ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>EĞİTİM
8 Ağustos 2012 Çarşamba - 00:02

Gavgalı, adaylığını açıkladı

15 Ağustos’ta yapılacak olan Bayburt Üniversitesi Rektörlük seçimleri için Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı adaylığını ve projelerini açıkladı.

Gavgalı, adaylığını açıkladı

BURHANETTİN OKUMUŞ
BAYBURT (İHA) - 15 Ağustos’ta yapılacak olan Bayburt Üniversitesi Rektörlük seçimleri için Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı adaylığını ve projelerini açıkladı.
Bayburt Konağı’nda düzenlediği iftar yemeğinde, Bayburt’ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Bayburt Üniversitesi Rektörlük seçimleri için aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Bayburt Üniversitesi için önemli projelerinin olduğunu dile getirdi.
2009-2010 yıllarında Bayburt Meslek Yüksek Okulu Müdürü olarak da çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Gavgalı açıklamasında, biz anlayışı ile hareket eden ve ulaşılabilir, ekip çalışmasını önemseyen, çözüm üreten, iş ortamına barış getiren, çalışanlarına huzur ve güven veren, bir rektör olmayı arzu ettiğini belirterek, adaletin ve bilimsel liyakatin esas alındığı, katılımcı anlayışın, huzur ve güvenin hakim olduğu, özgür düşüncenin benimsendiği, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği, hoşgörü ve kardeşlik prensiplerinin hüküm sürdüğü yenilikçi, rekabetçi ve marka olmuş bir Bayburt Üniversitesi için yola çıktığının altını çizdi.
15 Ağustos’ta yapılacak seçimler sonucu Bayburt Üniversitesi Rektörü olması durumunda, bir taraftan üniversitenin kimlik ve karakterini muhafaza ederek diğer taraftan da toplumun tüm aktörleri ile sağlıklı bir iletişim tabanı oluşturacağını, akademik liyakate değer veren, hukukun üstünlüğünü kabul eden ve ayrımcılığı reddeden bir yönetim oluşturmayı hedeflediğini kaydeden Prof. Dr. Gavgalı, eksik ve yanlış bilgilendirmelere ve söylentilere dayanan, sağlıksız iletişim ortamının oluşmasına asla izin vermeyeceğini ve bu tür ortamlarla kurumsal işleyişin zarar görmemesi için şeffaflığın esas alınacağını söyledi.
Hoşgörüyü şiar edinen, işi ehline teslim eden, ortak akla inanan, imkânları paylaşan, her zaman ulaşılabilen ve tartışılabilen, insan odaklı, bilimselliğe ve bilimsel düşünceye değer veren, dayatmacı olmayan ve özgürlükler sunan ilkelerle çalışan bir Rektör olarak görev yapmak istediğini ifade eden Prof Dr. Gavgalı, temel hedeflerini şu şekilde sıraladı:
“Bilim ve teknolojide üretkenliği ön planda tutacağız. Kaynakların etkin ve verimli kullanılmasına önem vereceğiz. Teknolojik altyapıyı güçlendirilip araştırma laboratuarlarını ihtiyaç öncelikli olarak kuracağız. Üniversite kimliğini geliştireceğiz. Şehir-üniversite entegrasyonunu güçlendireceğiz. Başarılı öğrencileri üniversiteye çekmek için tanıtım ve teşvik programlarını artıracağız.”
Açıklamasında projelerine de yer veren Prof. Dr. Gavgalı, eğitimde mobilizasyona önem vereceğini, eğitim - öğretim materyallerinin modernize edileceğini, proje ofislerinin kurularak araştırma kültürünün yaygınlaştırılmasını sağlanacağını, TÜBİTAK, AB gibi kurum-kuruluşlara proje sunan akademik personele maddi avantaj sağlanacağını, Üniversite ile STK, Meslek Odaları-Kuruluşları ve Kamu Kurumları işbirliği içerisinde sunulan ve yürütülen sosyal içerikli projelerin destekleneceğini, öğretim elemanlarının ve öğrencilerin yabancı dil sorunu üniversite imkânları kullanılarak çözüleceğini, bilimsel çalışmalara hak ettiği desteğin verileceğini, Bayburt Üniversitesi Stratejik Planının 2023 vizyonu dikkate alınarak gözden geçirilerek revize edileceğini, çağın gereklerine uygun bir şekilde hem fiziki imkanlar hem laboratuar ve derslikler hem öğrenci sayıları ve öğretim elemanları hem de eğitim materyalleri birimlerin talepleri doğrultusunda revize edileceğini, sağlıklı yaşam merkezlerinin oluşturulacağını ve sanatsal etkinliklere önem verileceğini sözlerine ekledi.
Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise rektör adayı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’ya başarılar dileyerek, 15 Ağustosta yapılacak Bayburt Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde hayırlı sonucun çıkması temennisinde bulundu.

 
Uyuşturucu operasyonunda 14 gözaltı
 
Sigara kaçakçılarına darbe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’den bir kültür hizmeti
Palandöken Belediyesi Kültür Etkinlikleri Kapsamına da Erzurum’un yetiştirdiği ...
Çocuklara akvaryum eğitimi
Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde, ilköğretim okulu ...
Oltu’da LYS başarısı
Oltu Anadolu Lisesi 2012 yılı mezunları, 2012 Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)’de ...
 
Yılmaz'dan eğitime destek
TBMM’nin tatile girmesinden sonra Erzurum’a gelen AK Parti Erzurum Milletvekili ...
Bu da Üniversite pidesi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği öğrencileri Ramazan ...
Yaylalı ETÜ’yü tanıttı
Tercih edeceği üniversite ile geleceğini şekillendirecek olan gençlere ...
 
Aziziye’den LYS başarısı
Özel Aziziye Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya, Erzurum'da ...
Yüzme havuzu doldu taştı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Havuzu, ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Parion’da Kentauros heykeli bulundu
Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Başaran’ın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva