ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>GUNCEL
6 Ocak 2013 Pazar - 13:43

Hafta içi karsız gün yok..

Erzurum’da kar yağışı gelecek Cuma gününe kadar etkili olacak. Yağışla birlikte hava sıcaklığı yükseliş gösterecek, sıcaklık değerleri eksi 3 ile 12 derece arasında değişecek.

Hafta içi karsız gün yok..

Erzurum’da kar yağışı gelecek Cuma gününe kadar etkili olacak. Yağışla birlikte hava sıcaklığı yükseliş gösterecek, sıcaklık değerleri eksi 3 ile 12 derece arasında değişecek. Meteoroloji verilerine göre  pazartesi günü kar yağışı sürecek, hava sıcaklığı eksi 3 ile 8 derece arasında değişecek. Salı günü eksi 5 ile eksi 10 derece arasında seyredecek olan hava sıcaklığı, Çarşamba günü geceleri eksi 11 dereceye inecek. Perşembe günü sıcaklık değerleri düşünü sürdürerek eksi 12’ye inerken, kar yağışı etkisini devam ettirecek.
DOĞU ANADOLU
Cuma günü gece başlayan ve aralıklı biçimde etkisini sürdüren kar yağışı Doğu Anadolu Bölgesinde günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgede çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum’da, cumartesi günü gece geç saatlerde başlayan kar yağışı vatandaşları sokaklara döktü. Vatandaşlar yoğun kar yağışı altında önce gangnam style dansı oynayıp daha sonra kolkola halay çektiler. Bazıları da sabahın erken saatlerinde işlerini aksatmamak için arabalarına zincirlerini taktı.
TUNCELİ
Tunceli'de önceki gün başlayan yoğun kar yağışının ardından 180 köy yolu ulaşıma kapandı. Etkili olan kar yağışı Tunceli ve ilçelerinde hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışının ardından ulaşıma kapanan 180 köy yolunun açılması için ekipler çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, "Cumartesi günü başlayan kar yağışının ardından kapanan köy yollarımızın ulaşıma açılması için 7 ilçede karla mücadele ekiplerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Öte yandan gece ulaşıma kapanan Tunceli-Erzincan karayolunun Nazımiye-Kırmızıköprü arası yapılan çalışmaların ardından tek şerit olarak ulaşıma açıldı. Bu yolda kar temizleme çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Tunceli merkezde 50 santimetre olan kar kalınlığı yüksek kesimlerde bir metre olarak ölçüldü. Yetkililer iki gün daha etkisini sürdüreceği bildirilen kar yağışına karşılık sürücülerin ve vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.
YEDİSU KARA GÖMÜLDÜ
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, ilçenin Bingöl, Erzurum ve Erzincan’a bağlantısını sağlayan karayolları da ulaşıma kapandı.
Yedisu’da dün geceden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Halen yağışın devam ettiği ilçede, kar kalındığı yüksek kesimlerde iki, kent merkezinde ise bir metreyi buldu. İlçeye bağlı 13 köy yolu ile Yedisu-Bingöl, Yedisu-Erzurum ve Yedisu-Erzincan karayolları da ulaşıma kapandı.
Sabah bir metreyi bulan kar yağışı ile uyanan vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Karın çok yağdığını ifade eden Mafuz Temizkan, hayvanlarının zor durumda olduğunu belirtti. Temizkan, bu yağışı uzun süredir beklediklerini söyledi.
ELAZIĞ'DA BEYAZ ESARET
Elazığ'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Kent merkezinde kar kalınlığı 4 santimi bulurken, yüksek kesimlerde 10 santime ulaştı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının süreceğini belirtirken, Elazığ Özel İdare Genel Sekreterliği bazı köy yollarını kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığını bildirdi. Yetkililer, Elazığ- Diyarbakır, Elazığ-Malatya ve Elazığ-Bingöl karayollarındaki geçişlerde sıkıntı yaşanmadığını açıkladı.
MUŞ’TA 100 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Muş’ta etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 100 köy yolu da ulaşıma kapandı.
Dün aralıklarla başlayan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar ev ve işyerlerinin önünü temizlerken, çocuklar ise karda oynamanın tadını çıkarttı. Belediye ekipleri ana ve ara caddelerde karla mücadele çalışması yaparken, İl Özel İdaresi ekipleri de yağışın durmasını bekliyor. Kar yağışının devem ettiğini belirten İl Özel İdare Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır, 100 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, kar yağışının durması ile birlikte çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Şu anda acil müdahalelerin dışında herhangi bir çalışma yapılamadığını ifade eden Çakır, “Ekiplerimiz hazır durumda bekliyor. Kar yağışı durduğu an çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Karayollarında çalışmaların dün geceden başladığını belirten Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise; Muş-Erzurum, Muş-Kulp ve Muş-Bingöl güzergahlarında herhangi bir sıkıntı olmadığını vurgulayarak, ekipler tarafından tuzlama ve yol genişletme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurguladı.
KAR KAZALARA NEDEN OLDU
Doğanşehir ilçesinde, kar yağışı ve buzlanma trafik kazalarına neden oldu. Polat beldesinde bir gün boyunca 5 araç devrilirken, Doğanşehir'de 3 kaza meydana geldi.
Sürgü bölgesi trafik ekipleri, Doğanşehir Savaklı arasında bir aracın kayarak devrildiğini, Erkenek tüneli mevkiinde bir TIR'ın kayarak yolu kapattığını, Adana Malatya karayolu Erkenek mevkiinin bir ara ulaşıma kapalı olduğunu ve büyük bir araç konvoyu oluştuğu, kazalarda 7 kişinin hafif yaralandığını bildirdi.
Polat beldesinde, aşırı buzlanma nedeniyle H.A yönetimindeki 44 HR 777 plakalı araç Çinolu mevkiinde yoldan çıkarak şarampole düştü. Kazada, otomobilde bulunan 5 kişi hafif sıyrıkla kurtuldu. Aynı saatlerde plakası belirlenemeyen bir araç yoldan çıkarak şarampole yuvarlanmadan askıda kaldı. Aynı saatleri müteakiben 3 araç daha yolun çeşitli yerlerinde devrildi.
Polat Belediye Başkanı Hasan Orman, gece yolda buzlanma meydana geldiğini belirterek şunları söyledi: "Sabah ilk iş olarak tuzlama çalışması yaptık. Çinolu mevkiinde rampa olması münasebetiyle buzlanmadan dolayı 5 araç kayarak devrilmiş ya da şarampole düşmüştü. Onları kurtardık. Çok şükür araçlarda ufak yaralamalı dışında yaralanma olayı olmamıştır.”
Dün akşam saat 20.30 sularında 44 LR 760 plakalı araç Doğanşehir sınırlarında şarampole uçtu. Doğanşehir trafik ekipleri, olay yerine gittiklerinde aracın içinde kimseye rastlamadı. Emniyet ekipleri aracın sahibini aramaya başladı. Ekipler araçtakilerin tedavi için hastaneye gidip gitmediklerini araştırıyor. Doğanşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Erkenek Tüneli mevkiine kadar olan kısımda yavaş seyretmeleri kar lastiği olmadan yola çıkmamaları, zincir takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda şoförleri uyardı.
 

 
Korkut hizmet önceliklerini açıkladı
 
Türkiye Şehitlerine yürüdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 saatte 4 hafif deprem
Erzurum’un İspir, Aziziye ve Horasan ilçelerinde son 12 saat içerisinde ...
Bunu hayvan bile yapmaz..
Erzurum’da baldızına boğazına bıçak dayayarak tehditle tecavüz etmekten ...
Şahin, yaşam savaşı veriyor
Baraj inşaatında yola düşerek risk oluşturabilecek kayaları temizlemek ...
 
Şehitler mevlitle anıldı
Kars'ta, Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinlikleri çerçevesinde, 98 yıl ...
Şehitler için meşaleli yürüyüş
Binlerce kişi, Sarıkamış’ta donarak şehit olan 90 bin asker anısına meşaleler yakarak yürüyüş yaptı.
Solmaz, “Sarıkamış Şehitlikleri”ni anlattı
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim Üyesi Yrd. ...
 
300 dağcı Allahü Ekber’de
Dağcılık Federasyonu tarafından Sarıkamış'ta 8 Ocak da düzenlenecek Allahüekber ...
Doktorun son mesajı
Palandöken Devlet Hastanesi'nde pratisyen doktor olarak görev yapan ve ...
Moğolistan’da Erzurum damgası
Kayıp Türkler olarak gündeme gelen ve Moğolistan'ın kuzey sınırındaki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva