ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
HABERLER>EKONOMİ
30 Aralık 2013 Pazartesi - 06:46

GSKD’de Erzurum 24’üncü sırada

MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum Bölge’sinde kişi başına düşen Gayrisafi Katma Değer TL cinsinden 9 bin 893 TL, döviz cinsinden ise 5 bin 901 dolar olarak hesaplandı. Erzurum Bölge’si kişi başına düşen katma değer döviz ve TL cinsinden yapılan bölgeler sıralamasında 20’inci sırada yer aldı.

GSKD’de Erzurum 24’üncü sırada

~~TÜİK Bölgesel Gayrisafi Katma Değer 2011 yılı sonuçlarını açıkladı. Sektörlere Göre Bölgesel Paylar verilerine göre Erzurum Bölge’sinin Türkiye Gayri Safi Katma değer payı tarım sektöründe yüzde 1.8, sanayi sektöründe yüzde 0.7, hizmetler sektöründe yüzde 0.9, toplam Gayri Safi Katma Değerde de yüzde 0.9 oldu. Erzurum Bölge’si bölge başına düşen katma değerde 24’üncü sırada yer aldı.
TÜİK VERİLERİ
Erzurum Bölge’sinde kişi başına düşen Gayrisafi Katma Değer TL cinsinden 9 bin 893 TL, döviz cinsinden ise 5 bin 901 dolar olarak hesaplandı. Erzurum Bölge’si kişi başına düşen katma değer döviz ve TL cinsinden yapılan bölgeler sıralamasında 20’inci sırada yer aldı.
KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Erzurum, Bayburt ve Erzincan’ın yer aldığı Erzurum istatistik Bölge’sinde kişi başına Gayri Safi Katma değer 9 bin 893 TL olurken, Erzurum’la birlikte Kuzeydoğu Anadolu Bölge’sinde yer alan Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’ın bulunduğu Ağrı Bölge’sinde ise 6 bin 708 TL oldu. Bu bölgede döviz cinsinden kişi başına Gayri Safi Katma değer ise 4 bin dolar olarak açıklandı.
BÖLGESEL DEĞERLER
Erzurum Bölge’sinde Bölgesel Gayri Safi Katma değer 10 milyar 592 milyon TL olarak kaydedildi. Sektörel bazda Bölgeye düşen Gayri Safi Katma değer ise tarım sektöründe bir milyar 839 milyon 156 bin, sanayi sektöründe 2 milyar 115 milyon 500 bin TL, hizmetler sektöründe ise 6 milyar 637 milyon 771 TL olarak bildirildi.
SEKTÖRLERİN PAYI
Erzurum Bölge’si sektörel bazda Gayri Safi Katma değerler sektörler sıralamasında tarımda 24, sanayi sektöründe 23, hizmetler sektöründe 24, toplam Gayri Safi Katma Değer sıralamasında ise 24’üncü oldu. Erzurum Bölge’sinde Sektörlerin Gayri Safi Katma Değer İçindeki Payları ise tarımda yüzde 17.4, sanayide yüzde 20, hizmetler sektöründe yüzde 62.7 olarak kaydedildi.
ERZURUM 10’UNCU SIRADA
Erzurum Bölge’si sektörlerin Gayri Safi Katma değerdeki payı bakımından 26 bölge içinde tarımda 10, sanayide 22, hizmetler sektöründe ise 8’inci sırada yer aldı. Tarımda yüzde 24.8 ile Ağrı ilk sırada yer alırken, bu bölgeyi yüzde 24 ile Şanlıurfa, yüzde 23.1 ile Kastamonu, yüzde 23 ile Van, yüzde 22.7 ile Kırıkkale, yüzde 22.5 ile Konya, yüzde 22.3 ile Balıkesir, yüzde 19 ile Manisa, Yüzde 18.5 ile Samsun, yüzde 17.4 ile Erzurum Bölge’si izledi.
HİZMETLER SEKTÖRÜ
Erzurum Bölge’si hizmetler sektörüne düşen Gayri Safi Katma değer oranı bakımından 26 bölge içinde 8’inci sıraya yerleşti. Hizmetler Sektörü Gayri Safi Katma Değeri bakımından ilk sırada yüzde 72.4 ile İstanbul Bölge’si bulunurken, bu bölgeyi yüzde 71.5 ile Ankara, yüzde 70.2 ile Antalya, yüzde 67.7 ile İzmir, yüzde 64.2 ile Adana, yüzde 64.2 ile Trabzon, yüzde 63.2 ile Malatya, yüzde 62.7 ile Erzurum Bölge’si takip etti.
GAYRİ SAFİ KATMA DEĞERDEN EN YÜKSEK PAYI İSTANBUL ALDI
İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması Düzey 2’de (26 Bölge) yapılan hesaplamalara göre; 2011 yılı için TR10 Bölge’si (İstanbul) 312 438 Milyon TL ile en yüksek gayri safi katma değere ulaştı ve toplam gayri safi katma değerden yüzde 27,2 pay aldı. İstanbul’u, 99 305 Milyon TL ve yüzde 8,6 pay ile TR51 Bölge’si (Ankara) ve 75 922 Milyon TL ve yüzde 6,6 pay ile TR31 Bölge’si (İzmir) izledi. Bölgesel gayri safi katma değer hesaplarında en düşük payı yüzde 0,7 ile TRA2 Bölge’si (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan) aldı.
KİŞİ BAŞI EN YÜKSEK BÖLGESEL GAYRİ SAFİ KATMA DEĞER İSTANBUL İÇİN HESAPLANDI
2011 yılında en yüksek kişi başı gayri safi katma değer 23 247 TL ile TR10 Bölge’si (İstanbul), kişi başı en düşük bölgesel gayri safi katma değer ise 5 894 TL ile TRB2 Bölge’si (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) için hesaplandı.
2011 yılında kişi başı gayri safi katma değeri Türkiye ortalamasının üzerinde olan bölgeler, büyüklük sırasına göre; TR10 (İstanbul), TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova), TR51 (Ankara), TR41 (Bursa, Eskişehir, Bilecik), TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli), TR31 (İzmir) ve TR61 (Antalya, Isparta, Burdur) Bölgeleri olarak kaydedildi.

 

 

 

 
11 aylık Protestolu senet verileri açıklandı
 
Öğrenci servisiyle otomobil çarpıştı: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
11 aylık Protestolu senet verileri açıklandı
Mahmut AKDAĞ-Erzurum’da bu yılın kasım ayında toplam değeri 5.1 milyon ...
Şoför esnafı sandığa gidecek
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Ali Rıza Kırbac, ...
Erzurum 2014’te fuarına kavuşacak
Altıparmak, “Erzurum’a büyük bir fuar alanı yapıyoruz. 10 bin metrekare ...
 
Besicilerin soğuk çilesi bitmiyor
Erzurum’un Oltu İlçesi’nde etkili olan soğuk hava hayvan pazarında besicileri ...
Genç MÜSİAD 2014'e Öztürk'le girecek
Durmazpınar, MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez’inde katıldığı ...
DAP Tarımsal Sulama Programı sürdürülecek
DAP Tarımsal Sulama ve Hayvan İçme Suyu (HİS) Göletleri Programlarına ...
 
Tek istekleri bir durağa kavuşmak
İHSAN KUMRU-Erzurum Lisesi’nin bulunduğu Hastaneler Caddesi’ndeki taksici ...
‘Erzurum bir istedi, Erdoğan 2 Bakan verdi’
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı ...
OBM'de 2013 yılı değerlendirmesi
Toplantıda Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünün yatırım programları ele alınarak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva