziyaret etti. Mert ve beraberindekiler, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İyigün'ü de ziyaret ederek günün anısına çiçek verdi. Ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden İyigün, polis teşkilatının 165. yıldönümünün hayırlı olmasını temenni etti.
Yapılan kısa sohbetin ardından Emniyet Müdürü Mert ve beraberindekiler jandarmadan ayrıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu yeni bir havaalanına kavuşuyor
ABDULKERİM KANTARCIOĞLU (İHA) - Tamamlanmadan yapımı durdurulan Bingöl ...
Doğu’da Polis-Vatandaş el ele
İHA/Polis haftası Doğu Anadolu Bölgesi illerinde büyük bir coşkuyla kutlanıyor. ...
Van’da kurtuluş coşkusu
ŞÜKRÜ AKYÜZ-MEHMET SALİH AKKUŞ (İHA) - Van'da düzenlenen törenlerle kentin ...
 
Ağrı Kurtuluş Şöleni'ne hazırlanıyor
AHMET GENÇ (İHA) - Ağrı Belediyesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun ...
DAKA’ya rekor başvuru
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) 2009 yılı KOBİ Mali Destek Programı'na ...
Vali Demir rekor kırdı
COŞKUN MENEK (İHA) - Erzincan Valisi Abdulkadir Demir köy ziyaretlerini ...
 
BİŞHAK'a çirkin saldırı
ABDULKERİM KANTARCIOĞLU(İHA) – Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan ...
3 şehidin ismi 3 okula verildi
Malatya'da 3 şehidin isminin 3 okula verildiği bildirildi.
Çaalmaşır’ın öğrencileri vizyon büyüttü
IŞIK ÇAPANOĞLU(İHA) - Kars'ın Digor İlçe Kaymakamlığı'nın desteği ile ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva