ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
23 Şubat 2010 Salı - 00:32

HES'e tepkili yaklaşım

Çoruh Havzası’nda yapılması planlanan hidroelektrik santralleri, Erzurum’un Tortum ilçesinde düzenlenen “HES Paydaş Toplantısı”nda ele alındı. HES’lerle ilgili olarak bir süre önce adliye koridorlarına taşan tartışmaların yaşandığı Tortum ilçesinde, vatandaşlar bu kez bilgilendirilmek üzere seferber edildi.

HES e tepkili yaklaşım

 Çoruh Havzası’nda yapılması planlanan hidroelektrik santralleri, Erzurum’un Tortum ilçesinde düzenlenen “HES Paydaş Toplantısı”nda ele alındı. HES’lerle ilgili olarak bir süre önce adliye koridorlarına taşan tartışmaların yaşandığı Tortum ilçesinde, vatandaşlar bu kez bilgilendirilmek üzere seferber edildi.
//TOPLANTIYI GÜLYURT ORGANİZE ETTİ
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt tarafından organize edilen “HES Paydaş Toplantısı”, Tortum ilçesinde yapıldı. Milletvekili Gülyurt’un yanı sıra, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Tortum, Uzundere ve İspir kaymakamları, Çoruh Havzası’ndaki ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile köylü vatandaşların katıldığı toplantıda, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Proje Etüt Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Şahin de hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Tortum Kaymakamı Fatih Ürkmezer, “Paydaş Toplantısı” adını verdikleri organizasyonun, HES’ler konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıklarını öne süren vatandaşları bilgilendirmek amacı güttüğü için büyük bir önem taşıdığını kaydeden Ürkmezer, “İnanıyorum ki, bu toplantıdan sonra sorunların çözümü noktasında herkes ortak bir paydada buluşacak.” dedi.
Daha sonra söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, toplantıyı organize etmekteki amacını anlattı.
//GÜLYURT: ZENGİNLİKLERİMİZİ DEĞERLENDİRELİM…
Tortum Çok Programlı Lisesi’nin Konferans Salonu’nu dolduran köylülere, “Su Akar Türk Bakar” sözünü hatırlatan Gülyurt, “Madem bu su akıyor, bakmak yerine kazanalım. İlimiz kazansın, bölgemiz kazansın.” diye konuştu. Enerji üretiminin, tüm dünyanın gözünü diktiği bir alan olduğunu dile getiren Gülyurt, Erzurum’un da bu anlamda önemli potansiyellere sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu zenginliklerimizi değerlendirmek varken elimiz kolumuz bağlı oturmayalım. HES’ler konusunda halkımızın bazı endişeleri var, onları anlıyorum. Zaten bu toplantıyı tertiplemekteki amacımız, bu endişelerin yersiz olduğunu anlatmak amacı taşıyor.” ifadelerini kullandı. Gülyurt’un konuşmasının ardından kürsüye gelen DSİ 8. Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, protokol ve vatandaşlara, HES’lerle ilgili olarak teknik bilgiler aktardı. Kişi başına düşen elektrik miktarı bakımından Türkiye’nin çok zengin bir ülke sayılamayacağını vurgulayan Bahadır, fakat ülkenin enerji üretiminde çok önemli sayılabilecek kaynaklarının bulunduğunu kaydetti.
//BAHADIR: ERZURUM’UN ENERJİ TÜKETİMİ 2 MİLYAR KİLOVAT SAAT
Erzurum’un 6 milyar metreküp su potansiyeli bulunduğunu ve yıllık elektrik tüketiminin ise, 2 milyar kilovat saat olduğunu dile getiren Bölge Müdürü Mustafa Bahadır, Erzurum, Erzincan ve Ağrı’da hayata geçirilmesi planlanan HES projelerinden sadece 100’ünün Erzurum’a ait olduğunu belirtti. Bahadır, “Bu projeler hayata geçirilirse, yıllık 2 milyar kilovat saat olan Erzurum’daki enerji tüketimine mukabil 5 kat üretim olacak. HES projeleri bu bakımdan büyük önem taşıyor.” diye konuştu. Katılımcılara, hidroelektrik santralleriyle ilgili olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden örnekler de veren Bahadır, HES’lerin avantajlarını da sıraladı.
//TORAMAN ÇED’İ ANLATTI
Bahadır’ın konuşmasının ardından İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman ise, HES projeleriyle ilgili olarak yürütülen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini anlattı. Toraman, “ÇED sürecinde yetkili müşavir firmalar tarafından hazırlanarak sunulan proje tanıtım dosyaları il müdürlüğümüze ulaştırılmakta ve oluşturulan bir komisyon marifetiyle Tarım İl Müdürlüğü, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu gibi ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının görüşleriyle dosya incelenip değerlendirilmektedir. Değerlendirmelerde proje alanı ile ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından saha hakkında olumsuz görüş belirtilmesi halinde ÇED kararı verilmemektedir.” diye konuştu.  
//DÜZGÜN: BÖLGEDE DOĞAL HAYAT YERLE BİR OLACAK
Toplantıya katılan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilaver Düzgün ise, yörede yaşayan birisi olarak, HES’lerin karşısında olduklarını söyledi. HES’lerin sosyal ve ekolojik dengeyi yerle bir edeceği görüşünü savunan Düzgün, “HES’ler yüzünden doğal hayat bozulacak, bölgede organik tarım hayal olacak. Şelale ve yayla turizmi umutları yerle bir olacak. Yöre halkı sefalete sürüklenecek. Bölgede hızlı bir göç süreci başlayacak. UNESCO’nun kültür mirası olarak kabul ettiği bu bölge, maalesef elden çıkarılacak.” diye konuştu. Düzgün’ün konuşması, salondakiler tarafından alkış yağmuruna tutulurken, daha sonra katılımcılarla vatandaşlar arasında soru cevap şeklinde görüşmeler yapıldı. Toplantıya katılan bazı köylülerin, HES’ler konusunda hayli öfkeli oldukları gözlenirken, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Proje Etüt Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Şahin de, HES’ler konusunda itirazı olan vatandaşlarla birebir görüştü.
HES Paydaş Toplantısı’nda, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Sağlık Müdürü Serhat Vançelik ve Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan da hazır bulundu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sade vatandaş 23 Şubat 2010 Salı 15:55

vali makamına yakışır mı elden mikrofon çekmek?_korktuğu neymiş merak ettim.tabi halkta ışıl hanımı takibe alıp sahip çıkacaktır..

Yorumu oyla      6      4  
ahmet münir 23 Şubat 2010 Salı 13:40

başbakan yardımcısı Bülent Arınç,meclis başkan vekili Güldal mumcuya baskına gidiyor.Erzurum valisi Tema vakfı temsilcisi Işıl bedirhanoğlunu bir dövmediği kalıyor,maraş milletvekili herkezi fişlemeye çıkmış,bu demokrasi örnekleri ile Avrupa birliğine ne güzelde yakışırız. sevgili Tortumlular boşuna yorulmayın büyüklerimiz kararı vermiş,nasıl bakkaların ruhuna El-Fatiha dedilerse,Erzurumun içme suyunun başını bağladılarsa,Hes'lerle sizin suyun icabınada bakacaklar.Erzurum valisi, Elazığ valisine özenirse, işte o zaman suyunuzun peşinden göz yaşı dökersiniz

Yorumu oyla      6      4  
ddaş ve dündara 23 Şubat 2010 Salı 12:51

sayın dündar ve dadaş sizlerin hislerini paylaşmakla birlikte ,,burdaki insanlara bir ihanet şebekesiyle karşı karşıya olunduğunu oy verirken yani vekalet verirken dikkat edilmesi gerektiğini söylemiştirler sonuçta buralarda AKP oy oranı yüzde 95 kendi düşen ağlamaz.vekalet vermişler ellerini tutmasınlarki .topraklarını kiralayan yahudiler fransızlar operasyonlarını kolay yapsınlar 5 5

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ 23 Şubat 2010 Salı 10:26

tortuma böle devlet ricali siyasiler akın etmemişti evet açılış yok vatandaşı kandırma toplantısı ve mülki amir vatandaşın elinden mikrofonu alıyor hemde bi hanım efendinin elinden işimiz var diye toplanan 200 kişinin önünde o salonu gelenlere daretmedinizya totumlular size yazıklar olsun 10 gün önce gidip gördüm merak eden allah rızası için gitsin tortum kapıkaya ve ziyaretli köylerinin arasından geçen çay dere kurumuş kırmızı pullu alabalık avlardık balıklar sizlere ömür yakında meyva ve agaçta kalmaz devletini sevan bu dindar insanlar kendileri üretiyor ne istiyorsunuz bu insanlardan serdarlıda taşlama oldu diye 7 kişiyi attız içeri peki tv lerden izliyoruz her gün asker polis taşlayanları niçin atmıyorsunuz devletini sevmek suçmu müsebbibi akp ve bürokratlarıdır ADALET Nerde haykırıyorum son olarak diyorumki çekmeyin mazlumun ahını çıkar aheste aheste

Yorumu oyla      6      4  
Talat Dündar dundar@hacettepe.edu.tr 23 Şubat 2010 Salı 09:57

SAYINMUZAFFER GÜL YURT HOCAM GAM DEĞİL Kİ DÜNYA GİDE DİN KALA,GAM ODUR Kİ DİN GİDER DÜNYA KALIR.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HES toplantısında gerginlik
Vali Öztürk ile TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Bedirhanoğlu arasında HES ...
Aziziye’de Termal Köy Projesi
İHA/Adaçay ve Söğütlü mahallerinde halkla istişare eden Aziziye Belediye ...
HSYK Kararına Memur-Sen'den tepki
ORHAN AKIN - TAŞKIN ŞAN (İHA) – Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim ...
 
STP’den HSYK tepkisi
Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileri Dün öğle namazı ...
Tekel işçilerine destek yağıyor
GHA/66 gündür eylemde olan TEKEL işçilerine, Erzurum’dan verilen pankartlı ...
Genç Erzurumlulardan tepki
İHA/Cuma günü öğle saatlerinde Erzurum Adliyesi önünde toplanan Genç Erzurumlular ...
 
Yakutiye’de dilenci operasyonu
Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Cuma namazı sonrası cami ...
HSYK kararına tepki
AYHAN TÜRKEZ-AHMET AKBUĞA(İHA) – Erzurum Barosu'na kayıtlı 50 avukat dün ...
Gündem aslına döndü
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Son bir haftadır Hukuk tartışmalarının merkezi haline ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva