ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
HABERLER>ASAYİŞ
7 Şubat 2024 Çarşamba - 01:57

Haftalık Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 5 Şubat 2024 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Haftalık Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 5 Şubat 2024 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından, "Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü Çalışanlarının Listesi Olduğu" iddiasıyla paylaşılan görüntülerin manipülasyon içerdiği belirtildi.

"Afganistan’ın Kuzeyindeki Özbek ve Türkmen Bölgelerinde Özbekçe, Türkmence ve Türkçe Yasaklandı" iddiasının doğru olmadığı ifade edildi.

"YSK Başkanlığında Partilerin Oy Pusulasındaki Yerlerinin Belirlendiği Kurada Hile İması" başlıklı haberlerin manipülasyon içerdiğine yer verilen bültende, şunlar kaydedildi:

"31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde kullanılacak birleşik oy pusulasında siyasi partilerin yerlerinin belirlenmesi için 27 Ocak'ta, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığında parti temsilcilerinin katılımıyla kura çekimi yapılmıştır. Kura çekimleri, basına açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiş ve hiçbir itiraz olmadan kayıt altına alınmıştır. Kura çekimi süresince iktidar partisi ve ana muhalefet partisi temsilcisi, YSK yetkililerinin yer aldığı kürsünün sonunda oturmuştur. Partilerin adı okunduktan sonra, parti temsilcilerinin sıra numaralarını içeren fanustan numara çekmeleriyle partilerin oy pusulasındaki yerleri belirlenmiştir. İddia edilenin aksine AK Parti temsilcisinin kürsünün ardında bulunduğu yere fanus götürülmemiş, temsilci bulunduğu yerden kalkarak fanusun olduğu yere gitmiştir. Ayrıca ana muhalefet partisi CHP'nin temsilcisine kuranın çekileceği fanusun götürüldüğü görülmüştür ancak numara çekiminin herkesin görebileceği yerde olması, herhangi bir güvensizliğe sebep olmamıştır."

"Türkiye'ye F-16 Satışı Şartlara Bağlandı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilen bültende, "Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda 40 adet yeni F-16 Blok-70'in tedariki ve mevcut 79 adet F-16'nın ise modernize edilmesine ilişkin ABD Kongresi'ndeki onay süreci 26 Ocak'ta başlamıştır. Onay süreci, ilgili uçaklara ait mühimmat, malzeme ve teçhizatların taleplerini de içermektedir. Teklif ve Kabul Mektupları ulaştıktan sonra takvim üzerinde çalışmalara başlanacaktır. Bazı Yunan kaynaklı haber sitelerinde iddia edildiği gibi, F-16 tedariki ve modernizasyonu konusu herhangi bir şarta bağlı değildir." ifadelerine yer verildi.

Bültende ayrıca, "Türk-Yunan Orduları Ortak Devriye Yapacak", "Türk Vatandaşlarının Doğdukları Yere Geri Gönderilmelerinin Güvenli Olmayacağı Sonucuna Varıldı" iddialarının da doğru olmadığı aktarıldı.

"Emeklilik başvurularının kasıtlı bekletildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır"

"SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Maaş Kısıtlaması Getirildi" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilen bültende, şu ifadelere yer verildi:

"5510 sayılı Kanun'un 28'inci maddesi gereğince Bağ-Kur kapsamındaki sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için kişinin yazılı talepte bulunduğu tarih itibarıyla genel sağlık sigortası primi dâhil kendi sigortalılığı nedeniyle prim ve prime ilişkin her türlü borcunun olmaması gerekmektedir. Bu hüküm kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana uygulanmaktadır. Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nin 57'nci maddesi uyarınca Bağ-Kur kapsamında geçen hizmetlerle birlikte SSK ve Emekli Sandığı kapsamında aylık bağlanacağı durumlarda, Bağ-Kur kapsamında geçen hizmetlerin prim ve prime ilişkin her türlü borçların ödenmiş olması gerekmektedir. Prim borcu olan sigortalılara bağlanacak aylıkların prim borcunun ödendiği tarihi takip eden ay başından itibaren başlatılması düzenlemesi yıllardır uygulanmakta olup, haberde belirtildiği gibi son aylarda yürürlüğe sokulan bir uygulama olduğu ve emeklilik başvurularının kasıtlı olarak bekletildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."

Bültende, "Beni Süheyla Mezarlığı Altından Geçen Tünel, Hamas'ın Üst Düzey Yetkilileri Tarafından Kullanıldı ve 7 Ekim Saldırıları Buradan Yönetildi" iddiasının da doğru olmadığı kaydedildi.

 
Emekli aylık farkları ödenmeye başlandı
 
Bahçeli: Fitne ve dedikodular birer birer boşa çıkarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum-Rize karayoluna çığ düştü
Erzurum’un İspir ilçesinde karayoluna çığ düşmesi sonucu onlarca araç ...
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce ...
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Halil K. polis tarafından yakalandı.
 
Erzurum’da 106 bin 936 kişi sorgulandı
Erzurum Emniyeti Ocak 2024 dönemini kapsayan bir aylık zaman diliminde ...
Emniyet aranan 29 hükümlüyü yakaladı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü haklarında arama kararı olan 29 şahsı yakaladı.
‘Unutmadık, Unutturmayacağız’
6 Şubat'ta meydana gelen, 11 ili etkileyen ve 53 bin 537 vatandaşın hayatını ...
 
Suç örgütüne operasyon: 5 tutuklama
Erciş ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütüne yönelik yürütülen ...
Artvin-Ardahan karayoluna çığ düştü
Artvin’deki 2 bin 600 rakımlı Sahara Geçidi'nde kar küreme çalışması sırasında ...
6 Şubat için duygu yüklü sergi
6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin 1’inci ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva