ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
22 Nisan 2014 Salı - 06:03

Gedikli Şehitleri dualarla anıldı

Iğdır’ın Tuzluca ilçesi Gedikli köyünde 1919 yılında Ermenilerce katledilen şehitler anıldı. Iğdır Azerbaycan Evi Derneği ve Iğdır Kıbrıs Barış Hareketi Gazileri Derneği tarafından Gedikli köyüne yapılan ziyarette ‘Şehitler Haftası’ nedeniyle Gedikli Şehitleri Kur'an okunarak anıldı.

Gedikli Şehitleri dualarla anıldı

BÜLENT MAVZER

IĞDIR (İHA) - Iğdır’ın Tuzluca ilçesi Gedikli köyünde 1919 yılında Ermenilerce katledilen şehitler anıldı.

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği ve Iğdır Kıbrıs Barış Hareketi Gazileri Derneği tarafından Gedikli köyüne yapılan ziyarette ‘Şehitler Haftası’ nedeniyle Gedikli Şehitleri Kur'an okunarak anıldı.

Anma toplantısına Iğdır Valisi Davut Haner, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Atader Başkanı Zeki Taşkın, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey, Türk Eğitim Sen Iğdır Şube Başkanı Ali Arslan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Köyde bulunan ve 2003 yılında yapılan kazı sonucunda ortaya çıkarılan toplu mezardan 96 kişinin cesedinin çıkarılmasından sonra yapılan anıt mezarı ziyaret eden protokol ve üyeler, burada şehitler için dualar okudu.

Anıt önünde yapılan tören saygı duruşuyla başladı. Törende konuşan Iğdır Valisi Davut Haner, bu topraklarda devlet olarak kalmak için çok mücadeleler verildiğini ve büyük acıların yaşandığını, bu kapsamda büyük bedeller ödendiğini söyledi. Vali Haner, “Bugün Türk milleti olarak Allah’a şükür bayrağımızın altında hür bir şekilde yaşıyoruz. Türk milleti olarak bu topraklar üzerinde yaşayanlar olarak kin üretmeye heveslenmedik ve üretmedik. Bu da milletimizin asaletindendir ama yaşanan acıları buradaki insanlar unutmayacaktır. Tüm amacımız daha önce yaşanan acıların bir daha yaşanmamasıdır, her milletin kendi topraklarında huzur içinde bayrağı altında yaşamasıdır ama şartlar değişir, toprağımızı savunmak zorunda kalırsak her türlü fedakarlığı da yapmaktan çekinmeyeceğimizi herkes bilmeli. Bu topraklar için şehit olanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

“GERÇEK ERMENİ KATLİAMINA UĞRAYAN GEDİKLİ KÖYÜNDEYİZ”

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal da, ”Sözde soykırım yalanları ile dünyayı kandıran Ermeniler, 24 Nisan yaklaşırken yine yalanları ile dünyayı meşgul edecek Türk milletini suçlayacaktır. Asıl katliamı yapan Ermeniler, soykırıma uğrayan Türk milleti olmuştur. 1919 yıllarında Ermeni çetecileri Taşnak ve Hınçak Komitecileri tarafından Gedikli Hakmehmet ve Oba köylerinde çoluk çocuk yaşlı genç demeden yüzlerce Müslüman Türk insanını hunharca katletmişlerdir. Bu toplu mezarlar Anadolu'nun birçok yerinde mevcuttur. Oysa bir tek Ermeni mezarına rastlanmamıştır. Bu da gösteriyor ki asıl soykırımı yapan Ermenilerdir. Gerçek Ermeni katliamına uğrayan Gedikli köyündeyiz. Bunun belgesi de buradadır. Ermeniler insanları tandır damına doldurup kuyulara atıp öldürmüşlerdir. Ermeniler katil bir millettir. Doğu Anadolu bölgesinde katliam yapmışlardır. Burada ki anıt ve toplu mezarda 150 masum Türk şehidi yatıyor.1919 yılında burada katliam yapan Ermenilerin torunları 1992 yılında Azerbaycan ‘da Hocalı da aynı katliamı yapmışlardır. Hür dünyayı Ermenilerin yalanlarına inanmamaya çağırıyoruz gelsinler bu katliamı görsünler gerçek katil Ermenilerdir. Gerçek katliam buradadır. Ermeni yalanlarına inanmayın. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

“ERMENİLER, ERMENİSTAN DEVLETİ KURACAĞIZ DİYE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE KATLİAM YAPMIŞ, ÖNÜNE ÇIKAN HERKESİ ÖLDÜRMÜŞLERDİR”

Gedikli köyünde Ermenilerin katliamına maruz kalan kişilerin torunlarından biri olan Iğdır Kıbrıs Barış Hareketi Gazileri Derneği Başkanı, İsmet Tağal ise, "Bundan yaklaşık 80 ve 85 yıl önce bizlerin dedelerini ninelerini Ermeni Çetecileri acımasızca öldürerek bu mezarlığa gömmüşlerdir. Ben ve Gedikli köy halkı hiçbir zaman bu Ermeni zulmünü unutmayacağız. Ermeniler, Ermenistan devleti kuracağız diye Doğu Anadolu Bölgesi'nde katliam yapmış, önüne çıkan herkesi öldürmüşlerdir. Ermeniler bu köye gelmiş 96 kişiyi katletmişlerdir. 250 haneli köydekileri öldürmüşlerdir. Diğer insanların akıbeti bilinmiyor. Bir köy yok edilmiştir. Ayrıca Ermeniler silahsız masum insanları silahla değil hançerle bıçakla öldürmüşler ki silah sesi duyulup yardıma gelmesinler. Gedikli köyünde akrabalarımız Ermenilerce öldürülmüştür. Biz o günleri anlatır hep ağlarız” diye konuştu.

2003 yılının Mayıs ayında yapılan kazı ile şehitlerimizin kemikleri ortaya çıkarılmış olduğunu anımsatan köy muhtarı İsmet Kovan, ”2005 yılında da anıt yapıldı her hafta cuma günleri köylüler olarak buraya gelip şehitlerimize fatiha okuyoruz. Ermeniler 1919 yılında bu köyü sarmış 156 kişiyi bu dama doldurmuşlar bir kadın nöbetçiyi taşla yaralamış kapıyı açıp kaçmışlar içeride kalan 96 kişiyi Ermeniler şehit etmişlerdir. Sanmasınlar ki biz yapılanları unuttuk unutmadık. Ermeni yalanlarına kimse inanmasın. Avrupa birliği Ermeni lalanlarına inanıyor. Gelsin burayı görsün” dedi.

Anma programı, şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından helva dağıtılması ile son buldu.

 
Kanser gerçeğini tiyatro ile anlattılar
 
Acemi Gönüllüler ciriti tanıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ala ‘Kayıp Çocuklar Çalıştayı’nda konuştu
Ala, “Kayıp Çocuklar Çalıştayı”nda, “Türkiye genelinde son 5 yılda kaybolan ...
‘İftiralara, Artık Yeter…!’
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği’nce 26 Nisan Cumartesi ...
Görmez dadaşlara seslendi
"Hz. Peygamber ve İnsan Yetiştirme Düzenimiz" sempozyumu Erzurum’da başladı…
 
‘Hakk’ın hatırı âlidir, hiçbir hatıra feda edilmez…’
Tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan Kutlu Doğum Haftası için Şanlıurfa ...
Güllüce kentsel dönüşüm verilerini açıkladı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce A Haber Ankara Temsilcisi Murat ...
Erdoğan: ‘Siyaset omurgalı duruş gerektirir’
Erdoğan, “Biz 4 ay içinde ilkeli duruşumuzu, onurlu ve en önemlisi omurgalı ...
 
Güllüce: ‘Oyuna da tezgaha da gelmeyeceğiz’
Bakan Güllüce: ‘Biz bin yıldır bu topraklardayız. Bin katrilyon yıl da ...
Erdoğan: ‘Gerçek Bir Mümin İçin Allah Yeterlidir’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, masum, temiz, saf insanların duyguları ...
Ala'dan Mısır'a çağrı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Mısır’da bütün insanlığın yüreğini sızlatan, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva