ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ESMEK’te Sıfır Atık uygulaması
ESMEK’te Sıfır Atık uygulaması
Bölgedeki nehirlerin debisi yükseldi
Bölgedeki nehirlerin debisi yükseldi
Büyükşehir Meclisinde çoğunluk Cumhur İttifakı’nda
Büyükşehir Meclisinde çoğunluk Cumhur İttifakı’nda
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
HABERLER>ASAYİŞ
9 Ekim 2020 Cuma - 03:20

Gül: ‘FETÖ bir terör örgütüdür’

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “FETÖ’yle ilgili etkin bir mücadele veriyor yargımız. Bizim yargıdan beklentimiz, masum insanların mağdur edilmemesi. FETÖ bir terör örgütüdür, FETÖ’cülük bir zihniyettir. Bu zihniyetle de mücadele etmek lazım” dedi.

Gül:  ‘FETÖ bir terör örgütüdür’

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “FETÖ’yle ilgili etkin bir mücadele veriyor yargımız. Bizim yargıdan beklentimiz, masum insanların mağdur edilmemesi. FETÖ bir terör örgütüdür, FETÖ’cülük bir zihniyettir. Bu zihniyetle de mücadele etmek lazım” dedi.
Adalet Bakanı Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen ‘Anadolu Sohbetleri’ kahvaltı programına katıldı. Ankara’daki basın yayın organlarının temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Gül, kahvaltı programının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanı Gül, hem dünya hem de Türkiye gündemindeki yoğunluktan bahsederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ortaya koyulan politikaların bölgenin barışında ve salgınla mücadelede önemli olduğundan bahsetti.
“YARGI’NIN ‘PARDON’ DEME GİBİ BİR LÜKSÜ YOK”
En kısa zamanda salgınla mücadelede başarıya ulaşılmasını temenni eden Bakan Gül, AK Parti döneminde gerçekleştirilen reformlar sonucu birçok alanda Türkiye’nin istikrara kavuştuğunu aktardı. Gül, “Azerbaycan’da, Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’deki sorunlara baktığımızda Türkiye’nin vatandaşlarımızın çıkarlarını korumaya yönelik çok güçlü bir rol üstlendiğini görüyoruz. Reform iradesini güçlü bir şekilde ortaya koymak zaruretindeyiz. Özellikle siyasal, demokratik ve hukuksal sitem bakımından Türkiye’de acı hadiseler yaşandı. Türkiye’de yargı, siyasal egemen güçlerin, vesayetin aparatı olarak kullanıldı. Bunun acı örneklerini yaşadık. Yargının tek söz sahibi olarak, hukuk çerçevesinde kendisini tesir edeceği bir yapı, elzemdir. Bu konuda çok önemli uygulamalar yapıldı. Türk milleti adına karar veren hakim, savcı, yargı, Türk milletine sırtını dönemez. Bu milletin ihtiyaç ve beklentilerini dikkate almak zorundadır. Yargı’nın ‘Pardon’ deme gibi bir lüksü yok” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR VE DEMOKRASİDE SÜPER GÜÇ YOKTUR”
Geçmiş zamanda yaşanan kötü hadiselerin Türkiye’ye çok şey kaybettirdiğini vurgulayan Gül, ‘Şu masada devlet yönetiliyor’ diyen bürokratları eleştirdi. Gül, “'Ben süper savcıyım’, ‘Ben süper hakimim’, ‘Süper mahkemeyim’ diyerek oturup, faturasını siyasetin ödediği bir meselede kalkıp kesip biçme, özensiz tutuklamalarla Türkiye çok şey kaybetti. Bunun yaşanmaması hepimizin boynunun borcu. Türkiye bir hukuk devletidir ve demokraside süper güç yoktur. Demokraside tek süper güç hukuktur. Hukukun üstünde yetkisi olduğunu iddia edenler kusura bakmasınlar. Milletin, adliyeye geldiğinde, burada adalete ulaşacağım duygusuyla girmesi ve çıkması çok önemli” diye konuştu.
“BİZİM YARGIDAN BEKLENTİMİZ, MASUM İNSANLARIN MAĞDUR EDİLMEMESİ”
İnsanların yargıya güveninin olmamasının gelecek konusunda problemlere yol açtığına değinen Gül, “Ölçülülük, hukuk devleti ilkesinin temel yaklaşımıdır. Bunları korumak ve yaşatmak hepimizin görevidir. Hukuk, popüler gündemin malzemesi ve siyasal düşünceye göre şekillenecek bir aparat değildir. FETÖ’yle ilgili etkin bir mücadele veriyor yargımız. Bizim yargıdan beklentimiz, masum insanların mağdur edilmemesi. FETÖ bir terör örgütüdür, FETÖ’cülük bir zihniyettir. Bu zihniyetle de mücadele etmek lazım” dedi.
“BİR KİMSENİN, HUKUKU, ADALETİ ZEDELEYİCİ BİR İŞ İÇİNE GİRMESİ, TÜRKİYE’YE EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Yargı Reformu’nu hatırlatan Gül, “Yargı Reformu, vatandaşın yargıya güvenini artırıcı çok önemli reformlar ortaya koydu. İnsanların hangi düşüncede, hangi partide, hangi inanışta olursa olsun tutunacağı tek dal yargıdır, hukuktur, adalettir. Bir kimsenin, hukuku, adaleti zedeleyici bir iş içine girmesi, Türkiye’ye en büyük kötülüktür. Adil olmak kadar adil görünmekte önemli” ifadelerine yer verdi.
“18 YILDA ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”
FETÖ terör örgütünün kripto bir örgüt olduğuna dikkat çeken Gül, “Normalde terör örgütleri eylemi yapar, yaptığı eylemi üstlenir ama bunlar yaptığı eylemi, ‘şu yaptı’ diye farklı bir gizleme üzerine yapılanıyor. ‘Bunların hepsini tespit ettik, attık’ diye bir yaklaşım yok. Amacımız; yargıya, adalete ilişkin herkesin yargısı. Bir siyasi partinin ya da bir düşüncenin değil. Bunu sağlamaya yönelik 18 yılda çok önemli adımlar atıldı” şeklinde konuştu.

 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu kabul etti
 
‘Libya'da Meşruiyet kazanacak, darbeciler kaybedecek’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Allah bizi şehitlerimize mahcup etmesin’
Soylu, ‘Sizler bir terör örgütünün karanlığa gömen ve bir daha çıkamayacak ...
Dolandırıcılık operasyonunda 27 tutuklama
Erzurum’un da yer aldığı 11 ilde gerçekleştirilen, nitelikli dolandırıcılık ...
İkna sonucu bir terörist teslim oldu
Van’da jandarma ekipleri ve ailelerin girişimi sonucu ikna edilen bir terörist teslim oldu.
 
Terör operasyonunda 9 tutuklama
Kars’ta düzenlenen ‘Şafak Operasyonu’nda gözaltına alınan ve mahkemeye ...
147 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) son 10 günde 147 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
İçişleri sonbahar-kış operasyonlarını başlattı
İçişleri Bakanlığı, istihbarata dayalı nokta operasyonlarla bölücü terör ...
 
- Domates yüklü Tır devrildi: 1 yaralı
Aşkale ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden Tır yan yattı. Tır da ...
Polisten silah ticareti yapanlara darbe
Muş Emniyet Müdürlüğü ekiplerince silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen ...
Aileler direniyor nöbete katılım artıyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva