ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
6 Ağustos 2014 Çarşamba - 15:07

Güllüce, ‘Kentsel dönüşüm hız kesmeyecek’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yeni Türkiye'nin şehirlerinin de binalarının da farklı olması gerektiğini vurguladı.

Güllüce, ‘Kentsel dönüşüm hız kesmeyecek’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yeni Türkiye'nin şehirlerinin de binalarının da farklı olması gerektiğini vurguladı.

Geçmişin çabuk unutulduğuna dikkati çeken Güllüce,’Sanki bir daha hiç deprem olmayacakmış gibi düşünmeye başlıyoruz. Unutmak, Allah'ın bir rahmetidir. Eğer sürekli bir acıyla yaşarsa insan, o hayatı zorlaştırır. Biz hem unutmayacağız hem de çaresini arayacağız. 1999'dan sonra Türkiye'de birçok şey, özellikle 2002'den sonra hükümetimizin de katkılarıyla bugünkü farklı bir hale geldi. Beton kalitesinden, inşaat tekniğinden, mühendisliğinden, jeolojik testlere kadar pek çok şey... Yeni bir Türkiye haline geldik."dedi.

SİTANBUL DIŞINDAKİ KENTLER

Güllüce, ülke genelinde hala birkaç milyon binanın sıkıntılı olduğunu ve depremde yıkılma riski taşıdığını dile getirerek, "İstanbul dışında bazı illerimiz var ki ilin yarısı neredeyse fay hattı. Hızla bunları değiştirmemiz, geliştirmemiz, bunları farklı alanlara kaydırmamız gerekiyor. Bu bakımdan bakanlığımızın ve hükümetimizin oldukça fazla katkıları var. Kentsel dönüşüm yasasının ana çıkış sebebi, deprem riski taşıyan çöküntü alanların, kötü yapılaşmanın ortadan kaldırılarak bugünkü Türkiye şartlarına uygun binalar, semtler, şehirler haline dönüştürülmesi" ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞLE KIYASLAMA

Geçmişte İstanbul'un çok kötü bir durumda olduğunu anlatan Güllüce, "Benim boyum 1,68. O zamanlar bir yerde konuşma yapıyordum Gaziosmanpaşa'da. Bu sırada caddenin diğer tarafındaki binayı görmüyordum çöp yığınından. Çöp yüksekliği benim boyumdan yüksekti. Böyle bir İstanbul vardı" dedi.

YENİ TÜRKİYE

Yeni Türkiye'nin şehirlerinin de binalarının da farklı olması gerektiğini vurgulayan Güllüce, şunları kaydetti:"Bazen bakanlığımızı eleştiriyorlar 'İşleri kilitliyor' diye. Tabii canın istediği gibi beton dökmek istiyorsan, canının istediği gibi bina yapıp satarsan, canının istediği malzemeyle bina yapıp da sadece boyası, fayansı güzel diye satmaya kalkarsan biz onu kilitleriz. Güzel yapacaksan, milletin ihtiyacına, çağın teknolojisine uygun bina yapacaksan da önüne rehber olur, her türlü desteği veririz. Biz olumsuzluklar noktasında acayip kilitleyeceğiz ve bundan sonra da kilitlemeye devam edeceğiz. İnşaat yapacaksan da düzgün yapacaksın. Her geçen gün bu işleri daha da sıkılaştıracağız, disipline edeceğiz. Beton kalitesinin daha çok üzerine gideceğiz."

 "KÖYLERDE DE KÖTÜ YAPILAŞMALARI DÜZELTECEĞİZ"

Güllüce, kentsel dönüşümle ilgili vatandaşa daha çok faydası olacak yeni bir yönetmelik çıkardıklarını belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Gediz bölgesinde büyük bir çevre projesi yapıldığını aktaran Güllüce, şöyle konuştu:"Orada ciddi bir çevre kirliliği var. Bu kirliliği ortadan kaldıracak bir çalışma yapıyoruz. Türkiye'de ilk defa çok geç kalınmış olan mekansal stratejik plana başladık. Türkiye'nin tümünü planlayacak ve stratejik planla yapılacak. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığıyla bu projeyi başlatıyoruz. 2 sene içinde de inşallah bunu bitireceğiz. Türkiye'deki yerleşim alanlarının tümünü havadan çekiyoruz. Bunlar 3 boyutlu olarak bilgisayarize ediliyor. Daha sonra her bina 3 boyutlu olarak görülebilecek hale geliyor. Online atık su denetimi yapıyoruz. Bilgisayar başındaki operatör, suları anında görüyor. Eğer yeterince düzgün arıtılmamışsa bilgisayar haber veriyor ve müdahale ediliyor. Yıkım yönetmeliği çıktı çıkacak. İskelelerimizle ilgili çok dramatik şeyler yaşanıyor. İskele yönetmeliğini hazırlıyoruz. Doğru, dürüst, çağdaş, teknolojik iskele nasıl yapılması gerekiyorsa öyle iskele yapılması konusunu içeren yönetmeliğimiz hemen hemen çıkmak üzere."

KALKINMA VE ÇEVRE

Kalkınma ile çevreyi koruma ifadelerinin ters orantılı olduğunu dile getiren Güllüce, Türkiye'nin dünyanın en hızlı kalkınan ülkelerinden biri olduğunu aynı zamanda kalkınırken çevresini de koruduğunu söyledi.

 Güllüce, İstanbul'un kentsel dönüşümde en başarılı illerden biri olduğunu ifade ederek, "Buradaki yıkım, yeni Türkiye'ye adım adım ilerleyen hizmetlerden biridir. Bu yıkım, aynı zamanda 'Ey Türkiye, bak biz artık eskileri değiştiriyoruz. Biz yeni Türkiye olarak gelişiyoruz. Bizim apartmanlarımız hem deprem riskinin ortadan kalktığı binalar olacak hem de çağın insanın istediği şartları yerine getiren binalar olacak. Çevre şartları da buna uygun olacak' demiş olacağız. Türkiye'de köylerde deprem riski de ciddi oranda var. Kısa bir zaman sonra oralara da el atacağız. Köylerde de deprem riski altındaki binaları ve kötü yapılaşmaları düzelteceğiz" diye konuştu.

 
TÜFE’de yılın en’leri açıklandı
 
Bir destek de Palandöken’den
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 6 Ağustos 2014 Çarşamba 19:58

2/3 ün 1/3 ün malı hakkında karar vermesi bir zulumdür.böyle kanun olmaz.yöneticiler müteahitlr anlaşıyor para yada dublex vs alarak komşularına baskı uyguluyor malınızı sattırırız diyor.kötünün aksine arsanın değerli olduğu yerlerde sağlam binalara çürük raporu alınıp yıkılıyor.m2 ler küçülüyor.müteahitin iflası durumunda hiçbir güvence yok yeni yapılan binalar dentleniyormu o da belli değil.50 60 senelilk binalar dururken daha yeni binalar yıkılıyor.bir sürüde yıkılmış 2 senedir yapılmayan bina var.insanlar değerli arsalarını az bir paraya satıp uzak yerlere gitmek zorunda kaldı.çok açıkları olan ve insanları mağdur eden zulme uğratan bir yasa. düzeltilmesi lazım.çürük raporları her binaya veriliyor.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ‘tatil’ rekoru’ kırdı
Erzurum, Ramazan Bayramı aramalarında 10 destinasyon arasında 7’inci sırada ...
Duvardan düştü hastanelik oldu
Erzurum Tortum ilçesinde çıkmış olduğu duvardan dengesini kaybeden çocuk yere düşerek yaralandı.
Ilıca’da iş kazası: 1 yaralı
Erzurum’da inşaatta çalışan bir kişi elini pres makinesine kaptırması sonucu yaralandı.
 
Erzurum’da üç gün yağmur var..
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da pazartesi gününden başlayarak üç gün boyunca yağmur ...
Palandökenli gençlerden çevre duyarlılığı
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Palandöken Gençlik Merkezi'nce ...
Ne gölden, ne de şebekeden su içebiliyorlar
Uzundere ilçesine bağlı Balıklı Köyü, içme suyu şebekesine kanalizasyonun ...
 
Erzurum OBM’den Habitat uygulaması
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, Kars Orman İşletme Müdürlüğü ve Kars Kafkas ...
Gölbaşı Yaşam Merkezi’ne kavuşuyor
İHSAN KUMRU-Yakutiye İlçe Kaymakamlığı SODES Projesi kapsamında “Mahallebaşı ...
Mescitli yasta
İspir ilçesinde serinlemek için girdiği Çoruh Nehrinden 17 yaşındaki genç adamın cesedi çıkarıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva