ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
5 Ekim 2017 Perşembe - 09:52

Gelişen Kentler Zirvesi’nde Erzurum etabı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYODER) işbirliğinde gerçekleştirilen Gelişen Kentler Zirvesi’nde Erzurum, ekonomik ve iktisadi yönden masaya yatırıldı.

Gelişen Kentler Zirvesi’nde Erzurum etabı

Zirvenin açılış konuşmasını yapan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Öncelikle destekleri ve işbirlikleri için Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne, Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendiye çok teşekkür ediyorum” dedi. “Gelişen kentler zirvesini Bursa, Konya, Gaziantep, İzmir, Samsun, Kayseri ve Balıkesir’den sonra şimdi Erzurum’da yapıyor olmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz” diyen Dr. Yetgin, şunları kaydetti: “Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda devamlı sektöre duyarlı olmayı, çözüm odaklı ve sosyal sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmeyi amaçladık. Gayrimenkul sektörünün çatı örgütü olarak ülkemizin ve sektörümüzün sahip olduğu potansiyeli en doğru şekilde değerlendirmek ve küresel rekabet koşullarında güçlü potansiyele sahip olacak stratejiler geliştirmesine öncülük etmek, en önemli ve öncelikli hedefimiz olacaktır. Bu yaklaşımla kamu kurumları ve yerel yönetimlerle işbirliğini daha da geliştireceğiz. Tarihi ipek yolu üzerindeki konumu dolayısıyla coğrafi ve stratejik açıdan yüzyıllardır dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Erzurum anayolların kesişim noktasında önemli bir merkezdir. Tüm bu faktörlerden dolayı önemli bir nokta olmuştur Erzurum. Ve tabii ki milli mücadelenin bayrak kentlerinden biridir Erzurum. Bugünse Erzurum Türkiye’nin en çok göç veren kentlerinden biridir Erzurum. Oysa sahip oldukları zenginlikleriyle özellikle kış turizmi gibi çok daha fazlasını hak ediyor. Biz GYODER olarak bu kadim şehrimize desteğimizi göstermek için buradayız. Türkiye’de gayrimenkul sektörü her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Büyüyen gayrimenkul sektörünün hızlı büyümesini İstanbul dışında diğer şehirlerde de görüyoruz. Biz de 2000 yılından bu yana gelişen kentler projesini yürütüyoruz. Anadolu’daki kentlerimize dikkat çekmek bu şehirlerimizin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileriyle buluşturmak, bu kentlerimize yatırım yapılmasına önayak olmak istiyoruz. Anadolu’daki yatırımcıların isteklerini almak ve çözüm odaklı olmayı çok önemsiyoruz.”
Zirvenin gerçekleştiği kentlerde ekonomi raporlarının hazırlandığına vurgu yapan Dr. Yetgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz GYODER olarak gittiğimiz her kente o kentle ilgili bir rapor hazırlayarak gidiyoruz. Bu raporda birçok kuruluşun o şehir ve o bölge ile ilgili verdiği rakamları hatta bazı ham bilgileri veri haline getirip rapora dönüştürüyoruz. İşte Erzurum’a da böyle bir raporla geldik. Bu raporun Erzurum yatırımcısına ulusal ve uluslararası alanda çok önemli olacağına inanıyoruz. Bu raporda Erzurum’u yüksek gelişim potansiyeli olan konut, ticaret, turizm, sanayi ve lojistik açısından ele aldık. Araştırma raporunda gördük ki Doğu Anadolu ile Karadeniz’i birbirine bağlayan yeni ulaşım projeleri Erzurum’un istihdam ve proje merkezi açısından bir cazibe merkezi olmasına katkıda bulundular. Bu önemli proje Erzurum’un stratejik konumunu daha da artırırken şehri bölgenin büyüyen yıldızı haline getiriyor. Bu raporun hazırlanmasında büyük katkıları olan değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ancak raporda yer alan bazı kısımları paylaşmak istiyorum. Halkın yaşam memnuniyeti ve mutluluk algısı birçok ekonomik neden ve koşula bağlı bulunuyor. Ancak kişi başı gelir ev, araç, hane halkı büyüklüğü, ulaşım olanakları ve diğer sosyo-ekonomik koşulların yaşam memnuniyeti alanında etkili olduğu biliniyor. Raporumuzda yer alan TÜİK’in yaşam memnuniyeti raporlarına göre ülke geneli mutluluk oranı yüzde 63.3 iken Erzurum’da mutluluk oranı yüzde 65.7 olarak tespit edilmiştir. Erzurum’daki mutluluk Erzurum’daki halkın Erzurum’da yaşamaktan mutlu olduğunu gösteriyor. Bu sonuçlar aynı zamanda Erzurum’un gelişimi için umut vaat ediyor. Raporumuzda çok önemli bir konuda cazibe merkezleri yer almakta. Erzurum’un da içinde olduğu 5 ayrı merkezde 53 ili kapsayan bu program çerçevesinde yatırım teşviklerine ek olarak vergi dışı desteklerin de sağlanması planlanmaktadır. Özel sektörün yeni yatırım ve işletmelerine destek sağlaması, Erzurum’un ekonomik büyümesi ve sosyal gelişimine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”
“Anadolu şehirlerinin en büyük sorunu göç olgusudur”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Anadolu şehirlerinin en büyük sorununun göç olgusu olduğunu kaydetti. Başkan Sekmen, şunları bildirdi: “Biz bugün büyük şehirlerde yaşanan sıkıntı ve sorunları hep görüyor ve biliyoruz. Ama büyük yatırımların da hala oralara yapıldığını da görüyoruz. Bu büyük şehirler dışında elbette ki Anadolu’daki kentleri de düşünmek elbette ki oraları da dönüştürmek gerekiyor. Hatta buralarda tarih var kültür var. Buraların da yeniden restorasyonu ve yenilenmesi günümüze kazandırılması gerekiyor. Anadolu şehirlerinin en önemli problemlerinden biri de göç sorunudur. Bu sorunu nasıl durdurabiliriz? Şimdi bu şehirlerimizin cazip hale getirilmesi lazım ki vatandaşlarımız burada yaşamaya devam etsinler, hatta yaşayan insanlarımızın mutlu ve huzurlu olduğu gibi buradan giden insanlarımız da buraya geri dönsünler. Başka vilayetlerden başka yerlerden insanlar bile buraya gelsinler. Bunun için öncelikle bu şehirlerimizde var olan tarihi eserlerinin gün yüzüne çıkarılması gerekir. Biz Erzurum’da ‘Korunan tarih dönüşen şehir’ sloganını geliştirerek tarihi eserleri günümüze kazandırmaya özen gösteriyoruz. Yine şehrin çöküntü alanları var. Kentsel dönüşüm dediğimiz buraların yenilenmesi ve buralardaki tarihi eserlerin de korunması ve çevresinin de o mimariye uygun yeniden inşası gerekiyor.”
“Erzurum yatırım ve cazibe merkezidir”
Başkan Mehmet Sekmen, şehirdeki olanak ve imkânlara da vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda hava ulaşımımız çok kolay, şehrin yanı başında Bunun yanında turizmimiz söz konusu. Bir kış turizmi vardı biz buna da bir de yaz turizmini kattık. Artık Erzurum’u yazın da dopdolu olan bir şehir haline getirdik. Erzurum’a Yüksek İrtifa Kamp Merkezi yaptık. Fiziki imkânları oluşturduk arkasından o boş otellere yazın en azında spor takımları gelmeye başladı. Bu 100 futbol kulübünü şehirde misafir ettik ve oteller yetmez hale geldi. Yine eğitim ve sağlık gibi imkânları da öne çıkarmak gerekiyor. Ayrıca bu şehirde yeraltı zenginliklerimiz var. Krom, manyezit, bakır, altın, çinko ve kömür yatakları Bunları duyunca dedik ki burada termik santraller de kurulabilir. Burada bu madenler değerlendirilebilir. Şimdi bunlar konuşulmaya başlandı. Hatta petrol ve doğalgaz hatları şehrimizden geçiyor. Dedik ki burada rafineri ve petrol kimya tesisleri kurulabilir. Sayın Valimle bunları takip ediyoruz. Petrol ve rafineri tesisleri kurmak için yoğun gayret sarf ediyoruz. Yaşamı her yerde oluşturabiliriz yeter ki bunları değerlendirip ortaya çıkaralım. GYODER’in bu toplantıyı Erzurum’da yapmasından ötürü mutlu olduğumu ifade ediyorum. Bir de şunu iddia olarak ifade ediyorum. Erzurum 3-4 sene içerisinde göç veren değil göç alan bir şehir olacak. Burada yaşayan insana kent mutluluk verecek.” Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da, “Erzurum cennetten doğan üç ırmağın çıktığı yer olarak bilinir” dedi. Vali Azizoğlu, şöyle devam etti: “Aras’ın, Çoruh’un ve Fırat’ın doğduğu yer Erzurum’dur. Üç saatlik uçuş mesafesinde birçok insanın yaşadığı ticaret ve kültür merkezidir Erzurum Anadolu’nun kapısıdır, Doğu’dan Batı’ya gidecek herkes bu coğrafyadan geçmek zorundadır. İpekyolu’nun kavşağıdır. Böyle bir şehir bugün yeniden şahlanmaya başlamıştır. Bu şahlanışa katkı sağlayan ve sağlayacak olan tüm yetkili ve ilgililere, iş adamlarına, ticaretçilerine teşekkür ediyorum. Erzurum doğunun en büyük sanayi şehri olacaktır. Ben buna imanım kadar eminim. Bunu da kimse engelleyemeyecektir. Cazibe merkezleri kapsamında yurtiçinden ve yurtdışından çok büyük yatırımcılar geldiler, inşallah yakın bir zamanda onlar da yatırımlarının temelini atacaklar. Buradaki iş adamlarının da burada yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum.” Konuşmaların ardından uzmanlar tarafından “Cazibe Kentler” konseptli sunumlar yapıldı.

 
Erzurum'a gelirken kaza yaptılar: 2 yaralı
 
Arakan yeni bir Filistin mi oluyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Coşkun, “2019 seçimleri tüm ümmetin seçimi olacak”
Coşkun, 'Ne derseniz deyin şu an ümmet ile küffarın savaşındayız. Başkomutanımızın ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gökçek açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Şu anda böyle bir şey önümüzde yok ...
Sekmen'den Çat incelemesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çat ilçesine çıkarma yaparak ...
 
Deligöz’den Nijer çıkarması
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Nijer-Türk Dostluk Grubu Başkanı Orhan ...
Korkut'tan hizmet değerlendirmesi
Belediye Başkanı Ali Korkut, köy/mahalleler için asfalt çalışması yaptıklarını ...
MHP Aziziye’de rozet takma töreni
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Aziziye İlçe Başkanlığınca düzenlenen ...
 
Sekmen’den Dünya Yaşlılar Günü mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 1 Ekim Dünya Yaşlılar ...
“Ehl-i Beyti sevmek peygamberimizi sevmek demektir”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Muharrem ayı ve Aşure ...
'İri olacağız, diri olacağız, bir olacağız'
Erzurum'da konuşan Erdoğan, AK Parti’nin kendini ülkesinin ve milletinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva