ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>BÖLGEDEN
26 Temmuz 2015 Pazar - 17:37

Haçkalı Hoca Baba dualarla anıldı

Haçkalı Baba Hazretleri’nin, atalarının Mekke’den Buhara’ya, Buhara’dan Erzurum’a, Erzurum’dan Of’a, Hayrat’a, Akçaabat’a, Düzköy’e ve Haçka Yaylası’na uzanan yolda tek amacı Allah’ın (c.c.) mesajını, Peygamber Efendimizin (S.A.V.)’in sünnetini yaşamak ve yaşatmaktı

Haçkalı Hoca Baba dualarla anıldı

Haçkalı Hoca Baba Anma Etkinliği’nin 20.’si Haçka Yaylası’nda gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Haçkalı Baba Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Harun Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STÖ temsilcileri ve siyasiler hazır bulunurken etkinlikleri binlerce vatandaş ilgiyle takip etti.

CAMİ İÇİ ANMA

Haçkalı Hoca Baba Hazretleri’ni Anma ve Anlama Etkinliği ilk olarak cami içi programla başladı. Öğle namazıyla tamamlanan programın ardından düzenlenen törende katılımcılara seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, tarihine, geçmişine, değerlerine, doğasına sahip çıkmayan toplumların istikamet belirleyemeyeceğini ifade ederken, “Siz burada bu toprakların geçmişine, bu toprakların emanetine 20. kez sahip çıkıyorsunuz. Bunu başlatan ve bugün bunu devam ettirenlere, adım atıp buraya gelenlere minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Pazar gününe herkesin içini yakan acı bir haberle uyandıklarını kaydeden Soylu, “Diyarbakır’da iki evladımız şehit edildi. 4 evladımızda yaralı. Şehitlerimizin şefaatine sığınıyoruz. Suruç’ta kahpece pusuyla katledilen vatan evlatlarımızdan sonra Diyarbakır’da, Adıyaman’da, Kilis’te güvenlik güçlerimizi şehit ederek ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere buradan bir çağrımız var. Bilsinler ki biz, bin yıllık bir devletin bugün yaşayanlarıyız. Büyük devletler bazen büyük, bazen küçük sorunlar yaşayabilirler ama asla geri adım atmazlar. Bilsinler ki devletimizin ve milletimizin birliğinin ve beraberliğinin gereğini yerine getirmekten bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Bedel ne olacaksa bu bedeli ödemeye de canımızla kanımızla başımızla hazır olduğumuzu buradan bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun yaşanan olaylardan ötürü yerel yönetimlerin yayla şenlikleri ve festivallere katılmaması rica ve tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak festivalleri daha güzel günlere ertelemiş bulunmaktayız. Ancak bu merasim, bu anma ve anlama etkinliği vatanın nasıl bir şekilde kurgulanması gerektiğini ifade eden bir manevi anma merasimidir. Haçkalı Hoca Baba Hazretleri’ni anma merasimi manevi ahlakı ve ileriye doğru nesillerimize hangi mesajları vereceğimizin mesajıdır. Haçkalı Baba Hazretleri’nin, atalarının Mekke’den Buhara’ya, Buhara’dan Erzurum’a, Erzurum’dan Of’a, Hayrat’a, Akçaabat’a, Düzköy’e ve Haçka Yaylası’na uzanan yolda tek amacı Allah’ın (c.c.) mesajını, Peygamber Efendimizin (S.A.V.)’in sünnetini yaşamak ve yaşatmaktır. Bunun için buralara gelmiştir” şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konseriyle katılımcılara manevi bir atmosfer yaşatırken konuşmaların ardından Türk Tasavvuf Musikisi Konseri icra edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

 
Sekmen’den Erzurum için özel tasarım
 
Tarihi Altıntepe kül oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzincan’da terör operasyonu: 8 gözaltı
Erzincan'da cumartesi günü sabah saatlerinde başlatılan terör operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı.
İki genç trafik kazası kurbanı oldu
Ardahan’ın Posof ilçesinde traktörün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik ...
Murat’ta boğulan gencin cesedine ulaşıldı
Muş'ta serinlemek için girdiği nehirde akıntıya kapılan gencin cansız bedenine ulaşıldı.
 
Örenkale felaketin eşiğinden döndü
Kodalak, Uçuş koridorunda bulunan bölgeden geçen yolcu uçaklarının pilotlarının ...
Milli İradeye Saygı Turu devam ediyor
"Kurtuluştan Dirilişe Milli İradeye Saygı Turu" kapsamında Samsun’dan ...
120 bin 600 kök kenevir bitkisi geçirildi
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı’nca gerçekleştirilen operasyonda 5 dönüm ...
 
Üzerlerinden cephane çıktı
Kars Adliyesi’nde iki aile arasında bir kişinin hayatını kaybettiği arazi ...
Murat Nehri can aldı
Muş’ta serinlemek için Murat Nehri’ne giren genç, akıntıya kapılarak kayboldu.
Orman çalışanlarından örnek yaklaşım
Iğdır’da yangından etkilenen 3 yavru leylek ile tarlada terk edilmiş halde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva