ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>EKONOMİ
3 Ekim 2021 Pazar - 16:00

HKMO yeni hizmet ofisine kavuştu

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Erzurum Bölge Temsilciliği yeni hizmet ofisi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

HKMO yeni hizmet ofisine kavuştu

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Erzurum Bölge Temsilciliği yeni hizmet ofisi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Lalapaşa Mahallesi, Semih Kobal Caddesi, Tavlaşoğlu İş Merkezi’nde yapılan açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Birçok bürokratın ve siyasetçinin katılımı ile Erzurum’un siyasi kucaklayan yüzü olarak birlik ve beraberlik noktasında toparlayıcı rol üstlenen Bülent Yıldırım, katılımcılara teşekkür etti.

Erzurum’da mesleki anlamda birlik, beraberlik ve dayanışmayı en üst seviyede ortaya koyarak, şehrin gelişimi, değişimi ve dönüşümü için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Yıldırım, bu bağlamda şehrin yöneticileri ile her zaman fikir alış verişinde bulunduklarını kaydetti. Yıldırım, görevde henüz bir yılını geride bırakmaya hazırlanırken, harita mühendisleri odasına yakışır, içerisinde harita müzesi, konferans ve toplantı salonu bulunan oldukça kullanışlı yeni hizmet binasını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Polat: Şehirleri çocuklarımızdan ödünç aldık

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat da, planlamanın modern bir şehrin ihtiyaçlarını dikkate alarak oluşmasında çok önemli bir görev ifade ettiğini söyledi. Planlamanın çok yönlü olduğunu kaydeden Polat, şehirlerin kültürel değerlerinin planlanmada dikkate alınmasının yanında halkın güncel ihtiyaçlarının karşılanmasında da önemli olduğuna vurgu yaptı. Konuşmasında bir Kızılderili atasözüne vurgu yapan Polat, “Kızılderililer, ‘Biz bulunduğumuz yerleri dedelerimizden miras almadık, çocuklarımızdan ödünç aldık.’ Bu bilinçle, bu sözü şehircilik açısından çok önemli bir ifade olarak görüyorum. Biz şehirlerimizi bizden sonra gelecek nesillere bırakırken, onların ihtilaçlarını dikkat alıp onlara daha güzel bir şehir bırakmak durumundayız. Bu vesile ile belirttiğim anlamda çok önemli bir yer tutan harita mühendislerinin yeni hizmet ofisinin şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, başkan ve yönetiminin şahsında tüm meslek mensuplarına başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Uçar: Şehrimize ve bölgemize güç katacak

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ise, yerel yönetimler olarak bilgi, birikim ve tecrübelerinden istifade ettiğimiz meslek mensuplarının başında harita ve kadastro mühendislerinin geldiğine vurgu yaparak, “Belediye olarak çok yakın çalışma içerisinde olduğumuz Harita Mühendisi arkadaşlarımız var. Kendilerinin büyük fedakarlıklarla, çok iyi niyetli ve halisane bir şekilde şehrimize ve insanımıza hizmet etmeye çalıştıklarını biliyorum. Bu açılışın da şehrimize ve bölgemize bir güç, bir ivme kazandıracağına inanıyor, bu alandaki çalışmalar için daha profesyonel bir zemin oluşturacağını kanaati taşıyorum. Bu bağlamda, meslek mensuplarına daha modern ve estetik bir çalışma alanı sunan ekibi de kutluyor, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda harita mühendisi olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ da, oda başkanı Bülent Yıldırım’ın gayretleriyle yeni ofisin hizmete açıldığına vurgu yaptı. Harita mühendislerinin geçmişte yalnızca ölçen ve teknik ofislere sunan bir meslek olduğunu hatırlatan Altundağ, harita mühendislerinin artık planlayan, arazi kullanımına karar veren, araziyi yöneten ve aynı zamanda şehirciliğe yön veren bir mühendislik dalı olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ, HKMO Erzurum Bölge Temsilcisi Bülent Yıldırım ile ilçe belediye başkan yardımcıları tarafından yeni hizmet ofisinin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Yıldırım, misafirlerine yeni hizmet ofisinde bulunan harita müzesi, konferans ve toplantı salonlarını gezdirerek bilgi verdi.

Açılışa eski Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Eski İçişleri Bakanı Selami Altınok, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın ile Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu Ban, İbrahim Aydemir, Naci Cinisli, siyasi parti ve STK temsilcileri, bürokratlar ve HKMO’nun bazı bölge ile şube temsilcileri de telgraf ve çiçek göndererek tebrik dileklerini ilettiler.

 
Türk Dünyası Erzurum’a yoğunlaştı
 
Huzur geldi, turizm canlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Ağustos ayı dış ticaret verileri yayımlandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ağustos ayında 2 milyon ...
Karaismailoğlu: '1.1 trilyonluk yatırım yaptık'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Lafla peynir gemisi ...
Erzurum'un sektörel verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın 6 ayında 574.3 milyon TL ...
 
Erzurum Ticaret Sektörü verileri yayımlandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Tarımsal üretim kredisi kullanım hacmi bakımından ...
Erzurum kamu hizmet harcamalarında 2’inci sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ocak - Ağustos döneminde ...
Erzurum’un eğitim payı arttı
ERZURUM GAZETESİ- ÖZEL - Erzurum’da 2021 yılının Ocak – Ağustos diliminde ...
 
Erzurum sağlık giderleri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum 2021 Ağustos dönemi kamu sağlık hizmetleri ...
Erzurum’da 8 ayda 171 şirket kuruldu
EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın 8 ayında 171 şirket, 19 kooperatif, ...
Erzurum şirket sermaye verileri açıklandı
EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ağustos ayında kurulan 12 şirket ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva