ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>BÖLGEDEN
15 Nisan 2015 Çarşamba - 06:04

Gazilerden Papa’ya tepki

Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Hareketi Katılanlar Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Tağal, 1915 yılında bölgede yaşayan hastaların, ninelerin, dedelerin, eline silah alamayacak masum insanların Ermeni çetelerince katledildiğini belirterek Papa’ya tepki gösterdi.

Gazilerden Papa’ya tepki

Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Hareketi Katılanlar Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Tağal, 1915 yılında bölgede yaşayan hastaların, ninelerin, dedelerin, eline silah alamayacak masum insanların Ermeni çetelerince katledildiğini belirterek Papa’ya tepki gösterdi.

Papa'nın "20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı" iddiasında bulunmasına Iğdır 1974 Kıbrıs Barış Hareketi Katılanlar Dayanışma Derneği’nden tepki geldi. Dernek binasında bir araya gelen Kıbrıs gazileri adına açıklama yapan Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Hareketi Katılanlar Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Tağal, 1915 yılında bu bölgede eli silah tutun erkeklerin Çanakkale’de cihana karşı bağımsızlık mücadelesi verirken, geride kalan hastaların, nenelerin, dedelerin, eline silah alamayacak masun insanların Ermeni çetelerince katledildiğini söyledi. Tağal, “Elinde gördüğünüz katliamın delili olan toplu mezar fotoğrafı, bu bölgede yaşanan masun Müslümanların yaşadığı katliamlarla ilgili bir kesit. Bu fotoğraf benim doğduğum köy olan Gedikli köyünde bulunan toplu Müslüman mezarının bulunurken çekilen fotoğraftır. Iğdır’da bunun benzeri onlarca toplu mezar bulundu, bunun benzeri onlarca mezar ise daha bulunmadı. Biz bunların sorumluları ile ilgili gündem oluştururken kırmadan, dökmeden, komşuluk hakkına saygı duyuyoruz, eskiyi unutup dostluklar kurmay çalışıyoruz. Öte yandan dünyanın globalleşip dostluk kurmaya çalıştığı bu dönemde haddini bilmeyen Ruhani bir lider, dini görevini yapacağına bir siyasetçi gibi kalkmış diyor ki ‘1915 yılında Türkler Ermenileri katletmiş’ iddiasında bulunuyor. Siz tarihçi misiniz Papa efendi, bu tarihi ne kadar biliyorsunuz?” dedi.

“GEÇMİŞTE TÜRKİYE’Yİ TARİHTE SİLMEK İSTEYEN ZİHNİYET BU GÜN İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU OLMUŞ”

Batıya tepkisini dile getiren Tağal, “Geçmişte Çanakkale’de ülkemizi işgal etmek isteyenlerin evlatlarının bugün insan hakları koruyucu olmuş. O gün Türkiye’yi tarihte silmek isteyenler, bugün insan hakları savunucusu olmuşlar. Eğer o zihniyeti taşımıyorlarsa, eğer o düşüncede değillerse, onları bir şeyi göremeye davet ediyorum. Görmüyorlarsa gözleri kördür, duymuyorlarsa kulakları sağırdı. Biz onlara her dilde anlatmaya hazırız. 1915 yıllarında burada katliama maruz kaldık. Şu anda geçmişteki işgalcı devletler, Türk milletini sindirmek istiyorlar. Tarihte sanık sandalyesinde oturtmak istiyorlar” diye konuştu.

Hocali’de Ermenilerin yaptığı katliamın daha kanının kurumadığını anımsatan Tağal, “1992’de Azerbaycan Türkleri daha bağımsızlıkları yeni ilan ederken, Ermeniler Rus tanklarının üzerine çıkarak yüzlerce Azeri Türkü katletmişlerdir. Bu hiç dile getirilmiyor. Bosna’da yaşanan katliam Papa’ya sorulduğunda ‘O bir toplu kıyımdır’ dedi. Bunu soykırım olarak görmedi. Yunanistan 1963 yılında Kıbrıs’ta insanları Rumlarla beraber diri diri yakıyordu. Hitler insanları fırınlarda yaktı, tarihte niceleri yaşandı. Bunlardan hiç bahsedilmiyor. Biz sadece tarihteki arşivlerimizi açıp konuyu aydınlatma çalışıyoruz, fakat buna rağmen hakarete maruz kalıyoruz. Papa’sından tut dedesine kadar her biri bunu sürekli dile getiriyor. Papa’nın bir ruhani lider olarak görevi barışı sağlamaktır. Birilerinin sözüne bakıp soykırım iddiaları söylemlerinde vazgeçmelidir” dedi.

 
Ermeni mezalimi sergisi açıldı
 
Akar’dan tarım sigortası uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ermeni mezalimi sergisi açıldı
Kars'ta “100. yılında Ermeni Meselesi Etkinlikleri” kapsamında “I. Kars ...
‘Rabbim Papa’ya hidayet nasip etsin’
STK’lara destek vererek Ulu Cami’ye gelen Kars Valisi Günay Özdemir, “Bizim ...
‘Ey Papa, Onlar binlerce müslümanı katletti..!
Papa'nın, "20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı" sözlerini Iğdırlılar ...
 
DAP İdaresi çığır açtı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü girişimler neticesinde, Doğu ...
Gözyaşlarıyla uğurlandılar
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki evlerinde ölü bulunan sekiz kişi toprağa verildi
8 kişinin cenazesi Erzurum’a gönderildi
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde evlerinde ölü bulunan 8 kişinin cenazesi ...
 
Şehit Kiraz için hatıra ormanı oluşturuldu
İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına ...
Erzurum-Muş Karayolu ulaşıma kapandı
Sel suları altında kalan Erzurum-Muş Karayolu ulaşıma kapandı.
DAP’tan tarih yaklaşımı
DAP ve DOKAP Tarihi Urartu Bölgesinin Urartu Kültür Koridoruna dönüştürülmesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva