ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
21 Kasım 2014 Cuma - 06:57

Gıda sektörüne bilimsel yaklaşım

ETSO’da faaliyetlerinin sürdüren KUYAP Eğitim ve Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen “Gıda Sektörü Çalıştayı”, ETSO Meclis Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Gıda sektörüne bilimsel yaklaşım

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) da aralarında bulunduğu 5 oda tarafından finanse edilen, KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi’nin (KUYAP) Erzurum’daki faaliyetleri sürüyor.
 ETSO’da faaliyetlerinin sürdüren KUYAP Eğitim ve Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen “Gıda Sektörü Çalıştayı”, ETSO Meclis Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Erzurum’la birlikte 15 ilde işletmelerin çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılmasını hedefleyen proje kapsamında düzenlenen çalıştayda, Erzurum’da tarım ve hayvancılık sektörüyle entegre olmuş gıda işletmelerinin durumu, sektörde yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları masaya yatırıldı.
DEMİR’İN SUNUMU
ETSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayın açış konuşmasını, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Demir yaptı. Konuşmasında, KUYAP’ın Erzurum, Van ve Kars’ta yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi veren Demir, şimdiye kadar Erzurum’da 4’ü işverenler, 5’i de çalışanlara yönelik olarak 9 eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini belirterek, hedef kitlelerin eğitimine büyük oranda yaklaşıldığını vurguladı. Demir, KUYAP Erzurum Eğitim ve Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Gıda Sektörü Çalıştayı’nda da, Erzurum’da büyük bir gelişme kapasitesine sahip olan tarım hayvancılık sektörüne dayalı gıda sektörünün durumunun ele alınacağını sözlerine ekledi.
 Çalıştayda daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) AB Daire Başkanlığı Proje Koordinasyonundan Sorumlu Uzman Burcu Atılgan, TOBB’un projeye bakış açısı ve uygulandığı illerdeki katkılarından söz etti. KUYAP uzmanlarından Selvet Mergen ise proje kapsamında sürdürülmekte olan çalışmaların yanı sıra çalıştayın konusu olan gıda sektörünün Türkiye’deki durumuyla ilgili bilgi aktardı.
YÖRÜK’ÜN TESPİTLERİ
Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Yörük, “Erzurum’da Gıda Sektörünün Sorunları ve Fırsatları” hakkında bilgilendirme yaparken aynı fakülteden Doç. Dr. Bülent Polat ise “Gıda Sektöründe ve Hayvancılıkta Hijyen Sorunları ve Yapılması Gerekenler” konulu bir sunum yaptı.
Çalıştayda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) adına Samet Dalmış, TKDK Hibe programları hakkında bilgilendirme yaptı. Çalıştayda ayrıca başarı öyküleri başlığı altında Oral Et A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Oral da deneyimlerini paylaştı.
Çalıştayın son bölümünde ise Strateji Gelişimi uzmanı Sayın Yeliz Çuvalcı, “Gıda Sektöründe Rekabet için Kümelenmenin Önemi” konulu sunumunu katılımcılarla birlikte etkileşimli bir oturum düzeninde gerçekleştirdi. Böylece bir sonraki çalışma öncesinde sektör için öncelikli adımlar belirlendi.
 Organizasyona katkıda bulunanlara, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Demir tarafından teşekkür belgesi verildiği çalıştaya, ETSO Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, 35 meslek komitesinin başkanları, gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
KUYAP’IN AMACI;
 KUYAP, uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlard1a eğitimler verilecek, hem de Ticaret ve/veya Sanayi Odaları’nın eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olacak.
 Projenin sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) - Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı - İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKG-PRO)’dir. Projenin uygulanmasında teknik destek PLANET (Yunanistan), IDI (İrlanda), EURECNA (İtalya), DIALOGOS (Yunanistan) ve MAKRO (Türkiye) konsorsiyumu tarafından sağlanıyor.
 

 
Uyuşturucu tacirine 17 yıl hapis cezası
 
2 kaçakçı tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehir içi ulaşıma ‘büyük’ vizyon
Büyükşehir Belediyesi, yıllardır Aşağı Mumcu Caddesi Çavuşoğlu Sokağı'nda ...
Oltu Özedere’de yangın
Erzurum’da prefabrik bir evde elektrik kontağından çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi.
Meteoroloji doğuda 4 ili uyardı
Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Cuma günü başlaması beklenen sağanak ...
 
Doğu’da satılık köy
Malatya’nın büyükşehir olması nedeniyle Doğanşehir’de köy tüzel kişiliğine ...
100 bin öğrenciye diş sağlığı taraması yapılacak
Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 18-24 Kasım Ağız Ve Diş Sağlığı ...
Yakutiye Nikah verileri açıklandı
M.COŞKUN-Yakutiye Belediyesi Evlendirme Müdürü Mensur Akdemir, “Evlenen ...
 
Çınar’dan Ailelere uyarı
M.COŞKUN-Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, süt hısımlığı hakkında önemli ...
Vatandaş en çok gürültüyü şikâyet etti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çağrı merkezi olan ALO 181 hattına vatandaşlar ...
Kar mevsiminde pastırma yazı
Erzurum’da etkili olan soğuk ve yağışlı hava yerini pastırma sıcaklarına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva