ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>EKONOMİ
10 Kasım 2017 Cuma - 16:19

Gümrük ve Ticarette Erzurum gündemi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın hitap ettiği alanda Erzurum ile ilgili beklentileri dile getirdi.

Gümrük ve Ticarette Erzurum gündemi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın hitap ettiği alanda Erzurum ile ilgili beklentileri dile getirdi.
AYDEMİR ERZURUM BEKLENTİLERİNİ AKTARDI
Erzurum’da İpekyolunu ifade eden tarihi çarşı ve hanların bakanlık uhdesinde, tarihi geçmişiyle bağdaşan kıvamda ihyasını isteyen Milletvekili Aydemir, Erzurum’da İpekyolu Araştırma Enstitüsü kurulmasını, ilde uluslararası boyutta Asya, Ön asya, Ortadoğu ve Balkanlar ekseninde İpek Yolu Ticaret Fuarı organizasyonunun gerçekleştirilmesi ve İpek Yolu ticaret festivalinin düzenlenmesini talep etti.
‘ERZURUM’DAKİ İPEKYOLU YADİGARLARI İHYA EDİLMELİ’
Erzurum’un, İpek Yolu üzerinde kurulmuş, ticarette Avrupa ve Asya arasında bir tarih ve ekonomi köprüsü olduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘İpek Yolu ticaretinin gereği olarak tesis edilmiş, onlarca tarihî çarşı ve hana malik Erzurum. Ne ki bu ecdat yadigârları ve İpek Yolu miraslarının ticaretteki yeni küresel anlayışımız ölçüsünde ihyası ve tanıtımı gerekli ve hakikaten çok zaruri. Bakanlığımızın İpek Yolu ticareti noktasında bu han ve çarşılara yeni bir yaklaşım getirmesini, ihya edilerek bu çarşıların tarihî işlevlerine kavuşturulmasını, her tarihî çarşıda İpek Yolu ticaretini ifade eden bilgi merkezleri oluşturulmasını talep ediyoruz ve bunu şart görüyoruz. ‘dedi.
AYDEMİR’DEN İPEK YOLU ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ TALEBİ
Erzurum ile ilgili beklenti sunumunda, ‘Artık bellidir ki ticaret sektörü ekonomimizin bel kemiği, İpek Yolu da ticaretteki yol haritamızdır. Buna dair kültürel ataklara ve kayıtlara ihtiyaç vardır. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘O sebeple, Erzurum’da Bakanlığınızın öncülüğünde, üniversitelerimizin de katılımıyla bir İpek Yolu Araştırma Enstitüsü kurulmasını da burada kayda geçiyorum, teklifte bulunuyorum. Böyle bir enstitünün kuruluşuyla birlikte İpek Yolu tarihi hem vuzuha, açıklığa kavuşacak hem de genç girişimcilerimiz ecdadın ticari dehasını kavrayacak, bilgi çağının gerekleriyle yeni ticari projeler de üretebileceklerdir. ‘ ifadesini kullandı.
ERZURUM TİCARET SEKTÖRÜNE YENİ HEYECAN
Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’da, İpek Yolu’nun Anadolu’daki merkezi şehrinde, Bakanlığımızca her yıl bir İpek Yolu Ticaret Fuarı organizasyonunun gerçekleştirilmesi ve İpek Yolu Ticaret Festivali yapılmasını teklif ediyoruz. Böylesi bir organizasyonla Japonya’dan Çin’e Asya’nın, İran’dan Ürdün’e Orta Doğu’nun ve Ön Asya’nın, Macaristan’dan Romanya’ya Avrupa’nın ticari dikkatleri bölgemize yönelecek, bu da beraberinde ekonomik büyümeye dayanak olacaktır.’ dedi.
AVM YAPILANMASI VE ESNAFIN BEKLENTİLERİ
Beklenti sunumunun son bölümünde AVM yapılanmasının kent esnaf ve sanatkarı üzerindeki ticari etkisini dile getiren Milletvekili Aydemir, ‘AVM furyası hakikaten şehirlerde, özellikle Anadolu kentlerinde ticaret sektörüne çok ciddi sekte vuruyor. Onu da geçtik, ardı ardına açılan AVM’ler bir öncekini nakıs hâle getiriyor. Mesela, ben Erzurum’dan örnek vereyim, yakın zamanda çok ciddi bir yatırım hayatiyet buldu ama ondan önce, beş altı sene önce açılmış bir AVM vardı, hakikaten bulunduğu sahaya da ciddi işlerlik kazandırıyordu, hayatiyet vermişti. Bu açılınca orası şu anda bitti gibi, sönük bir hâle geldi. Ancak o açılırken de ondan önce açılmış olan o hâle düştü. Dolayısıyla, bilmiyorum, buna ilişkin ne yapılabilir? AVM açılımının da mutlaka bir zapturapt altına alınması lazım. Şehirler artık AVM’ler bağlamında birbirine benzer hâle geldi, nereye gitseniz aynı, aynı mağazalar, aynı vitrinler, vitrin düzenlemeleri bile aynı. Böyle olunca bir lezzet de ifade etmiyor. Buna Bakanlığımız kanalıyla, tabii, hukuki çerçevede nasıl müdahale edilir, onları bilemiyorum, araştırmak lazım, incelemek lazım ama bunun vatandaş nezdinde de bu neviden dillendirilmeleri var, bize yansımaları var, ben de bunu burada kayda geçiyorum. ‘ diye konuştu.

 
Horasan Meclisinde Sekmen gündemi
 
Atatürk Üniversitesinde 10 Kasım töreni
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sedat Metinoğlu 11 Kasım 2017 Cumartesi 12:46

DEğerli Aydemir, MHP'den ayrıldığınızda size çok kızmıştım. Ama bugün sizin ne kadar haklı olduğunuzu gördüm ve hakkını bize helal et çünkü arkandan çok konuştum. Yüzüne gelsemde söyleyeceğim. BİRDE TBMM DE YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALARLA ERZURUMUN BÜYÜK BİR DEĞERİ OLDUĞUNU DA GÖSTERDİNİZ. HER GEÇEN GÜN SİZE OLAN SEVGİM VE SAYGIM ARTIYOR. HELAL OLSUN.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Anadolu ekonomisi için işbirliği
DAP İdaresi, bölgede etkili ve doğru kamu yatırımlarını hayata geçirmek ...
İstanbul’da son sözü anneler, Erzurum’da babalar söylüyor
MNG Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer; “Doğu’nun Taşı Toprağı Altın” dedi
Karaca'dan sicil affı değerlendirmesi
NESRİN ÇETİNKAYA-Uzun zamandır sicil affı yasasının bankalar tarafından ...
 
179 başvurunun tümü onaylandı
NESRİN ÇETİNKAYA-Yüzde 30 hibeli düve alım desteği başvuruları sonuçlandı. ...
Aydemir: ‘Yerli otomobil Erzurum’da üretilsin’
Erzurum’un yatırım alt yapısı, bilgi donanımı ve yetişmiş eleman sayısı ...
Erzurum 17 milyon dolar eşiğini aştı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da ekim ayında 2.1 milyon dolar, bu yılın ocak-ekim ...
 
DAİB'ten Endonezya çıkarması
İnşaat sektörü firmalarının yurtdışı pazarlama faaliyetleri devam ediyor
TANAP'ta sosyal destek açılımı
Türkiye’nin en uzun doğal gaz boru hattı TANAP, hattın geçtiği şehirlere ...
Erzurum SMMMO'dan Bilirkişi Eğitimi
Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva