ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
27 Mayıs 2019 Pazartesi - 17:05

Gençlerin en anlamlı buluşması

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen, Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları kapsamında 25 Mayıs tarihinde, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen liseli gençler; Milli Mücadele’yi hem dinlediler hem anlattılar.

Gençlerin en anlamlı buluşması

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen, Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları kapsamında 25 Mayıs tarihinde, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen liseli gençler; Milli Mücadele’yi hem dinlediler hem anlattılar.

Birinci Meclis’te çalıştaya katılan gençler İkinci Meclis ile Etnografya Müzesi ve Hacı Bayram-ı Veli Türbesi’ni gezdiler.

Milli Mücadele’nin 100’üncü yıl dönümünde 100 liseli genç, Birinci Meclis’te (Kurtuluş Savaşı Müzesi-1’inci TBMM Binası) toplanarak, Milli Mücadele’yi hem anlattılar, hem dinlediler. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen, Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Buluşmaları kapsamında 25 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen Ankara Programı kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 100 lise öğrencisi, İkinci Meclis’i, Etnografya Müzesi’ni, Hacı Bayram-ı Veli Türbesi’ni gezme ve inceleme imkanı da buldular.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Anadolu’nun ortak kültür ve tarih şuurunun gençler tarafından özümsenmesini amaçlayan büyük buluşmaların sekizincisi, Milli Mücadele’nin 100’üncü yıl dönümü nedeniyle ve Cumhurbaşkanlığı Makamı’nın 22 Şubat 2019 tarihli “ 100’üncü Yıl Kutlamalara” konulu genelgesi uyarınca; Ankara’da düzenlendi. 39 ilden 100 lise öğrencisinin katıldığı programda; akademisyenler, yazarlar ve öğrenciler bir araya gelerek, Milli Mücadele ruhunu, o dönemin olgu ve olaylarını müzakere ettiler.

Gençler, tarih ve kültürle zenginleşiyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, gençlerde tarih ve kültür bilincinin yerleşmesinin ve kökleşmesinin önemine dikkat çekerek, “Milli Mücadelenin 100’üncü yıl dönümünde gençliğimizin milli mücadele, milli ruh, şuur ve milli kültürle donatılması için bu tür çalışmaların yapılmasını son derece önemsiyoruz. Bu buluşmalar, saha incelemelerini de kapsadığı için öğrencilerimizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin gelişmesine çok büyük katkıda bulunuyor” dedi.

Program kapsamında Birinci Meclis’te; Kurtuluş Savaşı kahramanlarının oturduğu sıralara oturan ve Milli Mücadele konulu çalıştaya katılan gençler, burada özellikle, Birinci Meclis’in gündeminde bulunan ulusal ve uluslararası konular ile ilgili sunumlar yaptılar, görüşlerini paylaştılar. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadele dönemindeki kararlılıkları ve azimleri ile tarih yazan, isimlerle ilgili de sunum yapan gençler, daha sonra Atatürk’ün Büyük Nutku okuduğu İkinci TBMM binasına geçtiler. Burada, meclis binasını gezen ve bina ve o dönem yaşananlarla ilgili bilgi alan gençler, buradan Millet Bahçesi’ne geçerek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun ile tarihi sohbet gerçekleştirdiler, ardından, Ankara Etnografya Müzesi’ni ve Hacı Bayram-ı Veli Türbesi ve Yerleşkesi’ni gezdiler. Gençlerin son durağı iftar yemeği verilen Rahmi Koç Müzesi Divan Restoran oldu.

Hangi gençler

Tarih ve Kültür Birliği buluşmalarına katılan liseler arasında, Galatasaray, Darüşşafaka, Kabataş Erkek, İstanbul Erkek, Hüseyin Avni Sözen, Kartal Anadolu İmam Hatip, Haydarpaşa, Pertevniyal, Vefa, Kandilli Kız Anadolu, Çamlıca Kız Anadolu, Ankara Atatürk, İzmir Namık Kemal Lisesi gibi köklü eğitim kurumları yer alıyor. Ankara buluşmasına ayrıca, Van, Mardin, Kars, Diyarbakır, Tunceli, Hakkari, Şanlıurfa, Erzurum, Siirt, Şırnak, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Osmaniye’den lise öğrencileri katıldı.

Akademisyenler, yazarlar ve öğrenciler bir arada

‘Anadolu Tarih ve Kültür Birliği’ buluşmalarında, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen öğrenciler ile akademisyenler, düşünce insanları, sanatçılar, yazarlar, öğretmenler ve bürokratlar bir araya gelerek, karşılıklı görüş alış verişinde bulunuyorlar. Aynı zamanda, müzakere edilen kültür değerlerini, yerinde görme imkanına kavuşuyorlar. Bu kapsamda, şimdiye kadar 7 etkinlik gerçekleştirildi.

İlki 4-6 Ocak 2019 tarihlerinde Çanakkale’de, ikincisi 15-17 Şubat 2019 tarihlerinde Mardin’de, üçüncüsü 15-16 Mart 2019 tarihlerinde Samsun'da, dördüncüsü 17 Mart 2019 tarihinde Amasya'da, beşincisi 12-14 Nisan 2019 tarihlerinde Sivas'ta, altıncısı 26-28 Nisan 2019 tarihlerinde Erzurum'da düzenlenen etkinliklerin yedincisi 16 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmişti. İstanbul’da ayrıca 1 Mayıs 2019 tarihinde "Topkapı Sarayı Semineri ve Uygulamalı Tarih ve Kültür İncelemesi" etkinliği yapılmıştı.

 
Aşık Çelebi’nin acı günü
 
600 ton taşla yapılan Atatürk portresi uzaydan görülebiliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Keçiören’de Erzurum rüzgarı
Keçiören Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ramazan etkinliklerinin ...
Erzurumlu Hafız Kaçan Dünya birincisi oldu
68 ülkeden 121 hafız 7 ülkeden katılan jürinin huzurunda kıyasıya yatıştılar.
40 ülkeden 210 öğrenci iftarda buluştu
Eğitimlerini Erzurum'da devam ettiren yaklaşık kırk ülkeden 210 uluslararası ...
 
100 liseli genç 1. Meclis’te buluştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Tarih ve Kültür ...
Yakutiye’de Ramazan coşkusu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin “Ramazan Etkinlikleri” tüm hızıyla devam ediyor.
Samsun'dan Erzurum'a kahramanlık türküleri
Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi ve Erzurum Yakutiye Güzel Sanatlar ...
 
İlahiyatçı Çıtlak Ramazan ayının manasını paylaştı
İlahiyatçı yazar, radyo ve TV program yapımcısı Fatih Çıtlak, Erzurum ...
Erzurum Valiliği’ne yeni logo
Memiş, Erzurum'da görev yapan basın mensupları ile iftar yemeğinde bir ...
İstanbul Türküsü afişi ile birinci oldu
Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ferruh ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva