ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Ehlibeyti sevmek bir vecibedir'
‘Ehlibeyti sevmek bir vecibedir'
Nene Hatun çocuk evlerinde aşure günü etkinliği
Nene Hatun çocuk evlerinde aşure günü etkinliği
Tutaş’tan Erzurum kampı değerlendirmesi
Tutaş’tan Erzurum kampı değerlendirmesi
Kekikli Yaylası turizme kazandırılmayı bekliyor
Kekikli Yaylası turizme kazandırılmayı bekliyor
Erzurum’da gakkoşlar buluşması
Erzurum’da gakkoşlar buluşması
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
19 Şubat 2014 Çarşamba - 17:27

Galatasaray Meydanı'nda Erzurum rüzgarı

Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Galatasaray Meydanı’nda vatandaşlara cağ kebabı dağıtıldı.

Galatasaray Meydanı nda Erzurum rüzgarı

DOĞAN CAN CESUR - ERHAN YILMAZ
İSTANBUL (İHA) - Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Galatasaray Meydanı’nda vatandaşlara cağ kebabı dağıtıldı.
Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından "Erzurum Günleri" kapsamında vatandaşlara cağ kebabı dağıtıldı. Dernek ilk olarak Galatasaray Meydanı’nda vatandaşlara etli kuru fasulye ve cağ kebabı dağıttı. Dağıtılan cağ kebabı vatandaşlardan ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü. Cağ kebabını alabilmek için sıraya giren vatandaşlar, kebabın son derece lezzetli olduğunu söyledi. Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Özaslan, “Feshane’de 20-23 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Erzurum Günleri’ne bütün hemşehrilerimizi ve İstanbulluları bekliyoruz. Bütün kültürümüz, yemeğimiz, tespihimiz, balımız ve peynirimiz oradadır. Erzurum’da ne yetişiyorsa Feshane’de 4 gün boyunca bir Erzurum yaşayacağız. Zaten Erzurum çifte minareleriyle ünlüdür. Feshane’ye de çifte minareyle girecekler. Belki oradan girerken Erzurum’a girmiş olacaklar. Biz burada belki hayatında cağ kebabı görmemiş, tatmamış insanların burada cağ kebap yemesini, kuru fasulye yemesini, kadayıf dolmamızın olması yani bunlarla ünlü bir şehir olmasından dolayı güveniyoruz. Bu tür organizasyonlarda Erzurum’un cağ kebap sektörlerine teşekkür ediyorum” dedi.
 Kuru fasulye pişiren ve dağıtan aşçı da, “Bunun pişirilmesi uzun sürüyor, yaklaşık 2 saati alıyor. Fasulyeyi İspir’den alıyoruz. İstanbul Edirnekapı’da yerimiz var, orada yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar ise, “Vallahi hayatımızda ilk defa yiyoruz. Tadına bakacağız, beğenirsek devam deceğiz. Yapanlardan Allah razı olsun. Harika bir lezzeti var” diye konuştu. Cağ kebabının tadına bakan çocuklar ise kebabın çok lezzetli olduğu dile getirerek, “Süper, Süper” dedi.
 

 
Erzurum’da ilaç israfına ATAMİYS önlemi
 
Yakutiye’de‘Kadın Evi’ projesi hayata geçiriliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık turizminde ‘Pasinler Konsepti’
KUDAKA danışmanlığında ve Pasinler Kaymakamlığı koordinasyonunda Pasinler ...
Türkiye’nin en büyük İglo’su Erzurum’da olacak
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum’da Palandöken ve Konaklı ...
Hacı Salih Efendi ve Yetim Hoca’ya vefa
Erzurum`un manevi ve ilmi şahsiyetlerinden Çöğenderli Hacı Salih Efendi ve Yetim Hoca anılacak.
 
Gençler Milli Şair Akif anısına yarışacak
Erzurum Palandöken Gençlik Merkezi, Erzurum genelinde Mehmet Akif Ersoy ...
EDT bir ilki gerçekleştirecek
Türkiye’de ilk kez sergilenecek olan “80 Günde Devri Alem” yarın Erzurum ...
Alyılmaz’a Türk Kültürü Hizmet Ödülü
Alyılmaz, Eski Türk Dili, Türk Tarihi, Türk Kültür ve Uygarlık eserleriyle ...
 
Atalar başkanlığı Seven’e devretti
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.
Gönül Elçileri Aşkale’de toplandı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğü’nün düzenlemiş ...
Altıparmak: ‘İşleri hiç de kolay değil..!’
Her zaman gazeteciler tarafından fotoğrafları çekilen Erzurum Valisi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Marka Pahalılık Değildir! Hele Erzurum’da Asla..! Ele Değil mi?
İstemihan Avcıgil
İstemihan Avcıgil
Bahçeli’nin Tarihi Tespitleri, 2023 Seçimleri ve FETÖ İblisleri
Vahdet Nafiz Aksu
Vahdet Nafiz Aksu
Biraz Yavaşla, Çokça Düşün!
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Fiyatları Piyasa Koşulları Değil Vicdan Belirler Ama
M.Tevhit Gülseven
M.Tevhit Gülseven
Hasankale Nostaljisi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Kemal Durmazpınar’dan Aslan Gözütok’a Erzurum’u Bekleyenler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
BB Erzurumspor’dan Bu Sezon Beklentiniz

1. Ligde kalıcı olsun
Süper Lige çıksın
ZTK'da final oynasın

Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva