ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>GUNCEL
9 Temmuz 2015 Perşembe - 03:38

Güllüce, çevre denetim rakamlarını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2015 yılı ilk altı ayı Çevre Denetim rakamlarını ve denetimler sonucunda kesilen ceza miktarlarını açıkladı.

Güllüce, çevre denetim rakamlarını açıkladı

Bakan Güllüce, “2015 yılı ilk 6 ayında Bakanlık merkez ve Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerimiz tarafından 20 bin 354 adet tesise çevre denetimi gerçekleştirildi” dedi.

Denetimler sonucunda Çevre Kanununa aykırı faaliyette bulunan tesislere, toplam 35 milyon 725 bin 577 TL idari para cezası uygulandığını ifade eden Bakan Güllüce, 54 tesisin faaliyetinin de durdurulduğunu sözlerine ekledi.

BİNALARDA ISI YALITIMINDA NİTELİKSİZ UYGULAMAYA SON

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik”te önemli iyileştirmeler yapıyor. İlk kez 2002 yılında yayınlanan ve daha sonra 2009 yılında yenilenen Yönetmelik, sektördeki tecrübe ve teknolojik gelişmelere cevap verebilecek şekilde revize ediliyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, enerji tüketiminin yüzde 72'si ithalata dayalı olup, ülkedeki enerji tüketiminin yüzde 37'si binalarda gerçekleşiyor. Bu enerji tüketiminin yüzde 80'i ise ısıtma ve soğutma amaçlı olarak tüketiliyor. Bu nedenle son yıllarda önemi anlaşılan yalıtım uygulamalarının gelişen teknolojik uygulamalar ile Avrupa ve dünya gelişmiş ülkeleri normlarına bir adım daha yakınlaşmasını sağlamak, beklenen faydayı sağlayacak şekilde nitelikli olarak yapılmasını temin etmek, mevzuatlar arasındaki uyumsuzluğu gidermek amacıyla yönetmelik değişikliği hazırlandı. Yönetmelik değişikliğinde can ve mal güvenliği ön planda tutularak, Almanya da konuyla ilgili standartların hazırlamasında görev yapan yetkin uzmanlar davet edildi. Tüm sektörlerin, sivil toplum kuruluşlarının, yangınla ilgili akademisyenlerin ve İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehir belediyesi itfaiye dairesi başkanlıklarının da katılımıyla çalıştaylar düzenlendi.

Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin ve ekibi ile RMI-Türkiye yetkililerinin katılımıyla Kayseri’de gerçek bina ölçeğinde dört farklı dış cephe yalıtım sistemi ağırlaştırılmış koşullarda yangın deneyine tabi tutuldu ve bilimsel metotlar çerçevesinde yalıtım sistemlerinin davranışları gözlemlendi. Edinilen sonuçlar yönetmeliğe taşınarak, ülkedeki laboratuvar alt yapı analizleri ve iş süreçleri yapılmış ve tüm bakanlıkların görüşleri alınarak çalışmalar yürütüldü.

Yapılan çalışmalar ile bir taraftan ortalama yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlayan, kendini 2-5 yılda amorti eden, sadece kış aylarında yakıt giderlerini değil, yazın da soğutma giderlerini azaltan, mekanlarda ısının dengeli dağılımını sağlayan, konut içindeki dengeli ısı dağılımı sayesinde yaşanan mekanlarda rutubetsiz, sağlıklı ve konforlu yaşam ortamı oluşmasını sağlayan, dış cephe yalıtım sistemlerine, sisten yangına dayanıklılık sertifikası zorunluluğu getirilerek özellikle bina cephe yangınlarının oluşumu veya yayılması önlenirken, getirilen system ve sertifikasyon zorunluluğu ile yapılan yalıtım uygulamalarına bir standart getirilerek, gerçek anlamda dış cephe ısı yalıtımının yapılması sağlanmış olacak. Ayrıca, yapılacak değişikliklerde özellikle düğün salonu, sinema v.b. insanların toplu bulunduğu mekanlarda insanların tahliyesi konusunda son derece hassas davranılarak, can ve mal güvenliği bakımından gelişmiş ülkelerdeki benzer uygulamalar esas alınarak, kapasiteye bağlı olarak kaçış genişlikleri yeniden düzenlendi.

Yönetmelikte yapılan yeni düzenleme ile bina taşıyıcı sistemini doğrudan etkileyen, dişli döşeme sistemlerinde kullanılan dolgu malzemeleri için system yangına dayanım sertifikası getirilerek yapı güvenliği sağlandı. Bu şekilde malzeme üreticileri yangın dayanımı belgelendirilmiş ürün veya farklı malzeme bileşenlerinden oluşan sistem ürünlerini imal etmesi sağlanarak, tüketici korunmaya çalışıldı.

Diğer taraftan binalardaki havalandırma kanalları, kaçış yolları, tesisat sistemleri ve asansörler gibi birçok yapı bileşeni ile ilgili güvenliği artırıcı yeni kurallar getirilirken, oksijen azaltma (OxyReduct) yoluyla yaşam olmayan kapalı alanlarda yangın oluşumunun engellenmesi teknolojisinin de kullanımına izin veriliyor. Aynı şekilde gerekli tedbirlerin alınması şartıyla yakıt depolaması olmayan çatı arasına ısı teshin merkezi kurulabilmesi sağlanarak yeni teknolojilerin önü açılıyor.

Yeni getirilen tüm bu düzenlemelerle ülkemizdeki yapı üretim pratiğinin yanısıra insan davranış biçimleri de göz önüne alındı. Bir taraftan ülkemizdeki teknolojiden yararlanmak hedeflenirken, diğer taraftan da güvenlik ve sürdürülebilir yapılaşma ön planda tutuldu.

 
3 Metrekarelik Alanda ekmek kavgası
 
ATAÜNİ Tercih Danışma Noktası hizmette
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit ve Gazi Ailelerine vefa
Uzundere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Geleneksel İftar Programında ...
İspirliler Sokak İftarında buluştu
Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının bereket ve beraberlik duygusunu ...
Altıparmak’tan kaza değerlendirmesi
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, atlama kuleleri inşaat alanındaki ...
 
Tek çare Sekmen..
Erzurum’da yapım tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle ...
36 mahallede asfalt seferberliği
Yakutiye Belediyesi, ilçeye sonradan bağlanan 36 köy/mahalle içerisinde asfalt çalışması başlattı.
Kaymakam Pektaş Çatlıların iftar coşkusunu paylaştı
- Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, Köseler Mahallesindeki iftar programına katıldı.
 
Artık cezası var…!
M.COŞKUN-1 Mayıs’ta yürürlüğe giren Elektronik Ticaret Yasası, artık vatandaşa rahat nefes aldıracak
Kamyon bisiklete çarptı: 2 yaralı
İspir ilçesinde kamyon ve bisikletin çarpışması sonucu 2 kişi yarandı.
Erzurum’dan Doğu Türkistan’a Destek
Ülkü Ocakları Erzurum temsilciliği tarafından Doğu Türkistan’da Müslüman ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva