ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
MEB’den tarihi duruş
MEB’den tarihi duruş
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
16 Haziran 2013 Pazar - 16:58

Gezi parkı olayına bilimsel yaklaşım

Yrd.Doç.Dr.Savaş Eğilmez, Gezi Parkı’yla ilgili açıklamada bulundu. Eğilmez, “Yaklaşık 3 haftadır kimilerine gör 2, kimilerine göre 6, kimilerine göre de 9 ağaç bahanesiyle İstanbul ve Ankara’nın bazı semtlerinde yaşanan olayları ibretle ve üzüntüyle izliyoruz.” dedi.

Gezi parkı olayına bilimsel yaklaşım

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr.Savaş Eğilmez, Gezi Parkı’yla ilgili açıklamada bulundu. Eğilmez, “Yaklaşık 3 haftadır kimilerine gör 2, kimilerine göre 6, kimilerine göre de 9 ağaç bahanesiyle İstanbul ve Ankara’nın bazı semtlerinde yaşanan olayları ibretle ve üzüntüyle izliyoruz.” dedi.
Eğilmez, açıklamasını şöyle sürdürdü:“Biz bu olaylardaki tepki ve faaliyetleri iki gruba ayırıyoruz. Birinci grup; Gezi Parkı merkezli Taksim meydanının yeniden düzenlemesi planına karşı demokratik haklarını kullanarak karşı çıkan ve daha yeşil bir çevre isteyen insanlar. İkincisi ise bu insanları kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı yıllardır besleyip büyüttükleri kini kusanlar. İkinci grubun profesyonelce yönlendirildiği ve amacının provokasyon olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Amaçlarına ulaşabilmek kullandıkları argümanların başında sosyal medya ve dış basın geliyor. Hangi niyeti taşıdıklarını anlamak için sosyal medya üzerinde oluşturdukları grupları takip etmek yeterli olacaktır. Ermeniciler dahil bütün bölücüler, bu gruplarda kol kola girmiş insanımızı provoke etmek, infial ortamına sokmak ve ülkemizi büyük bir kaosun içerisine sürüklemek için yalan ve iftira temelli bilgilerle büyük komplolar kurma uğraşındalar. Başta da söylediğimiz gibi bu marjinal gruplar, sınırlarımız dışından destek alıyorlar. Bunların en önemli destekçisi uluslararası kamuoyunda oldukça etkili olan bazı basın yayın organları. CNN ve BBC başta olmak üzere şöhretli ajanslar, saatler süren özel yayınlarında, saatler süren yalanlarla uluslararası kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, ülkemizin imajını bozmaya çalışıyorlar. Empoze etmeye çalıştıkları Türk baharı safsatası tutmayınca, Türkiye’yi bir Afrika ülkesi gibi gösterip, her yerde isyanların çıktığını ve çok sayıda ölümün gerçekleştiğini telkin etmişlerdir. Aslında uluslararası medyanın Türk Devleti’ne karşı takındığı bu tavır, Türkler için yeni bir şey değil. Avrupa ve Amerikan medyası bugün yaptıklarının aynısını 1850 ile 1925 yılları arasında 1960’da, 1970’de, 1980’de de yaptı. Ermeniler, Türk toprakları içerisinde bir Ermenistan Devleti kurma amacıyla oluşturdukları terör örgütleri vasıtasıyla bir çok isyan çıkartmışlardır. Bu isyanlar Ermeni komitelerince “Ermenilerin Türklerce katledilmesi” olarak tanıtılmış ve Batı ülkelerine, Hıristiyan kamuoyuna bu şekilde yansıtılarak büyük gürültü kopartılmıştır. Bu amaçla hemen hiçbir yanlış bilgilendirmeden kaçınılmadan, olaylar tahrif edilerek, dünya kamuoyuna sunulmuştur. Anadolu’nun birçok yerinde çalışmalar yapan Hıristiyan misyonerler. İstanbul’daki büyükelçilikler ve Anadolu’daki konsolosluklar bu propagandanın batı kamuoyuna iletilmesinde ve benimsetilmesinde büyük rol oynamışlardır.
Bütün bunlara Batı basınının aynı paraleldeki yayınları da eklenince, Hıristiyan kamuoyu, Ermenilerin gerçeklerle ilgisi olmayan mesajlarını benimsemeye başlamıştır. Aslında, kendi devletlerinin politikaları da bu mesajların benimsenmesini gerektirmekteydi. O halde yapılacak tek bir iş vardı, o da Müslümanlara karşı Hıristiyan Ermenileri desteklemek ve himaye etmekti. Bu dönem de gerçekten de böyle yapılmıştır. Bu durum Türk Devleti’nin imajını bozdu. Avrupa ve Amerika’da Türk Devleti’ne karşı ciddi bir önyargı oluşturarak, içerideki bölücü ve isyancıları meşrulaştırmaya çalıştı. Bugün de aynı şeyi yapıyorlar. Suriye’deki ölümleri alt yazıyla geçiyorlar, Türkiye’deki eylemlere saatlerini ayırıyorlar. Ve ne hikmetse, nasıl bir habercilik önsezisi ise dış basın olaylar başlamadan, olayların çıkacağı bölgeye karargâhını kurmuş oluyor. Haberlerin finali hep aynı; Türkiye karışık, Türk Devleti despot, Türkler kötü. Birinci dünya savaşı öncesinde de Türklere karşı büyük bir kampanya yürüten Avrupa ve Amerikan basınının içeride de taşeronları vardı. Bugün de 100 yıl öncesinden hiç farkı yok. Bugün de dış basının Türkiye’deki taşeronları faaliyetlerine hızla devam ediyor. Yaşadığımız coğrafya çok zor bir bölge. Her zaman dikkatli olmalıyız, hiçbir zaman rehavete girmemeliyiz. Bir gözümüz hep açık uyumalıyız.”

 
Türbe’de kadın kavgası: 2 yaralı
 
‘Besicilik önceliğimiz olmalı’
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilimsel 17 Haziran 2013 Pazartesi 13:03

yazınızda 1983 den peri devam eden terör ve bu terörün ermeni terör ile bağlantısı varmı yokmu değinmemişsiniz

Yorumu oyla      7      4  
DavutSA®I, Ankara 17 Haziran 2013 Pazartesi 11:24

Bu makale, bilimsel bir derginin hakem heyetinin önüne çıkacak nitelikte midir, Allah aşkına? Ağaç sayısı dahi muğlak olan, hiç bir araştırma yapılmamış, kes-yapıştır ve dedikoduya dayalı bir yazı... Yazık... Hakikaten çok yazık! "Bilimsel" ile "bilimsel olmayan" iki makale arasındaki farkı ayırt edemeyen bir öğretim görevlisi... Bir de doktora yapmış!

Yorumu oyla      9      4  
DADALOĞLU 17 Haziran 2013 Pazartesi 09:59

BUNU ERZURUMDAKİ HERKES SÖYLEYEBİLİRDİ.

Yorumu oyla      8      4  
gurbetteki Dadaş 17 Haziran 2013 Pazartesi 08:09

Gerçekten çok bilimsel olmuş,1850 ile 1925 yılları arasında 1960’da, 1970’de, 1980’de de yaptı. Ermeniler, Türk toprakları içerisinde bir Ermenistan Devleti kurma amacıyla oluşturdukları terör örgütleri vasıtasıyla bir çok isyan çıkartmışlardır.Sayın yorumcum ne alaka;

Yorumu oyla      7      6  
siyami 16 Haziran 2013 Pazar 22:50

klasik edebiyat....

Yorumu oyla      10      5  
Bilimsel Bu ise!!!!! 16 Haziran 2013 Pazar 21:41

Ört ki ölem!

Yorumu oyla      12      5  
vedat 16 Haziran 2013 Pazar 17:44

TAMAMEN İLİMDEN UZAK BİR ŞEKİLDE SİYASİ ŞAHSİ BİR FİKİR BEYANI... CANIM ÇIKSIN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ... BU İDEOLOJİ BEZİRGANLARINDAN NE ZAMAN KURTULACAKSIN.....

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitim dönemini tarihle tamamladılar
Karaçoban ilçesinde bulunan Karaçoban Lisesi ve Fatih Ortaokulu öğrencileri ...
‘Gençlerimizin kalbinde öfke olmamalı’
Son günlerde yaşanan üzücü olayları da değerlendiren Diyanet İşleri Başkanı ...
Tarımda uygulamalı eğitim
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Aziziye ilçe Müdürlüğü'nce demonstrasyon ...
 
Doğu’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu
Türkçe Olimpiyatları, Bingöl Şehir Staduyumu’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Gülen Hocaefendi’den tepki
Fethullah Gülen Hocaefendi, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklama ...
‘Metodumuz peygamberin metodudur…’
Görmez, "Metodumuz elbette peygamberin metodudur. Peygamberi metot, mesafeli ...
 
Türkçe Olimpiyatları Doğu Etabı başladı
Türkçe Olimpiyatları Doğu etabı başladı. Erzurum’da Türkçe olimpiyatı ...
4.Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı
IV. Erzurum Tarım ve Hayvancılık fuarı İstasyon Meydanında açıldı
Elen Türkiye birincisi oldu
“Gençliğin Necip Fazıl’a Mektubu” konulu yarışmada Rüveyda Elen, Türkiye birincisi oldu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva