ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>TÜRKİYE
8 Mayıs 2014 Perşembe - 00:45

Güllüce iklim değişikliğini ele aldı

Güllüce, “Yeni iklim anlaşmasının esaslarına ilişkin ülkemiz tarafından uluslararası iklim değişikliği müzakereleri çerçevesinde Türkiye’nin tutumunun belirlenmesidir. Bu sürecin en iyi şekilde yürütülmesinde, Bakanlığımızın olduğu kadar tüm kurumlarımızın da mesuliyeti bulunmaktadır” dedi.

Güllüce iklim değişikliğini ele aldı

ARZU TÜRKUÇAR

ANKARA (İHA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Yeni iklim anlaşmasının esaslarına ilişkin ülkemiz tarafından uluslararası iklim değişikliği müzakereleri çerçevesinde Türkiye’nin tutumunun belirlenmesidir. Bu sürecin en iyi şekilde yürütülmesinde, Bakanlığımızın olduğu kadar tüm kurumlarımızın da mesuliyeti bulunmaktadır” dedi.

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplantısında yapıldı. Toplantıda konuşan Bakan Güllüce, Başbakanlık genelgesi ile yeniden yapılandırılarak İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu oluşturulduğunu ifade ederek, “Günümüzde iklim değişikliği konusu yine dünya gündeminde en üst sıralarda yerini korumaktadır. İklim değişikliğinin insanoğlu için bir tehdit oluşturduğunu ve hâlihazırda olumsuz etkileri ile bedel ödetirken bu konuda sergilenen ataletin maliyetinin de her geçen gün daha da arttığını görmekteyiz. Öncelikle, geri döndürülemez sonuçlarından kaçınabilmek adına küresel anlamda bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu açıdan küresel bir işbirliği içerisinde hareket etmek bir zaruret teşkil etmektedir. Dünyadaki tüm ülkelerden katılan uzmanların görüşleriyle hazırlanan Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) 2014 yılı iklim değişikliği raporunda açıklandığı üzere; son yüzyıldaki sıcaklık artışı 1 dereceye yaklaşmıştır ve bu artışın müsebbibi de insanoğlu olarak net bir şekilde ifade edilmektedir” diye konuştu.

İnsanlığın şu anda tarihin en yüksek karbondioksit konsantrasyonunu soluduğunu açıklayan Bakan Güllüce, “Hızla artan nüfus, şehirleşme, ekonomik faaliyetler, çeşitlenen tüketim alışkanlıkları; çevre ve doğal kaynaklar üzerindeki baskıyı artırmaktadır. Yaşadığımız şehirlerde de iklim değişikliğinin etkilerini günlük hayatımızda iyiden iyiye hissediyoruz. Bu nedenle iklim değişikliğine uyumlu şehirleşme ve risk yönetimi günümüzde üzerinde önemle durmamız gereken en önemli konulardan bir tanesidir. Çünkü insan şehrin, şehir de insanın aynasıdır. İnsan, şehri inşa ederken aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Bizler tarih boyunca, ruhu olan şehirler inşa etmiş; bu şehirlerden de dünyaya istikamet çizen medeniyetler oluşturmuşuz” şeklinde konuştu.

2014 yılında kullanıma açılacak olan sistemle Türkiye Yeni İklim Değişikliği Bildirimini ve diğer raporlarını kısa sürede hazırlayacaklarını kaydeden Güllüce, şöyle devam etti:

“İDEP’in uygulanması ve ulusal düzeyde iklim değişikliği ile mücadele için yerel yönetimlere de görevler düşmektedir. Belediyelerimiz başta olmak üzere yerelde hizmet veren tüm birimlerin teknik kapasitesinin geliştirilmesi, finansal destek sağlanması ve Yerel İklim Değişikliği Eylem Planlarının (YİDEP) hazırlanması uygulanması ülkemizin iklim değişikliği ile mücadele alanındaki hedeflerinin gerçekleştirilmesinde önem arz etmektedir.”

Yeni iklim rejimine yönelik çalışmaların, 2012 yılından itibaren periyodik toplantılar ve uluslararası müzakerelerle devam ettiğini belirten Güllüce şunları kaydetti:

“İklim değişikliği ile küresel mücadelede üzerine düşeni yapmak amacıyla ülkemiz uluslararası müzakerelere düzenli olarak katılım sağlamaktadır. Bu yeni süreçte 2015 yılı bir kilometre taşı olarak son derece önemli bir zaman dilimi olacaktır. Çünkü tüm dünyanın üzerinde mutabakat sağlaması gerekli olan uluslararası iklim değişikliği müzakerelerinde oldukça yoğun bir döneme girilmiştir. Geçtiğimiz yıl, Varşova’da gerçekleştirilen 19. Taraflar Konferansı’nda alınan karar uyarınca; 2015 yılındaki 21. Taraflar Konferansı öncesinde tüm BMİDÇS Tarafları, 2020 sonrası için ulusal ölçekte belirleyecekleri sera gazı emisyon azaltım katkılarını belirlemeye yönelik hazırlıklarını başlatmaya davet edilmişlerdir.”

Güllüce, “Yeni iklim anlaşmasının esaslarına ilişkin ülkemiz tarafından uluslararası iklim değişikliği müzakereleri çerçevesinde Türkiye’nin tutumunun belirlenmesidir. Bu sürecin en iyi şekilde yürütülmesinde, Bakanlığımızın olduğu kadar tüm kurumlarımızın da mesuliyeti bulunmaktadır” diye konuştu.

 
Ülke tarımına Erzurum yön verecek
 
Erzurum Havalimanı 4 ayda 347 bin yolcu ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tiflis’te BTE Projesi konuşuldu
Cumhurbaşkanı Gül: -“Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum ...
‘Çok farklı bir dünyadayız’
Görmez, ‘Çok farklı bir dünyadayız. Bütün dinlerin, kültürlerin iç içe ...
Kimlik kabusuna son
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ...
 
Başbakan Erdoğan gündemi değerlendirdi
Erdoğan, “Emin olunuz ki, istiklalimizi, birliğimizi, kardeşliğimizi ve ...
‘Çocuklarımıza çığlık atmayı öğretmemiz gerekiyor’
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, son günlerde artan çocuk ...
‘Yavuz Sultan Selim misyonuyla düşünelim’
Türk milletinin başka ülkelerin derdiyle dertlenen bir millet olduğunu ...
 
Güllüce: “Adam asmayı oyuncağa çevirdiler
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Mısır’da 683 kişiye daha idam ...
‘Yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Geçmişte yaşanan acıları bildiğimiz için, ...
TBMM Başkanı Çiçek gündemi değerlendirdi
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, “Kimse bize soykırım ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva