ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EĞİTİM
22 Aralık 2015 Salı - 18:01

Göğebakan’dan Aziz Sancar örneklemesi

Erzurumlu avukat Talat Göğebakan 31 yıl önce mezun olduğu Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne Baro Başkanı olarak gidip öğrencilerle söyleşi yaptı.

Göğebakan’dan Aziz Sancar örneklemesi

Erzurumlu avukat Talat Göğebakan 31 yıl önce mezun olduğu Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne Baro Başkanı olarak gidip öğrencilerle söyleşi yaptı.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi gibi kenar mahallelerdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin Mardin'in Savur ilçesinde dünyaya gelen ve 2015 Nobel Kimya Ödülünü alan Aziz Sancar'ı kendilerine örnek almasını isteyen Başkan Göğebakan, "Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılıp, 'Benden bir şey olmaz' demeyin. İnsanoğlunun isteyip de yapamayacağı şey yoktur" dedi.

Merkez Yakutiye ilçesinin 50'inci Yıl Caddesindeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fırat Yıldırım'ın daveti üzerine 1984 yılında mezun olduğu okula giden Baro Başkanı Talat Göğebakan, öğrencilik yıllarını hatırladı. Söyleşiden önce okulu gezerek bilgi alan Göğebakan gördüğü manzara karşısında çok şaşırdı.

GÖĞEBAKAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Mezun olduktan sonra okulu birçok kez ziyaret ettiğini söyleyen Göğebakan, "Okulu tepeden tırnağa yenilenmiş görünce heyecanlandım. Bizim zamanımız ile şimdiki okul arasında dağlar kadar fark var. Okul yönetimini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu manzara beni hem çok sevindirdi hem de duygulandırdı. Maalesef ülkemizde bu gibi kenar semtlerdeki okulların sayısı bir hayli fazla. Herşeyi devletten beklemek olmaz. Elimizi buradaki müdür, yardımcıları ve öğretmenleri gibi taşın altına koymalıyız" diye konuştu.

AZİZ SANCAR ÖRNEĞİ

Okulu gezdikten sonra bir sınıfta öğrencilerle buluşan Baro Başkanı Talat Göğebakan, eğitim, kültür, spor ve çeşitli konulardaki görüşlerini paylaştı.

Mezunu olduğu Cumhuriyet Anadolu Lisesi gibi kenar semtlerdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin hiçbir zaman umutsuzluğun ve çaresizliğin içerisine düşmemesini isteyen Başkan Göğebakan, 'DNA onarımı' hakkındaki bilimsel çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alan Aziz Sancar'ı örnek gösterdi. Sancar'ın Mardin'in Savur ilçesinde bir çiftçi ailesinin sekiz çocuğundan yedincisi olduğunu hatırlatan Göğebakan şöyle konuştu: "Geçtiğimiz günlerde Sancar'ın ilçede doğup, büyüdüğü evini gösterdi. Orada ders çalışmış ve Amerika'nın en ünlü bilim adamlarından birisi olmuş. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılıp, 'Benden bir şey olmaz' demeyin. Unutmayın ki insanoğlunun isteyip de yapamayacağı şey yok. Yeter ki derslerinize çalışın. Bunun için çok vaktiniz var. Ben Veyisefendi Mahallesinde oturuyordum. Ben ve arkadaşlarım her gün 2 kilometre yolu Erzurum'un o şiddetli soğuk kış günlerinde yürüyerek geliyorduk. Bizim zamanımızda Erzurum'da çok iyi okullar vardı. Ama ben ve benim gibi bu okuldan mezun olup çok iyi yerlere gelenler var. Yeter ki buna inanın. Zaten çalışmaktan başka şansımız yok. Çünkü günümüzde artık üniversite mezunları bile iş bulamıyor. Üniversite mezunu olduğunuz zaman bunun yanında çok iyi bir bilgisayar, ingilizce ve yüksek lisans olacak ki bir yerlere gelebilirsiniz. Hayat herkese eşit. Bu eşitsizliği sadece çalışanlar değiştirebilir. Ben okulumuzun yönetimini çok beğendim. Öğretmenler ellerinden geleni yapıyor. Birazda siz üzerine koyarsanız hakikakatan iyi yerlere gelirsiniz. Bir aileden birisi çıkınca emin olun o ailenin kaderini değiştirebiliyorsunuz çünkü rol model oluyorsunuz."

Yaklaşık 30 dakika süren söyleşinin son bölümünde Başkan Göğebekan öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Okul Müdürü Fırat Yıldırım, Baro Başkanı Talat Göğebakan'ın okullarına her zaman destek olduğunu belirterek böylesine güzel bir söyleşiden dolayı da teşekkür etti. Hem okulu güzelleştirmek hem de öğrencilere kaliteli bir eğitim sunmanın çabası içinde olduklarını ifade eden Okul Müdürü Fırat Yıldırım, "Dağ Mahallesi'nin penceresinden şehri seyreden buradaki bir öğrencinin bir gün Çankaya'nın penceresinden bütün Türkiye'ye seyretme ihtimali var. Çankaya'dan Türkiye'yi seyretme ihtimali olamasa bile hapishanenin penceresinden dışarı seyretmeyecektir" dedi.

 
İspir Elmalı’da ilgi çekici olay
 
Çat’tan Kocaeli’ne gönül köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltulu öğrencilerden Bayır Bucak seferberliği
Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri, Bayırbucak Türkmenlerine destek olmak ...
ÖĞDER Gençlik Şurası 3 Ocak’ta toplanacak
ÖĞDER tarafından Erzurum’da geniş katılımlı Gençlik Şurası toplantısı yapılacağı bildirildi.
Yabancı öğrencilerden Erzurum değerlendirmesi
Eğitimlerine Erzurum'da devam ettiren uluslararası öğrenciler Erzurum ...
 
Atatürk Üniversitesi’nde uluslararası atılım
Atatürk Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Dış İlişkiler ...
Koçak, Kanal A’da Erzurum’u tarif etti
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, her hafta Cumartesi ...
Şermin Yavuz’a başarı ödülü
Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Erzurum İl Öğrenci Meclis Başkanlığına seçilen ...
 
ŞEHİRDER’den Yerli Malı Haftası nostaljisi
Şehirder Çocuk Akademisi, “Yerli Malı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde ...
Altıparmak Müsteşar Tekin’i ağırladı
Çeşitli incelemelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Erzurum’a ...
Bulutlar anaokulu öğrencilerini ağırladı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, makamında minik öğrencileri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva