ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
Kick boksta Gençoğlu gündem oluşturdu
Kick boksta Gençoğlu gündem oluşturdu
Çiftçi’ye Üçkümbetler brifingi
Çiftçi’ye Üçkümbetler brifingi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Kasım 2010 Salı - 00:10

Gençlik tarih bilincinden uzak...!

Gençliğin tarih bilincine sahip olması gerektiğini vurgulayan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atalay, "Aksi halde gençlik geleceğe dönük bir şey elde edemez. Kur'an-ı Kerim insan bilincini diri tutmak için 'nereye gidiyorsunuz' diye her sorar. Aynı soruyu kendisine soran insan kendisini yanlışa düşmekten kurtarmış olur.." dedi.

Gençlik tarih bilincinden uzak...!

Gençliğin insanlar için kavşak noktası olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Atalay, "Hayatımızla ilgili önemli bir çok kararı gençlik dönemlerinde veririz. Her toplum gençlere yatırım yapmalı. Bizde ise bu bilinç gelişmiş değil. Krize giren toplumları yine gençler kurtarır. Bu gerçeği bilip eğitim sistemimizi buna göre düzenlememiz gerekir." şeklinde konuştu.
//MERDİVEN ALTI SÖYLEŞİSİ
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Atalay Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr Mehmet Biber’in yönettiği Birey Üniversite Kitabevi’ndeki “gençlik ve gelecek” konulu söyleşide üniversite sınavlarının kaldırılması gerektiğini söyledi.
//ATALAY’DAN BİLİMSEL SORGULAMA
‘Gençlik önemli bir nokta. Gençlik bir miras gibidir. Bereketlidir. İnsanoğlu diğer canlılarda olmayan bir şey taşıyor. Gelecek ve tarih insan için önemli bir kavramdır. İnsan oğlunun geçmişte ve gelecekte neler yapıldığını kendisinin ise neler yapacağını bilmesi gerekir. Bu da ancak tarih bilincine sahip olmakla mümkün olur. Gençlik tarih bilincine sahip değil ise geleceğe dönük bir şey elde edemez ve bilinmez bir adrese doğru yürür. Kuran-ı Kerim insan bilinci diri tutma için ‘nereye gidiyorsunuz’ diye her sorar. Aynı soruyu kendisine soran insan kendisini yanlışa düşmekten kurtarmış olur. Birçok peygamberin ve gençlerden oluşan ashabı kehfin gençliklerini Allah için harcadıklarını görüyoruz ’ diyen Orhan Atalay geçlik dönemlerinin önemi konusunda şunları söyledi:
//GENÇLİK DÖNEMİNİN ÖNEMİ
 “Hayatımızla ilgili önemli bir çok karı gençlik dönemlerinde veririz. Gençlik bizim için bir kavşak noktasıdır ve her toplum gençlere yatırım yapmalı. Bizde ise bu bilinç gelişmiş değil. Krize giren toplumları yine geçler kurtarır. Bu gerçeği bilip eğitim sistemimizi buna göre düzenlememiz gerekir. Fakat genliğimiz bir kimlik krizi yaşamaktadır. 1980 öncesi gençliğin bazı davranışlarını eleştirsek dahi bir fikre sahip olmasını ise önemsiyoruz. Bugün Türk siyasetine 1980 gençliğinin yön verdiğini görüyoruz. Bugünün gençliği ise fikirsiz yaşamaktadır. Biz üniversitede okurken hocalar ders anlatırken biz gizli gizli sıraların altına koyduğumuz fikir kitaplarını okurduk. Bugünkü genlere izin verildiği halde böyle bir dertleri yok. Şimdiki öğrenciler soru bile sormuyor. Soru sormayı önemsemeyen mevcut eğitim sistemimiz öğrencileri köreltiyor. Öğrencileri sınav hastası yapan bu sınavmatik eğitim sistemi hemen değiştirilmeli. Üniversite sınavları mutlaka kaldırılmalı. Elbette hak eden herkesin üniversite mezunu olması gerekir. Ancak bu şekilde üniversite mezunu olan kişi hayattan zevk alamaz. İstemediği bir bölümü okuyan kişini durumu sevmediği biriyle evlenen insanın evliliğine benzer. Kişi sevdiği işi yapmalı sevdiği işin kariyerini yapmalı. İşte hayatta bir seçmemiz vardır onu da sağlam ve severek yapmamız gerekir. Gençlerimizi bu hallere sokan sistemi sorgulamamız gerekir. Kısa yoldan bir şeylere sahip olmaktan uzak durmalıyız. Emek harcadığımız her şey bize anlamlı gelir.”
//GENÇLERE REHBERLİK
Prof. Dr. Orhan Atalay gençlere nasıl bir rehberlik yapılmalı şeklindeki bir soruyu ise şu şekilde cevapladı: ‘bu toplumun geleceği gençlerde ise onara daha çok yatırım yapmalıyız. Yöneticilerin gençleri anlaması gerekir. Bütçenin büyük kısmını eğitim hizmetlerine ayırmamız gerekir. Kendilerine geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin de kendi sorunlarına ve haklarına sahip çıkmaları gerekir.’
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güngör rahmetle anıldı
AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, Erol Güngör'ün fikirlerini ...
“Dijital ortam düşünmeyi önlüyor”
1.Malatya Uluslararası Film Festivali'nin "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nün ...
Otar Iosseliani'ye başarı ödülü
Doğu Anadolu Bölgesinde Erzurum Dadaş Film Festivalinden sonra ikinci ...
 
Aziziye 3 yıldır müze olamadı
Osmanlı- Rus savaşlarına sahne olan ve Ruslara geçit vermeyen Aziziye ...
Gençlik Merkezinden sanat atılımı
Erzurum’da sesine güvenen gençler, Gençlik Merkezi tarafından açılacak ...
Adım Tiyatrosu Doğu Turnesinde
Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Adım Tiyatrosu tarafından sahnelenen ''Haraşo ...
 
Dadaşlar Kuzuluk’ta buluştu
Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) yönetimi ve federasyona ...
Ceylan'dan Lyon çıkarması
Atatürk Üniversitesi’nde görevli akademisyenler, yurt içinde ve yurt dışında ...
Dadaş Film Festivali öncü oldu
Doğu Anadolu Bölgesinde Erzurum Dadaş Film Festivalinden sonra, ikinci ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva