ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>TÜRKİYE
30 Ocak 2017 Pazartesi - 13:33

Gençler, Türk İslam Sanatları kış kampında buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 81 ilden bin 500 genci 11 ilde kış kamplarında buluşturdu.

Gençler, Türk İslam Sanatları kış kampında buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 81 ilden bin 500 genci 11 ilde kış kamplarında buluşturdu. Bu kamplardan Türk İslam Sanatları Kampı Edirne İl Müdürlüğü tarafından 23-27 Ocak tarihleri arasında Edirne’de düzenlendi.
Türk İslam Sanatları kampı, KYK İl Müdürü Mustafa İKİZ ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Prof.Dr.Ahmet Atan ve müdürlerin katılımı ile açıldı. Bunun yanında programa Doç. Dr. Abdülhamit Avşar ve bir çok akademisyen katıldı. Medeniyet ve sanat konularının işlendiği kampta uygulamalı olarak hat, ebru, minyatür, tezhip sanatları öğrencilere gösterildi. Kars, Ardahan, Erzurum, Sivas, Kırşehir, Bolu, Bartın ve Zonguldak illerinden katılan öğrenciler kampın ikinci gününde şehit aileleri ile buluştu.
Katılımcı 150 öğrenci önce Edirne Balkan Şehitliğini ziyaret etti. Ziyarette Edirne Vaizi Selim Al, şehitlikler ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Bu illerden gelen bir grup öğrenci, KYK İl Müdürü Mustafa İkiz ve Edirne Müftü yardımcısı Mehmet Altay, Şehit İstiklal Vardar’ın ailesini ziyaret ederek şehit ailesine Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti. Daha sonra aile ile birlikte şehitliğe gidilerek dualar edildi.
KYK İl Müdürlüğü’nün daveti ile öğrenciler ve şehit aileleri bir araya gelerek yemekte buluştu. Yemekte KYK İl Müdürü, Müftü Yardımcısı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç ve yurt müdürleri de hazır bulundu. Öğrenciler ile şehit yakınları arasında duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenciler başka illerden geldiklerini ve şehit yakınları ile tanışmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. İlk defa Edirne’ye gelen öğrenciler bu kadar çok tarihi değer karşısında hayran kaldıklarını söylediler.
KYK İl Müdürü Mustafa İkiz, yaptığı açıklamada, kampa katılan kurum yurtlarında barınan ve farklı şehirlerde öğrenim gören gençleri şehit yakınları ile bir araya getirerek aralarında birlik ve beraberlik duygularını geliştirmeyi, ziyaretler ile tarihi ve manevi değerlerimizi hatırlatmak ve milli bir tarih bilinci oluşturmayı hedeflerini belirterek hem öğrencilerin hem de şehit ailelerimizin çok memnun olduklarını ifade etti.
Edirne’nin tarihi mekanlarını, müzeleri ve camileri gezen öğrenciler, hayranlıklarını ifade ettiler. Türk İslam sanatlarını gezdikleri mekanlarda müşahede eden öğrenciler, tekrar Edirne’ye gelmek istediklerini ifade ettiler.
Kampın son gününde Prof. Dr. M. Zeki Kuşoğlu ve Yazar Sadık Yalsızuçanlar konuşmacı olarak katıldılar. Kuşoğlu konuşmasında, “Sanat Allah’ın kullarına lütfettiği ortak dilin adıdır. Sanat sayesinde hangi dilden olursak olalım birbirimizi anlama imkanına sahibiz” dedi.
Sanatı koruyucu hekimliğe benzeten Kuşoğlu, öğrencilere seslenerek “her mesleğin yanında bir meşrebiniz olsun, meşrebiniz sanat olsun. Aklın güzelliğini ancak sanatla yakalarsınız” diyerek konuştu.
Programda konuşan Yazar Sadık Yalsızuçanlar ise, “Türk İslam Sanatları, irfan ocaklarından çıkmıştır. Bu bir gönül işidir. Bu iş ustasız, öğretmensiz olmaz. Musiki, hat, ebru, çini, tezhip, kündekari gibi sanatlar hep irfan ile aşk ile olur” ifadelerini kullandı.
Edirnekari sanatının da Edirne’ye has bir sanat olduğunu belirten Yalsızuçanlar, irfan bilmektir. İrfana ulaşmanın tek yolu aşk’tır. Her devirde iyiler ve kötüler, Yezidler ve Hüseyinler olur, ancak iyi güzele baskın çıkar“ diyerek öğrencilere hitap etti.
Kamp sonunda katılımcı öğrencilere belgeleri törenle verildi. Ayrıca öğrencilere Edirne’ye özgü mis sabunu, badem ezmesi ve kurabiye hediye edildi.

 
Dadaşlar kan bağışında yarıştı
 
İkinci kez Türkiye Şampiyonu oldular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'EYOF 2017 Erzurum'a büyük bir renk katacak'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Erzurum'un ev sahipliği yapacağı ...
Yatırımını Doğu’da büyütmek isteyenlere özel destek
Cazibe Merkezleri Programının detaylarını açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, ...
Şehit Ocak dualarla uğurlandı
Diyarbakır'da düzenlenen hain terör saldırısında şehit düşen evli ve bir ...
 
İlk tur tamamlandı
Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin ilk turu tamamlandı.
Yerle bir edildiler
Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK), Fırat Kalkanı Harekatı’nın 145. gününde ...
'Bu çocuklar büyük bir şeref verdi bize'
Baba Halisdemir, ağlayan Sekin'in kardeşlerini, "Niye ağlıyorsun. Ben ...
 
Kılıç: 'Hainleri asla affetmeyeceğiz'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Türkiye’de devletimizin, milletimizin ...
On binlerden şühedaya sadakat yürüyüşü
“Türkiye Şehitleri ile Yürüyor” adlı yürüyüş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif ...
'Bastığın yerleri «toprak! » diyerek geçme, tanı!'
Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı etkinlikleri kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva