ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
26 Mayıs 2015 Salı - 00:39

Güllüce’den düşündüren tespit

Güllüce, “Bilmek azaptır, çok şey bilince azap çekiyorsunuz. Bu ülke üzerinde yapılan numara ve entrikaları ona su taşıyanları ne kadar çok biliyorsanız o kadar azap çekiyorsunuz. Türkiye 300 yıldır ne zaman ayağa kalkmaya çalışsa, ama içeriden ama dışarıdan başına bir çorap örülüyor.’dedi

Güllüce’den düşündüren tespit

Başakşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Kayaşehir Kapalı Pazar Alanı’nın temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce’nin katılımıyla atıldı. Temel atma töreninin ardından Bakan Güllüce ve Başkan Uysal, sanatçı Orhan Hakalmaz’ın eşliğinde “Eyvallah Şahım” türküsünü söyledi.

Başakşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Avrupa ve İstanbul’da bir ilk olan kapalı pazaryerlerinin ikincisi olan Kayaşehir Kapalı Pazar Alanı’nın temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katıldığı törenle atıldı. Başakşehir’de törenle atıldı.

Tören Bakan Güllüce’nin yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, sanatçı Orhan Hakalmaz ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi sanatçı Hakalmaz protokole ve vatandalar saz dinletisini sundu. Ardından bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kayaşehir’de en fazla istediği şeyin anketlerde yüzde 65’in pazar yeri dediğini belirtti. Başkan Uysal, “İnşallah pazar yerinin temelini atıyoruz. İstanbul’un başka bir yerindeki okulun bahçesinde bizimkiler gibi ne konser verebiliriz ne de Ramazan etkinliği yapabiliriz. Her okulumuzun alanı başka okulların alanından 3-5 kat daha fazladır. Yollarımız, çevre de aynı şekildedir. Bundan 10-20 sene sonra İstanbul’un en güzel ve planlı yeri neresi derlerse, Kayaşehir olacaktır. Bizim en son metro durağımız Metrokent yani Başakşehir metrosuna 3 durak daha ilave edilerek buraya kadar metro da gelecek. 2017’de buranın metrosu da olacak” dedi.

Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın kendisine “Başkanım sen buraya pazar yapmamışsın, AVM yapmışsın” dediğini hatırlatan Başkan Uysal, “Doğrudur, biz oraya Türkiye’nin en modern pazarını yaptık. Şu anda buraya da Türkiye’nin en modern pazarını yapıyoruz. Başakşehir yeni ve güzel bir ilçedir. Bundan sonra yeni İstanbul neresi olacak derseler, Başakşehir olacak diyoruz. Başakşehir’in içerisinde de Kayaşehir olacak diyoruz” ifadelerini kullandı.

Pazarın kültür olduğunu söyleyen Başkan Uysal, “Bu kültürümüzü, biz hala 30-40 sene önceki gibi niye devam ettirelim. Sokakta pazar kurulduğu zaman o sokaktan ne ambulans ne de itfaiye geçemiyor. Bütün mahalle pazarlarımızı kapalı pazara dönüştürüyoruz. Başakşehir’de artık sokak pazarı yerine kapalı pazar olacak. Eğer pazar bizim kültürümüzse o da günümüze yakışır şekilde olacak” şeklinde konuştu.

Bakan İdris Güllüce ise, “Bakan olduktan sonra çok daha başka şeyleri fark ettik. Hz. Ali bilmek azaptır buyuruyorlar. Bilmek azaptır, çok şey bilince azap çekiyorsunuz. Bu ülke üzerinde yapılan numara ve entrikaları ona su taşıyanları ne kadar çok biliyorsanız o kadar azap çekiyorsunuz. Türkiye 300 yıldır ne zaman ayağa kalkmaya çalışsa, ama içeriden ama dışarıdan başına bir çorap örülüyor. Bana bürokrat arkadaşlarım gelip dediler ki, ‘Değerli Bakanım hiç açılış yapmıyoruz. Tesisler devreye giriyor ama biz bakanlık olarak hiç açılış yapmadık. Şu tesislere toplu bir açılış yapalım.’ Listesini getirin dedim, getirdiler. Toplam tutarı da 500 milyon lira, ne olacak? Dedim ki 500 milyon lira için şimdi Başbakan’ı mı çağıracağız? Onlarda diğer bakanlıklarda açıyorlar diyerek mahcup oldular. Akşamında biraz düşündüm, ya biz ne kadar büyümüşüz. Bu ülke ne kadar büyümüş 500 milyonu az buluyoruz, Başbakan’ı çağırırım da mahcubiyet duyarım diye nelere gelmişiz. Borç bulamadığımız paraların 8-10 katını biz Suriye mazlumları için harcıyoruz. 7 Haziran’da attığınız her oyla biz bir, birlik ve dir olacağız” dedi.

"O YETİMLERİN AHI SANA YETECEK"

Bakan Güllüce konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne diyorlar? Gelir gelmez Suriyelileri göndereceğim. Bu akşam televizyonlara bir bakın, Suriye’den gelene on binlerce yetim çocuk var. Kocası zalim Beşar Esad tarafından katledilmiş hanım kardeşimiz var. Biz onların din, ırk ve dillerine bakmıyoruz, o insandır. Hangimizin o kadınları geri gönderelim de orada katledilsin ister. Bizim töremiz bize geleni dışarıya vermez. İnancımız ve kültürümüz buna müsaade etmez ama hem HDP hem de CHP hükümet olduğumuz gün göndereceğiz diyor. Bu hangi vicdandır, nasıl insandır? Biz de diyoruz ki, o yetimlerin, dulların ahı sana yetecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce ve Başkan Uysal ile birlikte olan protokol tarafından kapalı pazaryerinin temeli atıldı. Protokol düğmeye bastıktan sonra ekrandan bir süre temel atma çalışmalarını izledi. Ardından arka fonda çalan “Diriliş” müziği hakkında da Bakan Güllüce, “Kim rahatsız olursa olsun bu müzik hep çalacak” dedi.

BAKAN GÜLLÜCE VE BAŞKAN UYSAL “EYVALLAH ŞAHIM” TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEDİ

Temel atımının ardından sanatçı Hakalmaz, “Eyvallah Şahım” türküsünü çaldı. Hakalmaz türküyü seslendirdiği sırada Bakan Güllüce ve Başkan Uysal da, türküye eşlik etti. Şenlik tadında gerçekleşen törende Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Orhan Hakalmaz da Kayaşehirlilere unutulmaz bir konser verdi.

 
Kütüklügöl ilham kaynağı oldu
 
Hızlı Tren Erzurum yolunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkut’tan CHP’ye ağır itham
Korkut, bir pervasızlık ile karşı karşıya olduklarını belirterek "Hiç ...
Karaosmanoğlu dadaşlarla istişare etti
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Erzurumlular ...
Karslı Merkez Parti vizyonunu paylaştı
Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, “Bizim siyaset ...
 
Kılıç’tan hizmet istişaresi
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, iş yoğunluğu arasında bulduğu ...
Destici ve Kamalak seçmenleriyle buluştu
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa ...
Aydemir: ‘Önceliğimiz Hak Rızasıdır’
Aydemir, ‘AK Dava, inanç, teşebbüs ve fikir özgürlüğünü hayata geçirerek, ...
 
Ala: ‘7 Haziran Yeni Türkiye’nin başlangıcıdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, seçim çalışmalarını memleketi ...
Davutoğlu: '28 Şubat'a direnemediler'
Davutoğlu, ‘28 Şubat’ta 1999’da bir muhterem hanım efendi baş örtülü meclise ...
Fırat’tan sağduyu çağrısı
Fırat, Türkiye'de artık düşmanlığın değil siyasetin rekabetinin yaşaması gerektiğini söyledi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva