ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>EKONOMİ
1 Aralık 2010 Çarşamba - 00:45

Gider geliri ikiye katladı

Bu yılın Ocak-ekim döneminde il geliri 709 milyon 704 milyon TL olan Erzurum’da, il gideri bir milyar 588 milyon TL’ye yükseldi. İl giderleri, il gelirlerinin yüzde 2.2. oranında üstünde çıktı.

Gider geliri ikiye katladı

AYHAN KARA/ERZURUM GAZETESİ
//KİŞİ BAŞINA DEVLET HARCAMASI
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2010 yılı Ocak-Ekim dönemi iller bazında merkezi yönetim bütçe harcamaları kümülatif sonuçlarını açıkladı. Devlet, bu yılın on ayında Erzurum’da kişi başına personel giderleri dahil 2 bin 52 TL, personel giderleri hariç bin 32 TL kamu harcaması yaptı. Erzurum’un 2010 yılının on ayındaki kamu harcama miktarı bölge toplamında yüzde 16.21 olarak hesaplandı.
ON AYLIK KAMU HARCAMALARI
Bu yılın on ayında bir milyar 588 milyon 337 bin TL tutarında kamu harcamasının gerçekleştiği Erzurum’da personel için 789 milyon 531 bin TL, ekonomik iş ve hizmetler için 297 milyon 868 bin TL, çevre hizmetleri için bir milyon 562 bin TL, iskan ve toplum refahı hizmetlerinde 299 bin TL, sağlık hizmetleri için 265 milyon 40 bin TL, dinlence, kültür ve din hizmetleri için 51 milyon 991 bin TL, eğitim hizmetleri için 517 milyon 746 bin TL, sosyal güvenlik ve yardım hizmetleri için ise 28 milyon 93 bin TL tutarında harcama kaydedildi.
ERZURUM’UN BÖLGE PAYI
2010’un on aylık ölçeğinde Erzurum’un kamu harcama payı, bölge toplamında, personel giderlerinde yüzde 14.88, ekonomik iş ve hizmetlerde yüzde 22,31, çevre hizmetlerinde yüzde 14,94, iskan ve toplum refahı hizmetlerinde yüzde 0.08, sağlık hizmetlerinde yüzde 18.61, Dinlence ve kültür hizmetlerinde yüzde 18, eğitim hizmetlerinde yüzde 17, sosyal güvenlik ve yardım hizmetlerinde ise yüzde 13.25’lik oran gösterdi.
ERZURUM’UN TÜRKİYE PAYI
Erzurum’un kamu harcama payı, ülke toplamında, toplam harcama kaleminde yüzde 0.69 personel giderlerinde yüzde 1.49, ekonomik iş ve hizmetlerde yüzde 1, iskan ve toplum refahında yüzde 0.007, çevre hizmetlerinde yüzde 0.76, sağlık hizmetlerinde yüzde 2.22, Dinlence ve kültür hizmetlerinde yüzde 1.29, eğitim hizmetlerinde yüzde 1.58, sosyal güvenlik ve yardım hizmetlerinde ise yüzde 0.05’lik oran gösterdi.
BÖLGE KAMU HARCAMALARI
Doğu Anadolu. Bölgesinde Personel giderleri için 5 milyar 302 milyon TL, ekonomik iş ve hizmetler için bir milyar 334 milyon TL, Çevre hizmetleri için 10 milyon 453 bin TL, İskan ve toplum refahı hizmetleri için 366 milyon TL, Sağlık hizmetleri için bir milyar 424 milyon TL, Dinlence ve kültür hizmetleri için 288 milyon TL, eğitim hizmetleri için 3 milyar 29 milyon TL ve sosyal yardım ve güvenlik hizmetleri için ise 211 milyon TL harcama kaydedildi. Bölgenin kamu harcamaları toplamı 9 milyar 793 milyon TL olarak açıklandı.
BÖLGENİN ÜLKE PAYI
Bölgenin ülke toplamındaki harcama payı toplamda yüzde 4.25, personel’de yüzde 10, ekonomik iş ve hizmetlerde yüzde 4.8, çevrede yüzde 5.1, iskan ve toplum refahında yüzde 8.87, sağlıkta yüzde 11.94, din ve kültür hizmetlerinde yüzde 7.18, eğitimde yüzde 9.26, sosyal güvenlik ve yardımda ise yüzde 0.41 olarak açıklandı.
HARCAMADA LİDERİZ
2010 yılının on aylık bölümünde, Doğu Anadolu’da kamu harcamalarının en yüksek olduğu il bir milyar 705 milyon TL ile Van olurken, Erzurum bir milyar 588 milyon TL ile ikinci oldu. Erzurum’u bir milyar 13.7 milyon TL ile Elazığ, bir milyar TL ile Malatya820 milyon TL ile Hakkari, 550 milyon TL ile Ağrı, 469 milyon TL ile Bitlis, 452 milyon TL ile Muş ili izledi.
SAĞLIK GİDERLERİ İLLER SIRALAMASI
Ocak-Haziran ayları döneminde sağlık hizmetleri harcamasının en yüksek oranda kaydedildiği İl 265 milyon TL ile Erzurum olarak belirlendi. Sağlık hizmetleri harcamalarında Van 264 milyon TL ile ikinci olurken, Malatya 169 milyon TL ile üçüncü, Elazığ 145 milyon TL ile dördüncü, Ağrı 99 milyon TL ile beşinci sırada yer buldu.
EĞİTİM HARCAMALARI İLLER SIRALAMASI
Doğu Anadolu Bölgesinde eğitim harcamalarından en yüksek payı Erzurum aldı. 2010 yılının on ayında 517 milyon TL’lik eğitim harcamasının yapıldığı Erzurum’u 448 milyon TL ile Van, 408 milyon TL ile Malatya, 330 milyon TL ile Elazığ, 200 milyon TL ile Ağrı, 186 milyon TL ile Muş ve 179 milyon TL ile Kars izledi.
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konfeksiyon, zenaatı öldürdü
Erzurum’da bir dönemler kış mevsiminin gelmesiyle birlikte bayram eden ...
ABİGEM TSE belgesi aldı
Bölgedeki KOBİ’lere eğitim ve danışmanlık desteği sağlayan Erzurum ABİGEM(Avrupa ...
Bal üretimi arttı
Erzurum’da hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi, ...
 
Ticaret’te acı gerçek
TOBB 10 Aylık Birikimli Şirketleşme Verilerini açıkladı. TOBB verilerine ...
Sanayimize sahip çıkmıyoruz..
Tekstil sektörünün daha çok hazır giyimde yoğunlaştığı Erzurum’da, önlük, ...
Bankacılar bowlingte yarıştı
Finansbank’ın, çalışanlarını ofiste geçirdikleri zaman dışında farklı ...
 
Genç Girişimciler Doğu’da toplandı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu tarafından ...
1 kilo kıyma yerine 7.5 kilo hamsi
Karadeniz’de yaşanan balık bereketi Erzurum’a da yansıdı. Kurban Bayramı ...
Organik tarım denetimleri başladı
Erzurum’da organik tarım denetimlerine başlandı. 5262 Sayılı Organik Tarım ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva