ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>ASAYİŞ
26 Ağustos 2021 Perşembe - 15:05

‘Geri adım atmıyoruz, kararlıyız’

13 yaşında dağa kaçırılan kızı Şeyma için eylemde olan anne Nazlı Sancar, "Geri adım atmayacağım, sadece kızım Şeyma için bu mücadeleyi vermiyorum. Dağdaki tüm çocuklar için ve mağdur olan aileler için bu mücadeleyi veriyorum" dedi.

‘Geri adım atmıyoruz, kararlıyız’

Van'da evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle kadınlara yönelik yaptığı paylaşıma tepki gösterdi. PKK tarafından 13 yaşında dağa kaçırılan kızı Şeyma için eylemde olan anne Nazlı Sancar, "Geri adım atmayacağım, sadece kızım Şeyma için bu mücadeleyi vermiyorum. Dağdaki tüm çocuklar için ve mağdur olan aileler için bu mücadeleyi veriyorum" dedi.

HDP’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla "Savaşa, talana, tecride, ırkçılığa karşı Kadınlar Barışı Savunuyor şiarıyla İzmir, Diyarbakır, Tatvan ve İstanbul’da kadın buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Haydi, kadınlar, hep birlikte barışı haykırmaya" paylaşımı Van’da tepkiyle karşılandı.

Yıllardır çocukları için mücadele eden anneleri görmezden gelen HDP, kadın hakları söylemleriyle annelerin tepkisine neden oldu. Van'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler, 27 Şubat'tan bu yana her hafta partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve sayıları artarak 32'yi bulan aileler, kentin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Ellerindeki 'Dağları kurtlara kuşlara bırakın', 'Evlat nöbetindeyiz', 'Çocuklarımızı istiyoruz', 'Artık yeter! Yakamızdan düşün' ve 'Anneler nöbette' yazılı dövizlerle yürüyen anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan attı.

“GERİ ADIM ATMIYORUZ, KARARLIYIZ”

PKK tarafından 13 yaşında dağa kaçırılan kızı Şeyma için eylemde olan anne Nazlı Sancar 10 yıldır kızının acısıyla yaşadığını söyledi. Sancar, “10 yıldır ben gözyaşlarıyla adım atıyorum. 1 Eylül'de dünya barış gününde HDP kalkıp barış annelerin barışıdır sloganları atıyor. Biz anne değil miyiz? Biz evlat sahibi değil miyiz? Bu HDP niye bizi görmezden geliyor. Onlar görmek istedikleri kadınları haykırıyor. Biz anneler de onları haykırıyoruz. 2 yıldır Van’da biz bu mücadeleyi veriyoruz ve sonsuza kadar bu mücadelemi sürdüreceğim, geri adım atmayacağım, sadece kızım Şeyma için bu mücadeleyi vermiyorum. Dağdaki tüm çocuklar için ve mağdur olan aileler için bu mücadeleyi veriyorum, tüm evlatlarımızı alana kadar bu mücadeleyi vereceğiz, geri adım atmıyoruz, kararlıyız” dedi.

“10 YILDIR HDP/PKK İLE SAVAŞIYORUM”

Halkın oylarıyla seçilen HDP milletvekillerinin annelerin feryatlarına kulak tıkadığını ifade eden Sancar, “Biz anne, baba değil miyiz? Biz de anne, babayız bizim de içimiz, canımız yanıyor. Onlar zannediyor ki bizler geri adım atacağız, hayır asla geri adım atmıyoruz. Kandil'i biz anne ve babalar yok edeceğiz. Zafer bizim olacak ve biz kazanacağız. HDP anneleri barış sloganları için çağırıyor, biz anne değil miyiz? Bizi de görsünler, bizde onlara haykırıyoruz, onlar barışı haykırıyorsa bizler de onları haykırıyoruz. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum çocukları dağda olan anne ve babalara sesleniyorum, bize destek olun gelin korkmayın evlatlarınızı PKK ve HDP’den alın. Biz korkmuyoruz, ben korkmamda, 10 yıldır HDP/PKK ile savaşıyorum, evladımı almadan geri adım atmıyorum, atmayacağım” diye konuştu.

“FATİH'İN ANNESİ HASTA, ONUN ÖZLEMİYLE KANSER OLDU”

Annesi hasta olduğu için yengesi eyleme katılan, 11 yıl önce PKK tarafından dağa kaçırılan Fatih Arslan’ın (20) yengesi Aynur Arslan, “Fatih evine gelsin, yuvasına dönsün, anne-babasına geri dönsün, Fatih’i çok özledik. PKK çocuğumuzu kandırdı dağa götürdü, yıllarca aradık ama hiçbir yerde bulamadık. Evine dönsün artık yeter, annesi hasta, onun için, onun özlemiyle kanser oldu. Eğer ayakta durabilseydi o gelirdi, benim yerime annesi gelirdi. Fatih’i bekliyoruz, evine, yuvasına dönsün” şeklinde konuştu.

 

 
ATAUNİ’de İyilik İçin Sanat gündemi
 
Ailelerin HDP önündeki direnişi devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hainlerin inleri imha edildi
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde düzenlenen operasyonda teröristlere ait 4 sığınak imha edildi.
Jandarma’dan Covid-19 denetimi
Ardahan il Jandarma komutanlığı ekipleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) ...
‘Evlatlarımızı HDP götürdü’
Çocuklarının silahlı terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından ...
 
 Evlat nöbetindeki ağabeyden kardeşine çağrı
6 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan kardeşi Aysel için Hakkari'den ...
Aileler 723 gündür nöbet tutuyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
4 gün önce emekli olmuştu
Erzurum’da anahtarı evinde unutan Reşat Coşkun çağırdığı çilingiri beklemeden ...
 
Hainlere ağır darbe
Eren-1 Şehit Jandarma Er Mehmet Karacı Operasyonu kapsamında, Terör Arananlar ...
Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı iddiaları yalanladı
Ağrı’da, Ali Boçnak isimli şahsın Kürtçe mevlit okuduğu için ceza aldığı ...
Sansa Deresinde kaza: 9 yaralı
Erzincan’da midibüsün yan yatması sonucu meydana gelen trafik kazasında 9 kişi yaralandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva