ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>ASAYİŞ
30 Aralık 2020 Çarşamba - 15:48

Göğebakan: ‘2020'yi unutturacak bir yıl diliyoruz’

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, "2021 yılı öyle bir yıl olsun ki, 2020 yılının tüm olumsuzluklarını bize unutturabilsin" dedi.

Göğebakan: ‘2020 yi unutturacak bir yıl diliyoruz’

Koronavirüs salgını gölgesinde geçen 2020 yılında Türkiye'de birçok unutulmayacak kötü olay yaşandığını belirten Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, "2021 yılı öyle bir yıl olsun ki, 2020 yılının tüm olumsuzluklarını bize unutturabilsin" dedi.
Neler yaşandı?
Dünyada, büyük bir coşkuyla karşılanan 2020'nin özellikle ülkemizde çok kötü olaylara tanıklık ettiğini belirten Baro Başkanı Talat Göğebakan, "İlk olarak Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi, Elazığ ve Malatya'da 41 kişi hayatını kaybetti. Ateşkesi sağlamak üzere Suriye'nin İdlib bölgesinde bulunan TSK unsurlarına şubat ayı içerisinde rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışları ve hava saldırısında 45 asker ile 1 sivil şehit oldu. Van'ın Bahçesaray ilçesinde 4 Şubat'ta minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu 7 kişi öldü. Çığ altındakileri kurtarmak için bölgeye giden ekipler de çığın altında kaldı. İki olayda, aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 42 kişi yaşamını yitirdi, 84 kişi yaralandı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçağın 5 Şubat'ta pistten çıkması sonucu 3 yolcu hayatını kaybetti. Türkiye'de ilk Covid-19 vakası 11 Mart'ta tespit edildi, ilk ölüm ise 18 Mart'ta açıklandı. Salgın nedeniyle okullar kapatıldı, camilerde cemaatle namaz kılınmasına ara verildi, 17 Mart'tan itibaren tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, kafe, kıraathane, çay bahçesi, dernek lokalleri, SPA ve spor merkezlerindeki faaliyetler geçici süreliğine durduruldu. Ramazan Bayramı da Türkiye'nin 81 ilinde arife günü ve bayram boyunca uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5 Haziran'da 5 büyüklüğünde, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 14 Haziran'da 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bursa'nın Kestel ilçesinde 5 Haziran'da meydana gelen sel nedeniyle 6 kişi yaşamını yitirdi. Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da patlama meydana geldi, 7 kişi hayatını kaybetti. Bu facia sonrası bu kez Adapazarı ilçesinde dağlık alanda, havai fişeklerin imha edilmek üzere kamyondan indirildiği sırada 9 Temmuz'da patlama meydana geldi. 3 asker şehit oldu, 8 kişi yaralandı. Giresun'da 22 Ağustos'ta etkili olan şiddetli yağış Dereli, Doğankent ve Yağlıdere ilçeleri başta olmak üzere birçok yerleşim bölgesinde sele neden oldu. Arama kurtarma ekiplerinin günler süren çalışmaları sonucu askerlerin de aralarında bulunduğu 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, çok sayıda ev ve iş yeri hasar gördü. İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de, merkez üssü Ege Denizi olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sığacık'ta deniz suyunun yükselmesi sonucu cadde ve sokaklar su altında kaldı. Deprem nedeniyle 117 kişi hayatını kaybetti, 1032 kişi yaralandı, enkaz altından 107 kişi sağ çıkarıldı" diye konuştu.
İlk Kez Evimizde Olacağız
Türkiye'nin bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı sebebiyle yeni yılı ilk kez evlerinde karşılayacaklarını sözlerine ekleyen Göğebakan, "Her sene yılbaşının gelmesi ile beraber her yer ışıl ışıl oluyor ve çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleniyordu. Ama bu yıl milyonlarca kişinin ölmesi nedeniyle ülkemizde koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle yeni yılı evimizde karşılayacağız. Halkımızdan bu kısıtlamalara daha öncekiler gibi uyarak bu illetten biran evvel kurtulmayı diliyoruz. 2021 yılı öyle bir yıl olsun ki, 2020 yılının bizlere yaşattığı tüm olumsuzluklarını unutturabilsin. Yeni yılda umutların gerçek, gerçek mutlulukların ise sonsuz olmasını diliyorum" dedi.

 
2 örgüt mensubu daha teslim oldu
 
Adalette Gündem: İnsan Hakları Eylem Planı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 örgüt mensubu daha teslim oldu
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ikna çalışması sonucu ...
Narman’da kaçak tütün operasyonu
Narman ilçesinde jandarma ekipleri tarafından bir ev ve iş yerine yapılan ...
Horasan’da tren kamyonete çarptı: 1 yaralı
Horasan ilçesinde hemzemin geçitte trenin kamyonete çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.
 
Soylu: ‘Diz çöktürdük’
Soylu, DHKP-C’nin dizleri üzerine çöktüğünü ve bunun tanık koruma programı ...
Soylu uyuşturucu ile mücadele verilerini açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik güçlerinin uyuşturucu ile etkin ...
Hainlere ait sığınak imha edildi
Osmaniye'nin Amanoslar bölgesinde devam eden Yıldırım-5 operasyonu kapsamında ...
 
‘148 terörist etkisiz hale getirildi’
İçişleri Bakanlığı, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına ...
Hainlere ait mühimmat ele geçirildi
Hakkari'nin Kavaklı köyü kırsalında PKK/KCK bölücü terör örgütüne ait ...
Jandarma’dan terör operasyonu
Bingöl jandarma tarafından 3 adrese yapılan operasyonda 3 şüpheli gözaltına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva