ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
29 Nisan 2011 Cuma - 08:19

Gök, eğitimde şiddeti irdeledi

Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, eğitimin her sorunu çözmediğini ifade ederek, "Her sorunun çözümünü eğitimde aramayla karşı karşıyayız. Zannedildiği gibi her sorunun çözümü eğitimde değildir. Eğitimli dünyada da sorunlar ve şiddet yaygındır. Basında yer alan 'Profesör eşine şiddet uyguluyor' haberi bu gerçeği ortaya koyuyor" dedi.

Gök, eğitimde şiddeti irdeledi

ERZURUM gazetesi
Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, eğitimin her sorunu çözmediğini ifade ederek, "Her sorunun çözümünü eğitimde aramayla karşı karşıyayız. Zannedildiği gibi her sorunun çözümü eğitimde değildir. Eğitimli dünyada da sorunlar ve şiddet yaygındır. Basında yer alan 'Profesör eşine şiddet uyguluyor' haberi bu gerçeği ortaya koyuyor" dedi.
"EĞİTİMDE ŞİDDET SORUNUNA ÇÖZÜM YAKLAŞIMLARI"
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında hazırlanan, Bulgaristan Bölgesel Müfettişlik Kurumu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülmekte olan "Beş Adımda Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi" projesi kapsamında, Erzurum Lisesi Kültür Sitesi'nde "Eğitimde Şiddet Sorununa Çözüm Yaklaşımları" konulu panel düzenlendi.
GÖK’ÜN TESPİTLERİ
Vali Yardımcısı Gök, panelin açılışında yaptığı konuşmada, şiddetin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bireysel ve toplumsal bir sorun haline geldiğini belirterek, toplumda şiddet içeren olayların artması, bu olayların okul çağında çocuk ve gençleri de içine alacak şekilde yaygınlaşmasının akademisyenlerin bu konular üzerine yoğunlaşmasına neden olduğunu söyledi.
Basında sıkça kadına ve çocuklara yapılan şiddetlerin yer aldığına dikkati çeken Gök, "Çarpıcı boyuttaki şiddet haberlerini oluşturan çocukların yaşı giderek düşerken, şiddet artık çocukların da kendilerine bizzat yönelmeye başladı. Çocuklarımızı, bilgisayardan, televizyondan ve Oyunlardan alamaz olduk. Çocuklarımızın hayallerini en masum ifadeyle 'hayali yaratıklar' süsler oldu" diye konuştu.
AİLELERE DENETİM ÇAĞRISI
İnternetteki Oyunlara karşı olmadıklarını ancak bunların aileler tarafından denetlenmeden, sınırsızca çocukların kullanımına konulmasının yanlış olduğunu vurgulayan Gök, şunları kaydetti: "Cezayı sade mahpus olarak algılamak doğru değildir. Artık günümüzde de bu tür kararlar yaygınlaşmaya başladı. Allah bile davranışlar için ödül ve ceza yöntemini kullanıyor. İnsanları cennet ve cehennem cezasıyla yani ödül-ceza sistemiyle terbiye ediyor. Çünkü insanoğlu, sadece iç güdüleriyle hareket etmeye mahkum bir fare ya da basit bir etki-tepki ile işleyen bir düzenek değildir. Aile içi şiddetin en temel nedeni mahrem çatısı altında yaşanan davranışların yıllarca aile içi mesele kabul edilmesi, dışarıdan müdahaleye kapalı tutulması ve dolayısıyla önemli bir cezai müeyyide uğratılamaması, eşlerin de bu gerçeği yıllar öncesinde içselleştirerek, davranışlarına mal etmeleridir. "
EĞİTİM HER SORUNA ÇARE Mİ?
Her sorunun eğitimle çözülemeyeceğini dile getiren Gök, "Her sorunun çözümünü eğitimde aramayla karşı karşıyayız. Zannedildiği gibi her sorunun çözümü eğitimde değildir. Eğitimli dünyada da sorunlar ve şiddet yaygındır. Basında yer alan 'Profesör eşine şiddet uyguluyor' haberi bu gerçeği ortaya koyuyor" diye konuştu. Vali Yardımcısı Gök, sorunların çözümünü bazen eğitimde, bazen etkili denetim ve yaptırımda, bazen de sıkı ve yaptırıcı önleyicilerde aramak gerektiğini vurguladı.
TETİMOVA’NIN SUNUMU
Panele Bulgaristan'dan katılan Burgaz Okul Psikologları Derneği üyesi uzman psikolog Nelly Tetımova ise dernek olarak bir anket çalışması yaptıklarını belirterek, ankette çocuğun eğitiminde ve şiddetin önlenmesinde aile faktörünün önemli olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
Çocukların sorunlarını arkadaşlarıyla paylaştığını ifade eden Tetımova,
"Çocuklarımız sorunlarını genel olarak arkadaşlarıyla paylaşıyor. Annesi ile paylaşan çok az bir grup var. Anket yaptığımızda gruptaki çocukların sorunlarını babası ile paylaşmadığını tespit ettik. Bu da babanın sevgisinin az olduğunu gösteriyor" dedi.
Bu arada, panel öncesi salondaki görevlilerin, asılı Türk bayrağının üzerine Bulgaristan Bayrağı asınca, salondakiler, "Bayrağın üzerine bayrak asılmaz" diyerek tepki gösterdi. Görevliler, bunun üzerine Bulgaristan bayrağını buradan kaldırarak, salonun diğer tarafına astı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şifa Name Öğretmene Vefa
Geçen sene geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Şifa ...
Gül’den Öztürk’e teşekkür plaketi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde düzenlenen ...
'Gönülden kardeş' oldular
Erzurum İMKB İnönü İlköğretim Okulu ile Kars Arpaçay 3 Kasım Yatılı İlköğretim ...
 
Gençlik Şöleni’nde Bar Damgası
Karabük'te turizm haftası etkinlikleri kapsamında, Karabük Üniversitesi ...
Başarılı öğrencilere gezi ödülü
Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat, ilçedeki başarılı 40 öğrenciye 2011 Üniversiade ...
ANADER eğitim gündemini değerlendirdi
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili şifre iddialarına ilişkin ...
 
Eğitimde uluslararası açılım
“Beş Adımda Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi” konulu proje kapsamında, ...
A.Ü’de sendikacılık atılımı
Atatürk Üniversitesi’nin (AÜ) sendikalı işçileri artık modern ve güvenli ...
Yakıncı’dan Çocuk Kültür Enstitüsü önerisi
Türkiye'de Çocuk Kültürü Enstitüsü'nün kurulması halinde son derece yararlı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva