ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>SİYASET
21 Kasım 2019 Perşembe - 09:08

“Hadlerini bildirdik”

Şentop. ‘Türkiye, Terör devleti hayali kuran hainlere Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla hadlerini bildirdi’ dedi

“Hadlerini bildirdik”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Aksaray Üniversitesinin 12 projesinin toplu açılış töreni ve Aksaray Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi Projesinin açılışı için Aksaray’a geldi.

Tüm alanlarda ihtisaslaşma yolunda ilerleyen Aksaray Üniversitesinin (ASÜ) 2015-2019 yılları arasında tamamlanan 12 eserin açılışı gerçekleştirildi. ASÜ konferans salonunda gerçekleştirilen toplu açılış törenine TBMM Başkanı Mustafa Şentop katıldı.

Programda bir konuşma yapan TBMM Başkanı Şentop, üniversite ve eğitimin önemine değinerek, “Medeniyet, toplumların gelişmişlik seviyesini göstermektedir. Bir toplumun medeniyet seviyesi, eğitim imkanlarının eriştiği, sağlık hizmetlerinin yaygınlaştığı, ahlak ve adalet değerlerinin yaşatılmasıyla orantılıdır. Medeniyet seviyemiz aynı zamanda dünya milletleri arasındaki yerimizi ve itibarımızı da belirtmektedir. Bu manada eğitim bizim hem davamız, hem de yaramızdır. Çok şükür ülkemizde üniversitesi olmayan şehrimiz kalmadı. Edirne’den Hakkari’ye, Kars’tan Kilis’e kadar her şehrimizde en az 1 adet üniversitemiz var. Başta kızlarımız olmak üzere birçok evladımız ekonomik, sosyal, kültürel sebeplerle başka şehirlere gidemiyorlardı. Biz üniversiteyi dezavantajlı evlatlarımızın ayağına götürdük. Böylece büyük bir sosyal devrim gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“HADLERİNİ BİLDİRDİK”

TBMM Başkanı Şentop, FETÖ terör örgütü hakkında da konuşarak, “Emperyalist devletlerin bir maşası da devletimizin içine sızan FETÖ, Fethullahçı Terör Örgütü hainleridir. Ordumuzun içine yuvalanan bu hainler de darbe yapmak sureti ile birliğimizi bozmak ve Türkiye’yi işgale hazırlamak için gayret gösteriyorlardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak veren aziz milletimizin fertleri darbeye hayır, demokrasiye evet diyerek onlara da bu fırsatı vermedi. Türkiye’yi içeriden yıkmayı ve bölmeyi beceremeyenler bu sefer dışarıdan sınırlarımızı kuşatma harekatına geçtiler. Suriye sınırımıza kurulmak istenen terör devletinin amacı esasen buydu. Terör devleti hayali kuran hainlere Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla hadlerini bildirdi” diye konuştu.

“MİLLİ VE YERLİ SİLAH KAPASİTEMİZ YÜZDE 70’LER DÜZEYİNDE”

TBMM Başkanı Şentop, yerli ve milli silah üretiminde Türkiye’nin yüzde 70 seviyelerde olduğunu vurgulayarak, “Şu anda ordumuzun yerli ve milli silahlarımızla donatma kapasitemiz yüzde 70’ler düzeyinde. Kapasitemizi yüzde yüz seviyesine çıkartmak mecburiyetindeyiz. Bunun için kendi motor teknolojimizi geliştirmemiz, kendi uçağımızı, hava savunma sistemlerimizi, balistik füzelerimizi kendimizin yapması gerekiyor. F 35 uçağını vermiyorum, S 400 füzesini kullanamazsın deme cesaretine sahip olamayacaktır. Öyle diyenlere alın bütün silahlarınızı başınıza çalın diyeceğimizi bilirler” dedi.

ASÜ Rektörü Yusuf Şahin, “Üniversitemizin 4 yıllık süre içerisindeki fiziki yapısını tamamlamış olduk. Aksaray’da üniversitenin elinin değmesi gereken bir taşı varsa bir şekilde el atarız, ilgili paydaşlarımızla birlikte çalışırız demiştik. Bunlara 4 yıllık süreçte riayet ettiğimizi söyleyebiliriz” dedi. Rektör Şahin, ‘Gidiyorum gündüz gece’ türküsünü söyleyerek sözlerini bitirdi. Aksaray Valisi Ali Mantı, Bizim milletimiz insanlığa örnek olmuş bir millettir. Bu günde mazlumların mağdurların son kalesi. Bu memleketimizi milletimizi bizlerden sonraki nesillere güçlü kuvvetli kazasız belasız teslim etme yükümlülüğümüz var. Herkes bu ülke için, ortak şuur için gereğini yapmak zorunda” diye konuştu.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Şentop protokol üyeleri ile birlikte Aksaray Üniversitesinin 12 eserinin açılış kurdelesini kesti. 12 eser arasında Mühendislik Fakülte Binası, Rektörlük Binası, Kütüphane Binası, Veterinerlik Fakülte Binası, İslami İlimler Fakülte Binası, Eğitim Fakültesi Binası, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ek Bina ve Fen Edebiyat Fakültesi Ek Binası, Bisiklet İstasyonları, Bisiklet sahası, Tribün ve Atletizm Pisti ve 20 bin ağaç ile 357 bin metrekare yeşil alan bulunuyor.

Programa Aksaray Valisi Ali Mantı, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adalet Komisyonu Bakanı ve Ağır Ceza Reisi Seyfullah Sarıgül, daire müdürleri, STK başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 
Atatürk Üniversitesi madalya şampiyonu
 
‘Bin 144 terörist etkisiz hale getirildi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den AÇSH vizyonunu Akif’çe tarif
Milletvekili Aydemir, ‘Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye’de ...
Aydemir: ‘Sin külahın görünmesin devrini kapattık’
Milletvekili Aydemir Dışişleri Bakanlığı 2020 yılı bütçesi TBMM Plan ve ...
Aydemir: ‘Türkiye 17 yılda 170 yıllık mesafe aldı’
Milletvekili Aydemir, ‘Türk milletini tarif eden en mühim hususiyet ahlaklı ...
 
Aydemir: ‘Erzurum vakıf kültürünün merkezidir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir,’ Bizim kültürel olgularımız ...
Aydemir: ‘Erzurum elbette Vilayeti şahane’
Milletvekili Aydemir Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 Bütçesi TBMM Plan ...
Dadaş Ala Erzurum Standının konuğu oldu
Bursa’da düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri kapsamında Erzurum Valiliği ...
 
Aydemir: ‘Onlara acı veren, bize lezzet veriyor’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye’nin son 17 yılda ...
Aydemir’den Bakan Kurum’a Palandöken teşekkürü
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bizim anlayışımızda “Hangi ...
MHP’de proje gündemi
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, meclis üyeleri ile istişare toplantısı yaptı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva