ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
1 Şubat 2018 Perşembe - 15:33

Hac kuraları çekildi

80 bin kişinin kutsal topraklara gitmeye hak kazanacağı hac kuraları çekildi

Hac kuraları çekildi

80 bin kişinin kutsal topraklara gitmeye hak kazanacağı hac kuraları çekildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac kontenjanlarına ilişkin, “Hac ibadetinin yapılacağı mekân sınırlı olduğundan en fala 2 milyon kişi hac ibadetini yapabilmektedir bir yılda. Bu sayı aşıldığı zaman facialara neden olabilmektedir. Bunun için zorunlu olarak ülkelere kota ve kontenjan uygulanmaktadır” dedi.

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunan 2 milyon 120 bin 967 hacı adayının heyecanla beklediği hac kuraları çekildi. Kura çekimi Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş'ın da katılımı ile elektronik ortamda yapıldı. Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında “oda tercihli” veya “otel tercihli” hac konaklama türlerinde sıralamaya konularak çekildi. Kura sonuçlarında asil ve yedek tasnifi yapılmayacağı gibi Diyanet ve acente ayrımı da yapılmayacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı konuşmada, “Hac mevsiminin yaklaşması ile birlikte her yıl bu salonda hac kuraları çekilirken büyük bir coşku, farklı bir heyecan ve tatlı bir hüzün yaşanmaktadır. Yaşanan bu heyecan, coşku ve hüzün ülkemizin 81 iline, tüm ilçe, kasaba ve köylerine dalga dalga yayılmaktadır” dedi.

Erbaş, hacı adaylarını belirlemede uygulanan kura sisteminin bu zamana kadar tespit edilen ve adaleti en iyi sağlayan uygulama olduğunu aktardı. Erbaş, şu bilgileri verdi:

“Hacı adaylarının huzurla ibadetlerini yerine getirmesi, karşılaşılan meşakkatlerin hafifletilmesi ve hacılarımızın ibadetin manevi hazzını yaşamaları için büyük gayret göstermekteyiz. Başkanlık olarak hac organizasyonuna çok büyük önem veriyoruz. Devletimizle beraber daha fazla hacı adayını hacca götürebilmek için azami gayret gösteriyoruz. Gönlümüzden geçen kutsal beldelere gidebilmek için müracaat eden herkese bu imkânı sunabilmektir. Ancak, şu anda bütün dünyada on milyonlarca Müslüman hac etmek üzere talepte bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi hac ibadetinin yapılacağı mekân sınırlı olduğundan en fala 2 milyon kişi hac ibadetini yapabilmektedir bir yılda. Bu sayı aşıldığı zaman facialara neden olabilmektedir. Bunun için zorunlu olarak ülkelere kota ve kontenjan uygulanmaktadır. Bu yıl şimdiye kadar hacca gitmek için müracaat eden 2 milyon 120 bin 967 vatandaşımız için kura çekilecektir. Kurada ismi çıkan 80 bin hacı adayımız kesin kayıt yaptırma hakkı kazanmış olacaktır. Hac ve Umre Genel Müdürlüğümüz gerekli çalışmalarını titizlikle sürdürecek ve hiç kimsenin hakkı zayi olmayacaktır. Bizim için asıl olan hacı adaylarımıza hak ettiği hizmeti sunabilmek ve başka bir ülkede milletimizin ve devletimizin onuruna uygun bir temsili gerçekleştirebilmektir. Bunun için azami gayret gösteriyoruz. Kurada ismi çıkmayanlar umutlarını, heyecanlarını kaybetmeden yeni kuralarını bekleyeceklerdir. Ama umut ve heyecanı devam edecek. Allah, Beytullah sevginiz sebebiyle cennette cemalini görmeyi hepimize nasip eylesin.”

2018 hac kura sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte senelerce kurada adı çıkmayan adaylar bu yıl hac ibadetlerini gerçekleştirebilecekleri için duygusal dakikalar yaşadı. Bu yılın en küçük adayı Bursa ilinden 40 günlük Ahmet Huzeyfe Özgat olurken, en yaşlı aday Hatay’dan 114 yaşındaki Rihan Sevim oldu.

KESİN KAYITLAR 5 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

Kurada kesin kayıt hakkı elde edenler, 5-16 Şubat 2018 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat-2 Mart tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2018 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri de kurasız olarak hacca götürecek.

Hac ibadeti için kutsal topraklara gidişler 17 Temmuz'da başlayacak, 15 Ağustos'ta tamamlanacak. Dönüşler ise 25 Ağustos'ta başlayıp, 20 Eylül tarihinde sona erecek.

316 BİN YENİ KAYIT

2018 yılında hacca gitmek için 316 bin 857 kişi ilk defa kayıt yaptırdı. Daha önce hac kaydı olup, Başkanlık tarafından kayıtları yenilenen 1 milyon 804 bin 110 kişi ile birlikte kuraya toplam 2 milyon 120 bin 967 kişi katıldı. Kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak.

 
Erzurum ilçe nüfusları açıklandı
 
Hayvan hırsızlığı son anda önlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’un 2017 yılı nüfusu açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK 2017 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. ...
Kazançlarını Mehmetçik Vakfına bağışladılar
Erzurum Sanayi Durağında çalışan 23 adet aracın sürücüleri bir günlük ...
Orhan'dan Erzurum basınına övgü
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, beraberinde yönetim ...
 
Afrin Harekâtı’na bayraklı destek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtı ...
557 terörist etkisiz hale getirildi
TSK) tarafından yapılan açıklamada, “Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında ...
Afrin bildirisine imza atanlara sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin harekatına karşı bildiri yayınlayan yazar, ...
 
394 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında şu ana kadar ...
Afrin için askerlik şubesine akın ettiler
Ahmet Akbuğa - Şahap Gürler -Gönüllü olarak orduya katılmak isteyen Erzurum’daki ...
26 Ocak Dünya Gümrük Günü törenle kutlandı
Erzurum’da 26 Ocak Dünya Gümrük Günü törenle kutlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva