ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
7 Mayıs 2018 Pazartesi - 13:54

Güllüoğlu, otopark sorununa dikkat çekti

Ulusal İtfaiye sempozyumunda konuşan AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, “Dünya standartlarına bakıldığında daha fazla itfaiyeci istihdam edilmesi gerekiyor” dedi

Güllüoğlu, otopark sorununa dikkat çekti

Ulusal İtfaiye sempozyumunda konuşan AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, “Dünya standartlarına bakıldığında daha fazla itfaiyeci istihdam edilmesi gerekiyor” dedi. Güllüoğlu, “Şehirlerimizde otopark kültürünü oturtamazsak müdahalede geç kalacağımızı düşünüyorum. O yüzden otopark kültürünü oturtmamız gerekiyor. Şehirlerimizi tasarlarken yangınları ve afetleri düşünerek tasarlamalıyız. Özellikle son dönemde yaşanan seller bunu bize bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, afet ve acil durum yönetiminde görevli kurum ve kuruluşlar ile çalışabilirlik ve işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla “Ulusal İtfaiye Sempozyumu” düzenledi. Sempozyuma İstanbul Vali Yardımcısı Şahin Aslan, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu’nun yanı sıra Afet ve Acil Durum il Müdürleri, Afet ve Acil Durum Birlik Müdürleri, Büyükşehir Belediyelerinin İtfaiye Daire Başkanları, İl Belediyelerinin İtfaiye Müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, “Bugüne kadar yapılan başka çalışmalar arasında itfaiye ile ilişkiler noktasında çok büyük adımlar atılamadı. Türkiye'de 20 binden fazla itfaiyeci, İstanbul’da 4 bin civarında itfaiyeci her gün onlarca olaya müdahale ediyor. Ve bu olaylar da sadece yangın olayları değildir. İtfaiye kelimesi her ne kadar söndürme anlamına gelse de şehirlerdeki kurtarma olaylarında, trafik kazalarında ve afetlerde ilk müdahale eden ekipler itfaiyeciler oluyor. Büyük bir ülkeyiz. İstanbul’da trafik problemi ile Konya’da mesafenin uzak olmasıyla, Sivas’ta dağlık araziyle, Erzurum’da kış şartlarıyla birbirinden farklı koşullarla mücadele ediyoruz. Bu anlamda da bizim bazı şeyleri geliştirmemiz gerekiyor. Dünya standartlarına bakıldığında daha fazla itfaiyeci istihdam edilmesi gerekiyor. Eğer şehirlerimizde otopark kültürünü oturtamazsak müdahalede geç kalacağımızı düşünüyorum. O yüzden otopark kültürünü oturtmamız gerekiyor. Bu afetlere müdahalemizi kolaylaştıracaktır. Şehirlerimizi tasarlarken yangınları ve afetleri düşünerek tasarlamalıyız. Özellikle son dönemde yaşanan seller bunu bize bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük itfaiyesinin İstanbul’da olduğunu da sözlerine ekleyen Güllüoğlu, “4 bini İstanbul’da olmak üzere Türkiye’de 20 bin kadar itfaiyeci var. Bunlar her gün onlarca olaya müdahale ediyor. İtfaiye sadece yangınlara müdahale etmiyor. Şehirlerdeki birçok kurtarma olayına, trafik kazasına da bakıyor. Bundan dolayı AFAD ve İtfaiye birbiri ile yakın çalışması gereken kurumlardır. Bundan sonra hem akademik anlamda hem toplumdaki afet ve güvenli yaşam farkındalığını arttırmak anlamında birçok işbirliği yapacağız. İtfaiye, AFAD, 112 çalışanları toplumun gizli kahramanlarıdır. Bunların toplumda rol model olmasını da arzu ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sempozyuma geçildi. Sempozyumda, Risk Yönetimi ve Kriz Yönetimi Nedir? Afet ve Acil Durum Yönetiminde Risk ve Kriz Yönetimi, Belediyelerde Afet ve Acil Durum Yönetimi, İş Sürekliliği Yönetim Sistemi, Yangından Korunmada İmar ve Şehir Planlamanın Önemi gibi, Afetlerde ve Acil Durumlarda Birlikte Çalışabilirlik, Sağlık Bakanlığının Afetlerde ve Acil Durumlardaki Rolü, Türk Kızılay’ının Afetlerde ve Acil Durumlardaki Rolü, STK’ların Afetlerde ve Acil Durumlardaki Rolü ve “İtfaiye Teşkilatlarının Afetlerde ve Acil Durumlardaki Rolü konuları ele alındı.

“İtfaiye Teşkilatlarının Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı son oturumda ise, “İtfaiyeci Olmak, Nereden Nereye Geldik?”, “İtfaiye Teşkilatlarının Bugünü ve Yarını” ve “Mevzuatlar Açısından İtfaiye Teşkilatları ve İyileştirme Önerileri” gibi konular konuşuldu.

 
Gazişehir’de Play-Off mesaisi
 
Araştırmacı Uzun’dan şehitlere vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadına şiddete karşı ortak duruş
Erzurum'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Memur-Sen'e ...
Erzurumlu Çocuklar sağlık bilincinde yarıştı
İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak çalışma yaparak ...
Çocuklara fidan dikimi eğitimi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Nene Hatun Çocuk Evleri Sitesi ...
 
Büyükşehir refüjleri yeniliyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki orta refüjleri beton bordürlerle yeniliyor.
Kadına şiddeti önlemede kararlılık
Erzurum'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve ...
Erzurum’da dolu sürprizi
Erzurum’da başlayan sağanak yağış bir anda doluya döndü. Doluya hazırlıksız ...
 
Atatürk Üniversitesinde Yeşil Kampüs projesi
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünün ...
Karataş’tan 3 Mayıs Milliyetçiler Günü mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 3 Mayıs Milliyetçiler ...
Deligöz “Gurur duyuyoruz”
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva