ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>GUNCEL
14 Temmuz 2009 Salı - 00:42

Gürcü Bakan Tortum’daydı

Gürcistan Devlet Bakanı Iulon Gagoshıdze Tortum’a ziyaretlerde bulundu. Beraberinde eşi, torunu ve Gürcistan Trabzon konsolosluğundan bir yetkilinin bulunduğu Gürcü Bakan Tortum Öğretmen evinde bir gün kaldıktan sonra Bağbaşı Meryem Ana ve Öşvank Kiliselerini gezmek üzere Tortum’dan ayrıldı.

Gürcü Bakan Tortum’daydı

Gürcistan’ın Diasporadan sorumlu Devlet Bakanı Iulon Gagoshıdze Tortum’a ziyaretlerde bulundu. Beraberinde eşi, torunu ve Gürcistan Trabzon konsolosluğundan bir yetkilinin bulunduğu Gürcü Bakan Tortum Öğretmen evinde bir gün kaldıktan sonra Bağbaşı Meryem Ana ve Öşvank Kiliselerini gezmek üzere Tortum’dan ayrıldı.
TÜRKİYE HIZLA GELİŞİYOR
Gürcü Bakan Türkiye’ye ilk defa 1998 yılında geldiğini ve ondan sonrada bir çok defa ziyarette bulunduğunu belirterek her gelişinde Türkiye’nin hızlı bir değişim ve gelişim içinde olduğunu gözlemlediğini söyledi. Kabinenin en yaşlı bakanı ve aynı zamanda da Arkeolog olan Gürcü Bakan Gagoshıdze, Türkiye ile komşuluktan öte ekonomik, turizm ve kültür ilişkileri olduğunu, bu diyalogların da iki ülkeyi ziyaret eden turistler tarafından pekiştirildiğini söyledi.
İki ülke arasında ülkelerde yaşayan halkın etnik zenginlikleri bakımından da benzerliklerinin bulunduğunu söyledi.
VİZESİZ GEÇİŞ
 SSCB zamanında sınır kapılarına ancak 60 km yaklaşabildiklerini belirten Gürcü bakan, 90 gün geçerli olmak üzere vizelerin de kaldırıldığını belirterek artık Türklerin sınırdan kimlikle geçebileceklerini söyledi.
Gürcü Bakanı karşılayan Tortum Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Bakanı Tortum’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, konaklamak için Tortum’u tercihlerinden dolayı bakana teşekkür etti.Türkiye’nin bütün komşuları ile barış ve iyi ilişkiler içinde olduğunu söyleyen ÜRKMEZER, Gürcistan’ın geçen yıl yaşadığı acılarını da paylaştıklarını belirtti .
Tortum Kaymakamı Fatih ÜRKMEZER ve eşi tarafından gürcü bakan ve beraberindeki misafirlere Mehmet İNBAŞI’nın “Tortum Sancağı “ adlı kitabı ve Tortum Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan çini süslemeli tabaklar hediye edildi. Rehberliğini Trabzon Konsolosluğunda görevli ateşe Osman Çevik’in yaptığı Gürcü Bakan, Tortum’da gösterilen yakın ilgiden dolayı Kaymakam Fatih Ürkmezer’e Teşekkür ederek Tortum’dan ayrıldı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mökkemdadaş 14 Temmuz 2009 Salı 15:29

gamse gurdiye vardı bizamanlar büyük gürgistan haritası çiziyordu gürcistan devlet başkanı idi gürcistanı macereperest idaresinden halkı öldürdü bu totik onun kalıntılarından mı acaba biz o kiliseleri koruduk gelip ziyaret ediyorlar gürgistandaki yüzlerce cami ne halde diskotek bile yapmışlar biz büyük millet olmamızı tarih boyunca göstermişiz koynumuzda çok yılan besledik sadıkı millet yaptık sonucu baktık gerçektende TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK Milli dugularda her devlet kendi menfaatini düşünüyor halkıda sen bir türk vatandaşımısın nesin bilmiyorum amma çok özlem çekiyorsan gidebilirsin zorla tutan yok ne kadar zavallı oldugun belli dünyadan bi haber yaşıyorsun deve kuşu gibi kafanı kuma gömmüş at gözlügü ile bakıyorsun gerçekleri nasıl göreceksin hatim okunan yerde alkol alınırsa protöstö edilir insanların demokratik hakkı ulusal manevi duygusu olmayan anlamaz onlar bu ülkede bir kene sülük gibi beleşten geçinirler yorgun savaşçı TORTUM

Yorumu oyla      6      4  
iskender kolbaşı 14 Temmuz 2009 Salı 14:51

totik efendi, yorumların okudum. Kemalin dediği ile sesinkinin ilgisi yok. Sen bir defa kaba birine benziyorsun. Bu tarafın Türklükle ilgini gösteriyor. Olabilir gürcüsündürde ama, akıllı ol millete akıl vermeye kalkma. Tavrından bile itici olduğun çıkıyor ortaya. Bu millet bir gürcü milletvekilinden değil, senin gibi düşünen ve bilinç altı Türk düşmanlığıyla kaynayan yedi düvelden korkmamış. Efendi duruyorsa bu millet vakti değildir diye. Kurnazlığı bırak. Gürcü milletvekilinden tırsmakmış. O senin gibi devşirmelerin işi.

Yorumu oyla      6      4  
D kaya totik 14 Temmuz 2009 Salı 14:36

birey olamamış kişiler büyük devlet mantığını kavrayamaz.tarihini reddedenler sadece bir avuç zavallıdır topkapı sarayında yapılan protesta gibi.sen bir gürcü vekilden tırsarsan tokat atan çok olur.

Yorumu oyla      6      4  
Kemalettin Tunga 14 Temmuz 2009 Salı 12:03

Kaya Totik yorumcu kardeş, hayırdır siz de gürcücülük mü oynamaya niyetlisiniz. ne tarihi bağ varmış. 1000 sene öncve buralarda görülmüşler. Öşvank kilisesinden bahsediyorsan, orayı hristiyan Türklerin yaptırdığı bilimsel araştırmalarla ortaya kondu. Tarihi bağmış. tırı vırı şeyler. Altından da, bölücülük çıkarın.

Yorumu oyla      6      4  
D kaya totik 14 Temmuz 2009 Salı 11:47

tortumla gürcistanın çok net tarihi bağları var.bu halkların yakınlaşması doğaldır bu tip olayların yaşanması geç kalınmış olsada ilerde hızlanacağı kaçınılmazdır.

Yorumu oyla      6      4  
dadaş 14 Temmuz 2009 Salı 08:56

buraya bi yorum yazdım yayınlamadınız gürcü bakan tortumda bizim bakanlar niye gelmiyor

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin, katliamını sürdürüyor
Doğu Türkistan'ın başşehri Urumçi'de 2 Uygur Türkü, dün Çin polisinin ...
Bingöllü yaşlılar Türbeyi ziyaret etti
Bingöl'ün Karlıova İlçe Kaymakamlığı tarafından 45-85 yaşları arasında ...
Gaziler’de kongre heyecanı
GHA/Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum ...
 
Geri kalmışlığa “One minute”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan ...
Bu da Vali Protestosu
Kars Valisi Ahmet Kara, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplum Merkezi'nde ...
“Cesaretin şehri”
Başbakan Erdoğan Erzurum’a hem teşekkür etti, hem de Erzurum’u tarif etti:
 
“Erzurum dünya kenti olacak”
Başbakan Erdoğan, Erzurum'un iktidarları döneminde 90 yıllık su sorununu ...
Bulut ÖSS sonuçlarını değerlendirdi
ÖSS sonuçlarını değerlendiren Erzurum Valisi Bulut EBAP’ta belirlenen ...
Buna da şükür..
Erzurum ÖSS 2009 İllere göre Sınav Başarısı sıralamasında145 ve üstünde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva